HIDROKOLAGEN 28vrečk/5g Novelius Medical

59,90 

Hidrokolagen je sestavljen iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov, obogaten z optimalnim razmerjem za tvorbo vseh tipov kolagena


 • Pomaga lajšati bolečine v sklepih
 • Pomaga nadomestiti izgube kolagena, povezane s starostjo
 • Lahko prepreči izgubo kostne gostote
 • Lahko izboljša zdravje kože, las, nohtov
 • Pomaga zmanjšati pojav gub in izboljšati hidracijo kož

 

Opis

Novelius Medical hidrokolagen je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov ter nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega francoskega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.

Novelius Medical hidrokolagen je sestavljen iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov (peptidi F 2000 Da) izmed peptidov, ki jih proizvaja omenjeni francoski konzorcij ter organskih in čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil, umernih arom, emulgatorjev ali konzervansov.

Kolagenski peptidi v hidrokolagenu stimulirajo fibroblaste za tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline v telesu.

Hidrokolagen je dodatno obogaten z optimalnim razmerjem za tvorbo vseh tipov kolagena v telesu kjučnih aminokislin in ima kar 98% absorbcijo.

Za hidrokolagen je klinično dokazano, da izboljšuje hidriranost, gladkost in prožnost kože, izboljšuje čvrstost las ter preprečuje nastajanje globokih gub.

Glicin, lizin, hidroksiprolin in hidroksilizin, ki so glavni gradniki kolagena v telesu predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v hidrokolagenu, koncentracija le-teh pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Hidroksiprolin in hidroksilizin pa nista prisotna v prehrani, zato je vsebnost le-teh v hidrokolagenu zelo pomembna.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu). S povečevanjem kolagena v koži prihaja do debeljenja kože in s tem zmanjševanja gub. Kolagen pa se ne nahaja le v koži, ampak se nahaja tudi v kosteh, sklepih, roženici, žilah, mišicah, notranjih organih, laseh, nohtih, kitah in hrustancu.

NM Hidrokolagen: Katere koristi podpira znanost?

Je prehransko dopolnilo morskega izvora, ki je zasnovano za nadomestitev izgub kolagena, povezanih s starostjo in nastankom gub. Izdelan je iz visoko kakovostnih surovin z najsodobnejšim encimskim postopkom.

Za kolagen morda ne veste, da ima izjemne zdravstvene koristi, ki presegajo njegove sposobnosti za vzdrževanje lepote.

NM Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v NM Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. NM Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.

Kolagen je najdaljša molekula v telesu, sestavljena iz 1000 aminokislin, vendar ima zelo specifično aminokislinsko sestavo in niz, in sicer: glicin-prolin-X in glicin-X-hidroskiprolin, kjer je x katerakoli druga aminokislina, ki ni prolin, glicin ali hidroksiprolin. To pomeni, da glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo okoli 50% molekule kolagena. Hidroksilizin pa je tudi en najpomembnejših gradnikov kolagena.

S staranjem raven kolagena naglo upada. Že po 25. letu začne kolagen v telesu upadati.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu) in je osnovna komponenta kože, kosti, vezi, kit in hrustanca, varuje pa tudi sklepe. V kristalni obliki se nahaja v roženici in očesnih lečah. Ko se staramo, naša koža in tkiva začno izgubljati lastnosti, ki so  jih je imeli v zgodnjih 20-ih letih. Gube pod in okoli oči so prvi znak zmanjšanje proizvodnje kolagena.

Kaj vsebuje NM Hidrokolagen?

Vsebuje hidrolizirani morski kolagen, čist in koncentriran. Je naravni vir vseh tipov kolagena, najpomembnejše beljakovine, ki jo najdemo v vezivnem tkivu in koži. Sestavljen je iz molekul z nizko molekulsko maso, ki mu dajejo zelo dobre asimilacijske lastnosti.

Zakaj dodati kolagen?

Kolagen predstavlja 80% teže vezivnega tkiva: igra bistveno vlogo pri zagotavljanju kohezije, elastičnosti, mehanske odpornosti in regeneracije tkiv v telesu. Žal se z leti proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar kaže na vidne posledice na kakovost kože in sklepov. Po 25. letu je stopnja upada sinteze kolagena približno 1,5% na leto. Do 45. leta se je raven kolagena lahko zmanjšala za kar 30%.
Ker prehrana ne zagotavlja kolagena, lahko dopolnjevanje igra še posebej pomembno vlogo.

