MUMIO-SHILAIT 200mg – 60 kapsul

17,95 

Povečana energija in vzdržljivost z vzdrževanjem in obnavljanjem telesnih naravnih bioloških in katalitičnih funkcij


  • Pomaga povečati fizično vzdržljivost in raven telesne pripravljenosti
  • Poveča biološko uporabnost koencima Q10
  • Stimulira mitohondrijsko energijo

#

 

Opis

Prehransko dopolnilo Mumio ali Shilajit je rjavo-črna visokogorska smola z ostrim vonjem, ki se v ajurvedi in po tradiciji uporablja že več kot 3000 let. Zaradi svojih izjemnih učinkov na telo je bila od nekdaj zelo dragocena surovina, dražja od zlata in so jo lahko uživali le cesarji. Mumio nastaja z interakcijo mikroorganizmov, rastlinskih in živalskih fosiliziranih ostankov ter odgovarjajočih geografskih in klimatskih pogojev. Nahaja se v težko dostopnih gorskih jamah, za katere vedo le redki domačini. Športniki smoli mumio pravijo “eliksir rekordov”. Uživanje je zelo primerno v času, ko nam pade imunska odpornost, pomaga tudi pri presnovi maščob in sladkorjev in pozitivno vpliva na celotni organizem. Mumio je povsem naravni biostimulator, ki krepi fiziološke funkcije organizma, ureja prebavo in delovanje žlez z notranjim izločanjem ter regenerira, ščiti in pomlajuje ves organizem. Mumio ne vsebuje nobenih pomožnih snovi, umetnih barvil ali konzervansov, temveč le uravnotežen kompleks naravnih aktivnih snovi. Analize so pokazale, da vsebuje: 32 mineralov, vitamine A, B1, B6, B12, C, D, E i P, proteine, aminokisline, maščobne kisline, hipurno, elaginsko, humično in fulvično kislino, naravne steroide, sterole, kumarine(benzopirene), eterična olja, smole, vosek, benzoate, terpenoide, saponine, alkaloide, fosfolipde idr.

Pakiranje: 12 g/60 kapsul po 200 mg

Vsebina ene kapsule: 200 mg očiščenega 100% naravnega mumio. Ovoj kapsule: želatina.

Način uporabe in  priporočeni odmerek: 1 kapsula 2x do 3x dnevno pred jedjo v obdobju 30 dni.  Celotno kapsulo pogoltnite s kozarcem vode, ali jo odprite in izpraznite vsebino v obrok ali v vodo. Primeren za dolgotrajno uporabo.

Opozorilo: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke do 12. leta. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino. Izdelek ni namenjen za neposredno uživanje. Shranjujte na suhem mestu s temperaturo do 25 ° C. Uporabite takoj po odstranitvi iz ovoja kapsule. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino.

Proizvajalec: OOO “Farm-produkt”, Altajski kraj, Rusija

Shranjevanje: Na sobni temperaturi, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Mumio – Shilajit: Katere koristi podpira znanost?

Shilajit se pogosto uporablja v ajurvedski medicini. Je učinkovito in varno dopolnilo, ki lahko pozitivno vpliva na vaše splošno zdravje in počutje

Izvleček Mumio je prečiščen in standardiziran v bioaktivnih sestavinah, zlasti v fulvični kislini, da se zagotovi visoka biološka uporabnost njegovih sestavnih delov.

Shilajit je v svoji naravni obliki bituminozna snov, ki v vroči sezoni leze iz kamnin iz vznožja Altaja, najdemo pa jo tudi v Himalaji, Kašmirju, Pakistanu in Tibetu. Kompaktna masa rastlinskih snovi vsebuje mumio z osemindvajset različnih mineralov v njihovih naravnih ionskih in organskih oblikah, benzopireni, triterpeni, fenolni lipidi, humična kislina in fulvična kislina. Slednji je posebej učinkovit prenosnik molekul z mnogimi koristnimi lastnostmi.

Mumio – Shilajit je eden najbolj cenjenih tonikov orientalske medicine. Ajurvedska besedila so se pred več kot tri tisoč leti že sklicevala nanj. Njegova tradicionalna uporaba temelji predvsem na njegovih adaptogenih lastnostih. Ajurvedski terapevti že dolgo trdijo, da ni ozdravljive bolezni, ki je ne bi bilo mogoče nadzorovati ali zdraviti s shilajitom. Prav tako se sodobna medicina že več kot petindvajset let ukvarja s preverjanjem temeljev teh trditev in raziskovalne skupine si prizadevajo za oceno njenega delovanja in prepoznavanje njegovih učinkov.

