CORDYCEPS 60 kapsul

24,50 

Cordyceps goba iz Tibeta, ki je ena od temeljev tradicionalne kitajske medicine


  • Namenjen je vsem aktivnim osebam, zlasti športnikom. Interes za Cordyceps sinensis se je povečal leta 1993, ko je skupina kitajskih športnikov, ki so jo vzeli kot dovoljen “doping”, naredila devet svetovnih rekordov
  • Dodatne sestavine izdelka CORDYCEPS ACTIVE vključujejo arktični oz. rožni koren (Rhodiola rosea), ki povečuje moč in vzdržljivost telesa med športom
  • Rhapontica (Leuzea carthamoides) poveča prilagodljivost organizma v ekstremnih in stresnih situacijah, spodbuja duševno funkcijo in poživlja telo, redka reishi goba (Ganoderma lucidum) pa prispeva k naravni imuniteti telesa in vzdrževanju ustreznih cirkulacijskih funkcij

#

Kategorija:

Opis

6 prednosti kordicepa, vse podprto s strani znanosti

Cordyceps je rod parazitskih gliv, ki raste na ličinkah žuželk.

Ko te glive napadejo svojega gostitelja, nadomestijo njegovo tkivo in poženejo dolga vitka stebla, ki rastejo zunaj telesa gostitelja.

Ostanke žuželk in gliv so že stoletja ročno zbirali, sušili in jih v tradicionalni kitajski medicini uporabljali za zdravljenje utrujenosti, bolezni, bolezni ledvic in nizkega spolnega nagona.

Dopolnila in izdelki, ki vsebujejo ekstrakt kordycepsa, so postali številni zaradi svojih številnih zdravstvenih koristi.

Od več kot 400 vrst odkritih vrst Cordyceps sta dve postajali žarišče zdravstvenih raziskav: Cordyceps sinensis in Cordyceps militaris .

Vendar pa je večina teh raziskav omejena na študije na živalih ali laboratorijih, zato zdravstveni strokovnjaki trenutno ne morejo sklepati o njihovih učinkih na ljudi.

Vendar so njihove potencialne koristi za zdravje obetavne.

Ta članek izpostavlja 6 potencialnih koristi kordicepa, ki temeljijo na znanosti.

1. Lahko poveča zmogljivost vadbe

Menijo, da kordiceps povečuje telesno proizvodnjo molekule adenozin trifosfata (ATP), ki je ključnega pomena za dovajanje energije v mišice.

2. Lastnosti proti staranju

Starejši tradicionalno uporabljajo Cordyceps za zmanjšanje utrujenosti in povečanje moči in spolnega nagona.

Raziskovalci menijo, da lahko njihova vsebnost antioksidantov razloži njihov potencial proti staranju.

Več raziskav je ugotovilo, da kordiceps povečuje antioksidante pri starih miših, kar pomaga izboljšati spomin in spolno funkcijo.

Antioksidanti so molekule, ki se borijo proti poškodbam celic z nevtralizacijo prostih radikalov, kar sicer lahko prispeva k bolezni in staranju.

Ena od raziskav je pokazala, da so miši, ki so dobivale zdravilo Cordyceps, živele nekaj mesecev dlje kot miši, ki so dobivale placebo.

Druga študija je pokazala, da je Cordyceps podaljšalo življenje sadnih muh, kar še dodatno podpira prepričanje, da imajo koristi proti staranju.

Vendar ni znano, ali imajo Cordyceps te enake koristi za staranje ljudi.

3. Potencialni protitumorski učinki

Potencial Cordycepsa, da upočasni rast tumorjev, je v zadnjih letih vzbudil veliko zanimanja.

Raziskovalci verjamejo, da lahko glive protitumorsko vplivajo na več načinov.

V študijah epruvete je bilo dokazano, da Cordyceps zavira rast številnih vrst človeških rakavih celic, vključno z rakom na pljučih, debelem črevesu, koži in jetrih.

Študije na miših so prav tako pokazale, da ima kordiceps protitumorski učinek na limfom, melanom in pljučni rak.

Pomembno pa je upoštevati, da so bile te študije opravljene na živalih in epruvetah, ne na ljudeh.