Kakšne koristi pričakujemo od morskega kolagena?

Redni vnos morskega kolagena lahko pomaga upočasniti znake staranja kože s povečanjem uporabe kolagena, izboljšanjem elastičnosti in čvrstosti kože ter pomaga zmanjšati drobne črte in gubice.
Poleg tega so klinične študije pokazale, da hidrolizirani kolagen cilja tudi na vezivno tkivo, ki vključuje sklepe. Kaže, da vsakodnevno dopolnjevanje z hidroliziranim kolagenom, kadar ga uporabljamo z dopolnilnimi sestavinami (na primer glukozaminom ali hondroitinom), pomaga ublažiti bolečino in izboljša gibljivost sklepov. Verjame se tudi, da hidrolizirani kolagen spodbuja proizvodnjo hondrocitov, celic, ki sodelujejo pri biosintezi kolagena tipa II, kar je bistveno za tvorbo novega hrustanca.

Morski kolagen je torej naravno dopolnilo, ki koristi tako videzu kože kot tudi dobremu počutju sklepov. Komplementarna dopolnitev kolagena je pokazala pozitivne učinke, kot so:

 • sistemsko antioksidativno in protivnetno delovanje
 • upočasnitev znakov staranja kože, izboljšanje čvrstosti kože in zmanjšanje videza gub in drobnih linij
 • izboljšanje gibljivosti sklepov, če ga jemljemo poleg glukozamina ali hondroitina
 • stimulacija proizvodnje hondrocitov, ki so celice, ki sodelujejo v biosintezi kolagena tipa II, ki je bistven za nastanek hrustanca

Kako jemati morski kolagen?

Morski kolagen pomaga izravnati padec proizvodnje kolagena. Formuliran je iz hidroliziranega kolagena iz morskega vira. Zaradi lažjega jemanja je bil pripravljen v obliki praška, ki ga je treba razredčiti v kozarcu vode.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v telesu

Zamislite si kolagen kot “lepilo”, ki drži vaše telo skupaj. Pravzaprav kolagen izvira iz grške besede ‘kolla’, kar pomeni ‘lepilo’. Vlaknaste beljakovine najdemo po vsem telesu, organih, mišicah, koži, laseh, nohtih, zobeh, kosteh, žilah, kiteh, sklepih, hrustancu in prebavnem sistemu. Obstaja veliko različnih vrst kolagena (natančno 16), ki igrajo različne vloge, toda večina kolagena, do 90%, je “tip 1”. To je najpogostejša in najmočnejša vrsta kolagena. Kot superheroj je celo močnejši od jekla (gram za gram!) To vrsto najdemo v svoji koži, kosteh, organih, očeh in znotraj prebavnega trakta.

Je glavna sestavina vezivnih tkiv, ki sestavljajo več telesnih delov, vključno s tetivami, ligamenti, kožo in mišicami.

Kolagen ima številne pomembne funkcije, vključno z zagotavljanjem strukture in krepitve kosti.

V zadnjih letih so postali priljubljeni dodatki kolagena. Najkakovostnejši so hidrolizirani, kar pomeni, da so  v procesu izdelava je kolagen razgradili na mannjše molekule, kar vam olajša absorpcijo.
Uživanje kolagena ima lahko številne koristi za zdravje, od lajšanja bolečin v sklepih do izboljšanja zdravja kože.

Lahko izboljša zdravje kože

Kolagen je pomemben sestavni del vaše kože. Ima vlogo pri krepitvi kože, poleg tega lahko koristi elastičnosti in hidraciji. S staranjem vaše telo proizvaja manj kolagena, kar vodi do suhe kože in nastanka gub.

Vendar pa je več raziskav pokazalo, da lahko kolagenski peptidi ali dodatki, ki vsebujejo kolagen, pomagajo upočasniti staranje vaše kože z zmanjšanjem gub in suhosti.

