ČRNI ČESEN 500mg 60 kapsul

22,50 

Črni česen, vrsta fermentiranega ali staranega česna, ima številne zdravstvene koristi


 • Zdravje srca
 • Vnetja
 • Alergije
 • Poškodba jeter
 • Debelost

#  #

Opis

Kaj je črni česen?

S svojim edinstvenim sladkim okusom in želeju podobno konsistenco je v Aziji splošno znan po svojih antioksidativnih lastnostih.

Črni česen ( Allium sativum L. ) je fermentiran proizvod česna, ki je kremineraliziran z obdelavo svežega česna v povprečju 30 do 90 dni pri temperaturah (40 do 60 ° C) in visoki vlažnosti. Na ta način je podvržen Maillardovi reakciji, zaradi katere se med reakcijo tvorijo različne spojine. Gre za kemično preoblikovanje alicina v drugo žvepleno kislino S-alilcistein.

Črni česen ima različne antioksidante:

 • Amadori / Heynsove spojine: Te nastanejo med Maillardovo reakcijo. Spojine Amadori / Heyns so močni antioksidanti in v primerjavi s svežim česnom ima črni česen teh 40 do 100-krat več teh spojin
 • 5-hidroksimetilfurfural: To je antioksidant, ki ima tudi nekatere protivnetne učinke. V primerjavi z belim česnom ima črni česen večjo količino te koristne komponente, saj 5-HMF nastaja pri zelo visoki vročini.
 • Organo-žveplove spojine: dialil sulfid, dialil disulfid, dialil trisulfid in dialil tetrasulfid.
 • Piruvat: To je ključna antioksidantna in protivnetna molekula črnega česna. Zmanjšuje dušikov oksid in prostaglandin E2, ki podaljšata in okrepita vnetje.
 • S- alilcistein
 • Tetrahidro-β-karbolini
 • N- fruktozil glutamat
 • N- fruktozil arginin
 • Allixin
 • Selen
 • N- alfa- (1-deoksi-d-fruktoza-1-il) -l-arginin
 • Drugi alkaloidi, polifenoli in flavonoidi

Črni česen vsebuje tudi dušikov oksid, ki ima močne protivirusne in protitumorske učinke.

Vsebuje tudi 2-linoleoil-glicerol, protivnetno molekulo. Znižuje raven prostaglandina E2 in citokinov, ki so ključni promotorji in signali vnetnega odziva. Podaljšajo in povečajo celično smrt, otekanje in neprijetne simptome alergije, okužbe ali drugih bolezni.

Črni česen je bogat z antioksidativnimi in protivnetnimi spojinami, vključno z spojinami Amadori / Heyns, ki nastanejo med Maillardovo reakcijo.
Črni česen je dolžan velik del svoje antioksidativne sposobnosti organo-žveplovim spojinam, pridobljenim iz alicina.

Številne klinične študije so odkrile potencialno korist črnega česna za zdravje srca, zmanjšanje holesterola in krvnega tlaka pri ljudeh. Druge študije so pokazale, da je črni česen blago protivnetno.

Črni česen je na voljo kot cele čebulice, namaz pire ali žele ali v dodatku. Šteje se za varno jesti kot hrano.

Črni česen je nekaj posebnega pri tradicionalnem zdravilstvu. Gre za kuhinjski česen (Allium sativum), ki se v postopku fermentacije v nekaj tednih v posebni posodi, pri natančno določeni temperaturi in vlagi, obarva črno. Kakšen je namen tega? Česen na naraven način olajša vzdrževanje normalne ravni holesterola in lipidov v krvi. Poleg tega podpira delovanje srčno-žilnega sistema in pomaga razbremeniti težke noge in stopala. Ima tudi antioksidativne lastnosti in krepi imunski sistem. Postopek fermentacije podvoji učinke česna in nevtralizira neprijeten vonj in oster okus. 7 kg svežega (belega) česna = 1. kg suhega fermentiranega (črnega) česna. Vsebina 1. kapsule = 1 strok svežega česna.

Pakiranje: 35g/60 kapsul po 500 mg

Vsebina ene kapsule: 500mg sušenega fermentiranega (črnega) česna (Allium sativum) v prahu. Ovojnica kapsule: želatina. Vsebina paketa 60 odmerkov (kapsul).

Način uporabe in  priporočeni odmerek: 1 kapsula dnevno pred obrokom. Kapsulo lahko pogoltnete v celoti in poplaknete z vodo, ali njeno vsebino dodate hrani oz. stresete v vodo. Primerno za dolgotrajno uporabo. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Primerno za dieto brez glutena.

Opozorilo: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni priporočljivo za otroke mlajše od 3 let. Uporabite kapsulo takoj po odstranitvi iz pretisnega omota. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino. Shranjujte na suhem mestu s temperaturo do 25 ° C. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino.

Proizvajalec: TEREZIA COMPANY, Na Návrší 997/14, 141 00 Praha 4 – Michle

Brand

Terezia Company