Moč fulvične kisline

Sodobne raziskave, izvedene na Univerzi v Benaresu in objavljene v Indijskem časopisu za kemijo, so pokazale njegove številne koristi za telo. Fulvična kislina mumio omogoča:

• Povečana energija in vzdržljivost z vzdrževanjem in obnavljanjem telesnih naravnih bioloških in katalitičnih funkcij. Ko je shilajit povezan s koencimom Q10, pride do povečanja proizvodnje energije v možganih za 56% in v mišicah 144%.
• Shilajit zato izboljša blagodejne učinke koencima Q10 tako, da ga stabilizira v svoji vrhunski obliki, ubikinolu, ki podaljša njegovo delovanje na celični ravni, še posebej na ravni mitohondrijev, tako da jim pomaga pretvoriti maščobe in sladkorje. ATP (adenozin trifosfat), kar ima za posledico povečano energijo na ravni celic.
• Tako postane sočasni vnos Shilajita in CoQ10 še posebej zanimiv na področju proti staranju, saj pomnoži celično energijsko delovanje koencima Q10, ki se z leti zmanjšuje. Shilajit tako pomaga obnoviti normalne energijske funkcije mitohondrijev.
• Izboljša absorpcijo drugih rastlin in hranil, saj deluje kot prenašalec, ki optimizira asimilacijo in dostavo večine hranilnih snovi do ciljnih celic v telesu.
• poveča limfocite, aktivacija makrofage in naravne celice ubijalke ter stimulira citokine, kar učinkovito podpira imunski sistem.
• Krepitev dihalnih funkcij in še posebej pozitivno delovanje na alergije z manj degranulacije mastocitov in s tem manj sproščanja histamina.
• Zmanjšanje vnetja in tudi povečanje zaščitnih izločkov želodca, kar omejuje razjede.

Za optimalno antioksidativno podporo in dovolj energije bi vas morda zanimal tudi paket sinergije: Mumio – Čaga (Čagin je vir visokopolimernih spojin, ki prispevajo k normalizaciji številnih procesov v organizmu).

 

Študije tudi kažejo, da lahko ta adaptogena snov spodbuja čustveno ravnovesje in pozitivno vpliva na obvladovanje stresa in libida.

V zadnjem času se znanstveniki zanimajo za antidiabetično delovanje in številne raziskave kažejo, da fulvična kislina blagodejno vpliva na nadzor glikemije in zmanjšanje oksidacije.

In končno, druge raziskave so določile njegovo antioksidativno delovanje za nevtralizacijo nekaterih prostih radikalov, sulfita (SO) in hidroksilnih anionov (HO). Poleg tega je po drugih raziskavah koncentrirani ekstrakt shilajita dokazal tudi njegovo sposobnost regeneracije L-askorbinske kisline (vitamin C) po nevtralizaciji prostih radikalov.

Mumio – Shilajit je sodobna oblika, ki jo je potrdila znanost in je znan ayurvedski tonik, ki je učinkovit, varen in vsestranski naravni izdelek, in ga je mogoče uživati ​​občasno in dlje časa

Alzheimerjeva bolezen

Alzheimerjeva bolezen je progresivna možganska motnja, ki povzroča težave s spominom, vedenjem in razmišljanjem. Za izboljšanje simptomov Alzheimerjeve bolezni so na voljo zdravila. Toda na podlagi molekularne sestave šilajita nekateri raziskovalci verjamejo, da lahko shilajit prepreči ali upočasni napredovanje Alzheimerjeve bolezni.

Primarna sestavina shilajita je antioksidant, znan kot fulvična kislina. Ta močan antioksidant prispeva h kognitivnemu zdravju s preprečevanjem kopičenja beljakovin tau. Tau proteini so pomemben del vašega živčnega sistema, vendar kopičenje lahko sproži poškodbe možganskih celic.

Raziskovalci menijo, da lahko fulvična kislina v shilaitu zaustavi nenormalno kopičenje beljakovin tau in zmanjša vnetje, kar lahko izboljša simptome Alzheimerjeve bolezni. Vendar pa je potrebnih več raziskav in kliničnih preskušanj.

Nizka raven testosterona

Testosteron je primarni moški spolni hormon, vendar imajo nekateri moški nižjo raven kot drugi. Znaki nizkega testosterona vključujejo:

  • nizek spolni nagon
  • izguba las
  • izguba mišične mase
  • utrujenost
  • povečana telesna maščoba

V eni izmed kliničnih študij moških prostovoljcev, starih med 45 in 55 let, je polovica udeležencev prejela placebo, polovica pa dvakrat na dan odmerek 250 miligramov (mg) očiščenega shilajita. Po 90 zaporednih dneh je študija ugotovila, da so imeli udeleženci, ki so prejemali očiščen shilajit, občutno višjo raven testosterona v primerjavi s placebo skupino.

Sindrom kronične utrujenosti

 

Sindrom kronične utrujenosti (CFS) je dolgotrajno stanje, ki povzroča izjemno utrujenost oz. CFS lahko otežuje pot v službo ali šolo, preproste vsakdanje dejavnosti pa lahko postanejo zelo naporne. Raziskovalci menijo, da lahko dodatek shilajita zmanjša simptome CFS in povrne energijo.