Poleg tega lahko uživanje kolagenskih dopolnil spodbuja proizvodnjo drugih beljakovin, ki pomagajo strukturirati vašo kožo, vključno z elastinom in fibrilinom.

Klinična študija iz l. 20151 je preverjala vpliv uživanja kolagenskih peptidov, vsebovanih v hidrokolagenu Novelius Medical, na vlažnost kože. V skupini, ki je uživala hidrokolagen NM, je prišlo do znatnega izboljšanja vlažnosti kože v primerjavi s placebom, in sicer za 28%. Hidrokolagen Novelius Medical torej dokazano izboljšuje vlažnost kože.

Število globokih gub je pri skupini, ki je uživala hidrokolagen, po 12 tednih ostalo skoraj enako, medtem ko se je v placebo skupini znižalo za 30%. Hidrokolagen Novelius Medical dokazano preprečuje nastajanje globokih gub.

Prožnost kože se je v skupini, ki je uživala kolagenske peptide, kakršni so vsebovani v izdelku hidrokolagen Novelius Medical, zvišala za 19% v 12 tednih.

Pomaga lajšati bolečine v sklepih

Kolagen pomaga ohranjati celovitost vašega hrustanca, ki je gumijasto tkivo, ki ščiti vaše sklepe.

Ko se količina kolagena v telesu s starostjo zmanjšuje, se poveča tveganje za razvoj degenerativnih bolezni sklepov, kot je osteoartritis.

Nekatere raziskave so pokazale, da lahko jemanje kolagenskih dopolnil pomaga izboljšati simptome osteoartritisa in zmanjša skupno bolečino v sklepih.

V eni izmed študij je 73 športnikov, ki so 24 tednov dnevno zaužili 10 gramov kolagena, občutilo občutno zmanjšanje bolečine v sklepih med hojo in mirovanjem v primerjavi s skupino, ki je ni jemala.

V drugi raziskavi so odrasli 70 dni jemali dva grama kolagena dnevno. Tisti, ki so jemali kolagen, so močno zmanjšali bolečine v sklepih in so se bolje vključili v telesno aktivnost kot tisti, ki ga niso jemali.

Lahko prepreči izgubo kostne gostote

Vaše kosti so večinoma narejene iz kolagena, kar jim daje strukturo in pomaga, da ostanejo močne.

Ker se s staranjem kolagena v telesu poslabšuje, tudi kostna masa. To lahko privede do stanj, kot je osteoporoza, za katero je značilna nizka kostna gostota, ki je povezana z večjim tveganjem za zlome kost.

Ženske, ki so jemale kolagen, so imele povečano mineralno gostoto kosti (BMD) do 7% v primerjavi z ženskami, ki niso uživale kolagena.

BMD je merilo količine mineralov, kot je kalcij, v vaših kosteh. Nizek BMD je povezan s šibkimi kostmi in razvojem osteoporoze.

Lahko poveča mišično maso

Med 1–10% mišičnega tkiva sestavlja kolagen. Ta protein je potreben za ohranjanje močnih mišic in njihovega pravilnega delovanja.

Študije kažejo, da dodatki kolagena pomagajo povečati mišično maso pri ljudeh s sarkopenijo, izgubo mišične mase, ki se zgodi s starostjo.

V eni izmed raziskav je 27 slabih moških med 12 tedni vsak dan jemalo 15 gramov kolagena. V primerjavi z moškimi, ki so vadili, vendar niso jemali kolagena, so pridobili bistveno več mišične mase in moči.

Raziskave kažejo, da lahko uživanje kolagena spodbuja sintezo mišičnih beljakovin, kot je kreatin, in lahko tudi spodbuja rast mišic po vadbi.

Spodbuja zdravje srca

Raziskovalci so teoretizirali, da lahko jemanje dodatkov kolagena pomaga zmanjšati tveganje za nastanek srčnih stanj.

Kolagen zagotavlja strukturo vaših arterij, krvnih žil, ki prenašajo kri iz srca do preostalega telesa. Brez dovolj kolagena lahko arterije postanejo šibke in krhke.

To lahko privede do ateroskleroze, bolezni, za katero je značilno zoženje arterij. Ateroskleroza lahko vodi do srčnega infarkta in možganske kapi.

