CBG kapljice 15ml – 5%

29,90 

CBG (kanabigerol), znan kot “materinski” kanabinoid, je prvotna molekula, najdena v rastlini konoplje, iz katere izvira več kot 100 drugih kanabinoidov, vključno s CBD


 • Naše 5-odstotno CBG olje je kombinirano samo z organskim MCT nosilnim oljem
 • Izvleček je narejen s postopkom podtlačne vakuumske destilacije (brez prisotnosti kisika)
 • Izdelek vsebuje 100% polni spekter kanabinoidov
 • Izdelek ne vsebuje sintetičnega CBG ali CBD izolata

#  #

Opis

Za močnejši učinek na endokanabinoidni sistem in njegove bistvene procese – razpoloženje, apetit, spanje in bolečina – kot CBD

Zakaj je CBG dražji od CBD?

To je eden glavnih razlogov, da CBG trenutno ni tako priljubljen kot CBD. Koncentracija CBG v konoplji je zelo nizka v primerjavi s CBD, zato je za pridobivanje enakih ravni surovega rastlinskega izvlečka potrebno veliko več biomase. Zaradi tega in poleg dejstva, da je treba pridelke pobirati prej in večje količine je CBG, najdražji kanabinoid v proizvodnji.

Pakiranje: 15ml

Sestavine: Kokosovo olje, (MCT-olje), izvleček iz indus- trijske konoplje (Cannabis stiva L. var sativa). CBG (5%), THC (manj kot 0,2%).

Navodilo za uporabo:

To se pri vsaki osebi razlikuje, upoštevajoč težo, višino in razloge za jemanje CBG.

Priporočena dnevna količina: 2 mg CBG/dan (JAZMP). CBG kapljice niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se nesme prekoračiti.

Ni primerno za nosečnice ali doječe matere. Če imate že obstoječe zdravstveno stanje ali jemljete predpisana zdravila, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom.

Shranjevanje:

Shranjujte nedosegljivo otrokom pri temperaturi do 25 °C.

Opozorilo:

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na rastline iz družine Can.

Spoznajte CBG, novi kanabinoid

Kanabigerol (CBG) je kanabinoid, kar pomeni, da je ena izmed mnogih kemikalij, ki jih najdemo v rastlinah konoplje. Najbolj znana kanabinoida sta kanabidiol (CBD) in tetrahidrokanabinol (THC), vendar je v zadnjem času več zanimanja za potencialne koristi CBG.

CBG velja za predhodnika drugih kanabinoidov. To je zato, ker se CBG-A, kisla oblika CBG, pri segrevanju razgradi v CBG, CBD, THC in CBC (kanabikromen, še en kanabinoid).

Kakšne so možne koristi?

Čeprav so raziskave o CBG omejene, obstajajo študije, ki kažejo, da ponuja številne prednosti.

CBG lahko izboljša naslednja zdravstvena stanja:

 • Vnetje črevesja. Zdi se, da CBG zmanjšuje vnetje, povezano z vnetno črevesno boleznijo, pravi aŠtudija iz leta 2013, izvedena na miših.
 • glavkom. Zdi se, da medicinska konoplja učinkovito zdravi glavkom in CBG je lahko delno odgovoren za njeno učinkovitost. A študija, objavljena leta 2008 kaže, da je CBG lahko učinkovit pri zdravljenju glavkoma, ker znižuje očesni tlak.
 • Disfunkcije mehurja. Zdi se, da nekateri kanabinoidi vplivajo na krčenje mehurja. Aštudija 2015 Zaupanja vreden vir je preučil, kako pet različnih kanabinoidov vpliva na mehur, in ugotovil, da CBG najbolj obeta pri zdravljenju disfunkcije mehurja.
 • Huntingtonova bolezen. CBG ima lahko nevroprotektivne lastnosti, pravi Študija iz leta 2015, ki je preučevala miši z nevrodegenerativnim stanjem, imenovanim Huntingtonova
 • Bakterijske okužbe. A študija 2008 Zaupanja vreden vir kaže, da lahko CBG ubije bakterije, zlasti Staphylococcus aureus (MRSA) , odporni na meticilin , ki povzroča okužbe stafilokoka, odporne na zdravila. Te okužbe je težko zdraviti in so precej nevarne.
 • Rak. A študija 2014 Zaupanja vreden vir preučili so raka debelega črevesa pri podganah in ugotovili, da lahko CBG zmanjša rast rakavih celic in drugih tumorjev.
 • Izguba apetita . A Študija 2016 o podganah Zaupanja vreden vir je predlagal, da bi CBG lahko spodbudil apetit. Kemikalije, ki spodbujajo apetit, bi se lahko uporabile za pomoč tistim s stanji, kot sta HIV ali rak.

 

 • Čeprav so te študije obetavne, se je treba spomniti, da ne potrjujejo koristi CBG. Za popolno razumevanje delovanja CBG v telesu je potrebnih veliko več raziskav.

Brand

Holistic

Podjetje Holistic se z leti razvija, raste, širi svojo ponudbo in gradi močno mrežo zvestih uporabnikov. Ukvarjamo se z lastnim razvojem, uvozom in prodajo kakovostnih prehranskih dopolnil, nudimo tudi svetovanja ter različna testiranja, sodelujemo s priznanimi strokovnjaki  in zdravniki. Ponosni smo na našo bazo zvestih strank, zaradi katerih imamo zagon in številne nove ideje za ustvarjanje. Mnenja strank:
 • Polona - Kranjska Gora: Vitex + zdrave maščobe (omega3, olivno olje.....) = hormonsko ravnovesje!! Priporočam! Odličen skupaj z Omega 3 in Napro kremico. Se prazni že druga steklenička. Izdelek priporočam vsem, ki imajo težave s PMS-jem. Meni je zelo pomagalo ublažiti negativne simptome.
 • Klara S.- Ptuj: Ne da se opisati, kako zelo ta izdelek pomaga pri hormonskem ravnovesju. Uporabljam ga slab mesec v kombinaciji s Super omega 3 in lahko rečem, da je postal del mene. Ni več nervoze pred menstruacijo, potrebe po sladkem, napetosti v prsih. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.
 • Elvira - Novo Mesto: Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormonov ze spremenilo na bolje. Pa še dragi je srečen, ker njegova draga ni nervozna pred menstruacijo :)
 • Barbara Požun - Horjul: Izdelek je kvaliteten in vreden nakupa! Sama imam od kar ga jemljem urejeno menstruacijo. Mislim, da se mi je izboljsalo tudi stanje z nohti, prvič so tako mocni in se ne lomijo.
 • Maja - Postojna: Priporočam, ker je izdelek nr. 1 pri lajšanju ženskih zadev - preizkušeno!
 • Mojca - Kranj: Zelo zadovoljna,