CFS je povezan z disfunkcijo mitohondrijev. To se zgodi, ko vaše celice ne proizvajajo dovolj energije. V študiji iz leta 2012 so raziskovalci 21 dni dajali laboratorijskim podganam shilajit, nato pa inducirali CFS tako, da so podgane priplavale 15 minut 21 dni zapored. Rezultati so ugotovili, da je shilajit pomagal zmanjšati učinke CFS. Mislijo, da je bil to rezultat šilajita, ki je pomagal preprečiti disfunkcijo mitohondrijev.

Na podlagi teh rezultatov lahko naravno izboljšanje mitohondrijske funkcije telesa s dodatki shilajit pomaga izboljšati raven energije.

Staranje

Ker je shilajit bogat s fulvično kislino, močnim antioksidantom in protivnetnim učinkom, lahko zaščiti tudi proti prostim radikalom in celičnimi poškodbami. Kot rezultat tega lahko redna uporaba shilajita prispeva k dolgoživosti, počasnejšemu procesu staranja in boljšemu zdravju.

Bolezen na visoki nadmorski višini

 

Večja nadmorska višina lahko sproži vrsto simptomov, vključno z:

pljučni edem
nespečnost
letargija ali občutek utrujenosti ali počasnosti
bolečine v telesu
demenca
hipoksija

Višinsko bolezen lahko sproži nizki atmosferski tlak, hladne temperature ali velika hitrost vetra. Raziskovalci menijo, da vam lahko shilajit pomaga premagati težave z višino.

Shilajit vsebuje fulvično kislino in več kot 84 mineralov, zato ponuja številne zdravstvene koristi. Deluje kot antioksidant za izboljšanje imunosti in spomina v telesu, protivnetno, ojačevalnik energije in diuretik za odstranjevanje odvečne tekočine iz telesa. Zaradi teh koristi naj bi shilajit pomagal preprečiti številne simptome, povezane z večjo nadmorsko višino.

Anemija pomanjkanju železa

Anemija pomanjkanja železa je lahko posledica prehrane z nizko vsebnostjo železa, izgube krvi ali nezmožnosti absorpcije železa. Simptomi vključujejo:

utrujenost
šibkost
hladne roke in noge
glavobol
nepravilen srčni utrip

Vendar lahko dodatek Shilajit postopoma zvišuje raven železa.

Študija je 18 podgan razdelila v tri skupine po šest. Raziskovalci so anemijo povzročili v drugi in tretji skupini. Podgane v tretji skupini so po 11 dneh prejele 500 mg shilajita. Raziskovalci so odvzeli vzorce krvi iz vseh skupin na dan 21. Rezultati so pokazali, da imajo podgane v tretji skupini višjo koncentracijo hemoglobina, hematokrita in rdečih krvnih celic v primerjavi s podganami v drugi skupini. Vse to so vitalne sestavine vaše krvi.

Neplodnost

Shilajit je tudi varen dodatek pri moški neplodnosti. V eni izmed raziskav Varnostni vir je skupina 60 neplodnih moških 90 dni po obroku jemala shilajit dvakrat na dan. Ob koncu 90-dnevnega obdobja je več kot 60 odstotkov udeležencev študije pokazalo porast skupnega števila spermijev. Več kot 12 odstotkov je imelo povečanje gibljivosti semenčic. Mobilnost sperme se nanaša na sposobnost sperme v vzorcu, da se ustrezno giblje, kar je pomemben del plodnosti.

Zdravje srca

Shilajit kot prehransko dopolnilo lahko tudi izboljša zdravje srca. Raziskovalci so testirali srčno uspešnost shilajita na laboratorijskih podganah. Po predhodnem zdravljenju s shilajitom so nekaterim podganam injicirali izoproterenol, da so povzročili poškodbo srca. V raziskavi so ugotovili, da imajo podgane, ki so dobivale šilajit pred srčno poškodbo, manj srčnih poškodb.

Ne bi smeli jemati shilajit, če imate aktivno srčno bolezen.

Shilajit neželeni učinki

Čeprav je to zelišče naravno in varno, ne bi smeli uživati ​​surovega ali nepredelanega shilajita. Surovi shilajit lahko vsebuje ione težkih kovin, proste radikale, glive in druge okužbe. Ne glede na to ali kupujete prek spleta ali v trgovini z naravno ali zdravo hrano, se prepričajte, da je shilajit očiščen in pripravljen za uporabo.

Ne jemljite shilajit, če imate anemijo srpastih celic, hemokromatozo (preveč železa v krvi) ali talasemijo. Na to dopolnilo je mogoče biti alergičen. Nehajte jemati shilajit, če se pojavijo izpuščaji, povečan srčni utrip ali omotica.

Brand

OOO Farm-produkt