V eni izmed raziskav je 31 zdravih odraslih šest mesecev jemalo 16 gramov kolagena na dan. Do konca so imeli občutek zmanjšanja togosti arterije v primerjavi z preden so začeli jemati dodatek.

Poleg tega so zvišali raven »dobrega« HDL holesterola v povprečju za 6%. HDL je pomemben dejavnik tveganja za srčna obolenja, vključno z aterosklerozo.

Sestava

Neto količina: 28 vrečic po 6 g (168 g)

Hydrocollagen NM, s sladkorjem in sladilom

Nizka vsebnost naravnega sladkorja (0,2 g na vrečko).

Sestavine

Kolagenski peptidi (2000 Da) (iz rib), grenivka v prahu (koncentriran sok grenivke, naravne arome), barvilo: beta-karoten, sladilo: steviol glikozidi, sok rdeče pese v prahu.

 

 

100 g(g) Na 1 odmerek (6 g)(g)

 

Energijska vrednostKJ

KCAL

1525

359

91

22

MAŠČOBE–        OD TEGA NASIČENE MAŠČOBE 00 00
OGLJIKOVI HIDRATI–        OD TEGA SLADKORJI 141,5 0,90,1
PREHRANSKE VLAKNINE 0,6 0
BELJAKOVINE 75 4,5
NATRIJ 2,1 0,12
Aktivna sestavina Na 1 odmerek (6 g)(g) Na 2 odmerka (12 g)(g)
Kolagenski peptidi F2000 Da / Marine collagen peptides F2000 (2000 Da)  5 10

Navodila

Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece.

Sestavine

Hidroliziran morski kolagen (iz rib), grenivka v prahu (koncentriran sok grenivke, naravne arome), fruktoza, naravne arome grenivke z ostalimi naravnimi aromami, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev karbonat, barvilo: beta-karoten, sladilo: steviol glikozidi, koncentrat soka rdeče pese.

Sestavljen je iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov z najvišjo stopnjo absorpcije, pridobljenih iz divjih globokomorskih rib, in obogaten s koncentrati aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena (glicin, prolin in hidroksiprolin).
Klinično dokazano izboljšuje hidratacijo kožeupočasni staranje kože in učinkovito pripomore h glajenju gubic.
Naravne sestavine, brez umetnih sladil, škodljivih konzervansov, emulgatorjev, brez GSO.
Molekulska masa pod 2000 Daltonov omogoča 90 % absorpcijo v krvni obtok že v eni uri po zaužitju.
Edinstvena formula, razvita s pomočjo vodilnih znanstvenikov in zdravnikov omogoča izjemno visok izkoristek in zagotavlja učinkovito delovanje v ciljnih tkivih: koži, laseh, nohtih, sklepih, kosteh, kjer spodbuja tvorbo novih kolagenskih vlaken.

Hidrokolagen Novelius Medical je edini izdelek, namenjen spodbujanju tvorbe kolagena, ki je pri nas na voljo tudi v dermatoloških in estetskih klinikah.

Vsebina: V prahu

Neto količina:  28 vrečic po 6 g (168 g)

Opozorila

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Proizvedeno: Francija

Brand

Novelius Medical

Novelius Medical®️ je v svetovnem vrhu po kvaliteti kolagena zato spremlja navade svojih potrošnikov, uveljavlja trende in navdihuje za nove načine zdravega življenja. Kvaliteten dizajn izraža vrednote podjetja, ki stoji za njem in predstavlja komunikacijo z obstoječimi kot tudi novimi potrošniki. Cilj nam je prebuditi čustva in energijo, spodbuditi vznemirjenje in čutnost ter ustvariti občutek osvežitve. Mnenja strank:
 • Gal - Ljubljana: Začel sem ga jemati po priporočilu dr Košaka iz otropedije MD kot pomoč pri celjenju po operaciji hernije. Zdravniki so bili presenečeni, kako hitro se mi je zacelilo. Priporočam.
 • Ajda - Komenda: Že dolgo se odločam in sem zdaj končno prvič kupila. Všeč mi je okus in pakiranje. O rezultatih še ne morem govoriti.
 • Bor Petrič - Ponikve: Izjemno mi pomaga pri sklepih