ČAGA – Čagin Čaj 250ml

47,50 

Gobe ​​Čaga se že stoletja uporabljajo v Sibiriji in drugih delih Azije kot pomoč za povečanje imunosti in izboljšanje splošnega zdravja


  • Poveča lahko imunski sistem in se bori proti vnetju
  • Preprečuje in se bori proti raku
  • Znižuje holesterol

#  #

 

Kategorija:

Opis

Čaga (Inotus obliquus) Katere koristi podpira znanost?

Gobe ​​Čaga se že stoletja uporabljajo v Sibiriji in drugih delih Azije kot zdravilo za povečanje imunosti in izboljšanje splošnega zdravja

Njeno zanimanje je močno naraslo, odkar je skupina znanstvenikov na tehnološki univerzi v Queenslandu leta 2011 odkrila, da lahko napade nekaj tumorjev pri glodalcih brez vidnih stranskih učinkov. Tu so lastnosti, ki jih trenutno preučujejo študije:

  • okrepitev antioksidativne sposobnosti
  • zmanjšanje vnetja in utrujenosti
  • lajšanje bolečin
  • sposobnost stimuliranja imunskega sistema
  • sposobnost upočasnjevanja napredovanja raka

Aktivne spojine:

inotodiol (triterpenoidi), oksalna kislina, galna kislina, protokatehična kislina in p-hidroksibenzojska kislina. Terpenoidi so odgovorni za antidiabetične učinke z zaviranjem alfa-glukozidaze, medtem, ko so učinki proti utrujenosti bolj posledica polisaharidov, ki povečajo vsebnost glikogena v jetrih in mišicah, hkrati pa znižujejo raven dušika v sečnici povečuje tudi raven endogenih antioksidantov (glutation, superoksid dismutaza, katalaza). Olajšanje bolečine je razloženo z zaviranjem sinteze dušikovega oksida (iNOS) in ciklooksigenaze-2 (COX-2). Na koncu so derivati ​​lignina odgovorni za antiproliferativne lastnosti z modulacijo izražanja kaspaz, ki sprožijo apoptozo.

Chaga se že stoletja uporablja kot tradicionalno zdravilo v Rusiji in drugih državah severne Evrope, predvsem za krepitev imunosti in splošnega zdravja.

Potencialne koristi za zdravje

Čeprav raziskave še potekajo, nekatere znanstvene študije kažejo, da lahko ekstrakt čage prinese določene zdravstvene koristi.

Poveča lahko imunski sistem in se bori proti vnetju

Vnetje je naravni odziv vašega imunskega sistema, da zaščiti organizem pred boleznimi. Vendar pa je dolgotrajno vnetje povezano s stanji, kot so bolezni srca in revmatoidni artritis.

Študije na živalih in epruvetah kažejo, da izvleček chage lahko pozitivno vpliva na imuniteto z zmanjšanjem dolgotrajnih vnetij in boj proti škodljivim bakterijam in virusom.

S spodbujanjem tvorjenja koristnih citokinov – specializiranih beljakovin, ki uravnavajo imunski sistem – chaga stimulira bele krvne celice, ki so bistvene za boj proti škodljivim bakterijam ali virusom.

Zniža lahko krvni sladkor

Več študij na živalih povezuje chago z nižjo koncentracijo sladkorja v krvi. Zato lahko pomaga pri obvladovanju sladkorne bolezni.

Ker pa človeške raziskave niso na voljo, ni jasno, ali lahko chaga pomaga pri obvladovanju sladkorne bolezni pri ljudeh.

Varnost in stranski učinki

Chaga se na splošno dobro prenaša. Vendar pa niso bile izvedene nobene študije na ljudeh, ki bi določile njeno varnost ali ustrezen odmerek.

Dejansko lahko chaga deluje z nekaterimi običajnimi zdravili, kar povzroča potencialno škodljive učinke.

Chaga lahko na primer predstavlja tveganje za ljudi z insulinom ali tiste, ki imajo sladkorno bolezen zaradi vpliva na krvni sladkor.

Chaga vsebuje tudi beljakovine, ki lahko preprečijo strjevanje krvi. Če torej uživate zdravila za redčenje krvi, imate motnjo krvavitve ali se pripravljate na operacijo, se pred jemanjem chage posvetujte s svojim zdravnikom.

Čeprav nekatere raziskave kažejo, da lahko chaga pomaga zmanjšati vnetje, lahko tudi imunski sistem postane bolj aktiven. Tako bi morali ljudje z avtoimunskimi boleznimi poiskati zdravniško pomoč pred jemanjem chage.

Raziskave o varnosti chage pri ženskah, ki so noseče ali dojijo, ni. Zato je najvarnejša možnost, da se izognemo uporabi.

Vir: https://www.healthline.com

Čaga oz. brezin luknjač je edinstvena brezina goba, ki je uvrščena na seznam rastlin, posebno koristnih za človeško telo.

Pakiranje: 250ml

Vsebina: suha goba črna čaga (65%), posebno pripravljena voda, natrijev sorbat.

Način uporabe: Uživamo po 1 do 2 čajni žlički (5 ml) 2-3 krat na dan. Dodamo v vodo, čaj, kavo, sokove ali druge napitke. Trajanje jemanja: 1-3 mesece. Pred uporabo je treba stekleničko pretresti. Priporočljivo je opraviti vsaj 2 kuri letno.

Rok uporabnosti: 1 leto.

Opozorilo: Čagin čaj je prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke do 12 leta, nosečnice in dojenčke. Hranite izven dosega otrok. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katere koli sestavine.

Proizvedeno: Altaj Rusija

Brand

OOO Specialist Altaj