4. Lahko pomaga pri obvladovanju sladkorne bolezni tipa 2

Cordyceps vsebujejo posebno vrsto sladkorja, ki lahko pomaga pri zdravljenju sladkorne bolezni.

Sladkorna bolezen je bolezen, pri kateri telo bodisi ne proizvaja, ali ne reagira na hormon inzulin, ki običajno glukozo sladkorja prenaša v vaše celice za energijo.

Ko vaše telo ne proizvaja dovolj inzulina ali se nanj ne odziva dobro, glukoza ne more priti v celice, zato ostane v krvi. Sčasoma lahko preveč glukoze v krvi povzroči resne zdravstvene težave.

Zato je za ljudi s sladkorno boleznijo pomembno, da poskrbijo za dobro nadziranje ravni sladkorja v krvi.

Zanimivo je, da lahko kordiceps ohranja koncentracijo krvnega sladkorja v zdravih mejah, tako da posnema delovanje inzulina.

V številnih raziskavah diabetičnih miši so pokazali, da kordyceps znižuje raven sladkorja v krvi

5. Možne koristi za zdravje srca

Ko se pojavljajo raziskave o vplivu kordycepsa na zdravje srca, so koristi gliv vse bolj očitne.

V resnici so Cordyceps na Kitajskem odobreni za zdravljenje aritmije, stanja, pri katerem je srčni utrip prepočasen, prehiter ali nepravilen

Študija je pokazala, da je Cordyceps znatno zmanjšal srčne poškodbe pri podganah s kronično ledvično boleznijo. Šteje se, da poškodbe srca zaradi kronične ledvične bolezni povečajo tveganje za srčno popuščanje, zato lahko zmanjšanje teh poškodb prepreči ta izid.

Raziskovalci so te ugotovitve pripisali vsebnosti adenozina v kordicepu. Adenozin je naravno prisotna spojina, ki ima zaščitne učinke na srce.

Kordiceps lahko ugodno vpliva tudi na raven holesterola.

Raziskave na živalih so pokazale, da kordicepi znižujejo “slab” LDL holesterol

LDL lahko poveča tveganje za srčne bolezni, saj privede do kopičenja holesterola v vaših arterijah.

Podobno Cordyceps se je pokazalo, da zmanjša nivoje trigliceridov pri miših.

Trigliceridi so vrsta maščobe, ki jo najdemo v krvi. Visoke ravni so povezane z večjim tveganjem za srčne bolezni.

Na žalost ni dovolj dokazov, ki bi lahko ugotovili, ali Cordyceps koristi zdravju srca pri ljudeh.

6. Lahko pomaga pri boju proti vnetju

Kordiceps naj bi pomagal v boju proti vnetjem v telesu.

Čeprav so nekatera vnetja dobra, lahko preveč vnetij povzroči bolezni, kot so bolezni srca in rak.

POVZETEK Raziskave kažejo, da Cordyceps zmanjšujejo vnetne markerje pri živalih. Vendar njihovi učinki na vnetje pri ljudeh ostajajo neznani.

Pakiranje: 19,2g/60 kapsul po 320mg

Vsebina ene kapsule: 1 kapsula vsebuje 320mg aktivne mešanice Cordyceps: 200mg cele posušene gobe v prahu Yartsa gunbus-Cordyceps sinensis, 50mg ekstrakta Rhodiole rosee, 50mg  celotne liofilizirane gobe v prahu reishi-Ganoderma lucidum, 20mg ekstrakta iz korena Marala-Rhaponticum carthamoides s 75 mg β glukanov. Ovojnica: želatina.

Način uporabe in  priporočeni odmerek: 1 kapsula dvakrat dnevno pred obrokom, popijte z vodo ali stresite vsebino v vodo in popijte. Vsebino použijte takoj po odstranitvi iz ovoja.

Opozorila: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek ni primeren za otroke do 15. leta starosti. Dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Primerno za dieto brez glutena. Ni primerno za  nosečnice in doječe matere. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino.

Proizvajalec: TEREZIA COMPANY, Na Návrší 997/14, 141 00 Praha 4 – Michle

Brand

Terezia Company

Proudly powered by Themelexus.com
Add to cart