KALIJEV ASKORBAT Z RIBOZO

45,00 

Kalijev Askorbat z Ribozo (C vitamin) ima v našem telesu veliko vlog in je povezan z impresivnimi zdravstvenimi koristmi


 • pomaga pri rekonstrukciji verige genetskega sporočila
 • v celico vstopajo kisik in druga hranila
 • Pomaga zmanjšati utrujenost in podpira imunski sistem.
 • Pomaga varovati celice pred oksidativnim stresom, ki povzroča staranje
 • iz celic se izločajo toksini, težke kovine in virusi

#  #

 

Opis

Kalijev askorbat(vitamin C) z ribozo je sol, pridobljena z askorbinsko kislino, zlahka topna v vodi, ki se pridobiva s povezovanjem askorbinske kisline (vitamin C), D-riboze in kalijevega bikarbonata v čisti kristalni obliki.

Askorbat je sol askorbinske kisline. Askorbinska kislina opravlja številne fiziološke funkcije v človeškem telesu. Te funkcije vključujejo sintezo kolagena, karnitina in nevrotransmiterjev.

Kalijev askorbat nima stranskih učinkov.

Priporočen dnevni odmerek: 1 zavitek L-askorbinske kisline in D-riboze + 1 zavitek kalijevega bikarbonata, zmešamo skupaj z 20ml vode, zjutraj na tešče, 15 minut pred zajtrkom ali 45 minut pred obrokom.

Prelijemo vsebino obeh vrečk z 20 ml vode
Ne mešatajte s kovinsko žlico
Počakajte, da izginejo mehurčki
Spijte po eni minuti

Povprečna analiza         na 100 g               na dozo
Energijska vrednost     2,64 Kcal               0,012 Kcal
Beljakovine (Nx6,25)   odstotne                odstotne
Ogljikovi hidrati (D-Riboza) 660 mg         3 mg
Maščobe                         odstotne                odstotne
Vitamin C (L-askorbinska kislina) 33 g 150 mg (187,5% PDV)

Sestavine: L-askorbinska kislina (vitamin C) 150 mg, D-riboza 3 mg, Kalijev hidrogenkarbonat 300 mg

Pakiranje: 100 vrečk L-askorbinske kisline in D-riboza 15,3 g, 100 vrečk kalijevega bikarbonata 30g. Prehransko dopolnilo, Askorbinska kislina, Kalij in D-Riboza

Skupna neto količina: 45,3g

Obvestilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. Izdelek ni namenjen zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni.

Koristno pri podpori imunskega odziva telesa in kot dodatek pri intenzivni telesni in duševni dejavnosti

Zanimivost: Raziskave s kalijevim askorbatom z ribozo je izvedla Mednarodna fundacija Valse Pantellini skupaj z ministrstvom za javno zdravje, Univerza v Parmi in Zavod za Mutagenezo in diferenciacijo CNR v Pisi. Izdelki so najčistejšega, popolnoma naravnega izvora.

Izdelek je zaveden na ministrstvu za zdravje, prijavljen z D. LGS 27/01/92 n.111
Patentirano E.P. N 0945075
Patented U.S. 6,416,791
Prehransko dopolnilo

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago

Poreklo: Italija

Kalijev Askorbat z Ribozo – C Vitamin: Katere koristi podpira znanost?

Impresivni učinki vitamina C na naše telo

Vitamin C je eden najbolj preučenih vitaminov v znanstveni skupnosti. Sodeluje pri več sto fizioloških procesov v telesu, kot so izdelava kolagena – beljakovine, ki so ključnega pomena za zdravje kože in kosti, tvorbo rdečih krvnih celic ali celjenje ran.

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E in povečuje absorbcijo železa.

Vitamin C je znan po svojem antioksidativnem delovanju. Na splošno ima vlogo pri delovanjue imunskega sistema, nevtralizira posledice stresa, saj prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter prispeva k delovanju živčnega sistema in krepi zdravje.

Riboza poskrbi, da kalijev askorbat vstopi v celice na celični membrani, pri čemer se ne absorbira le kalij, ki je med degeneracije celic izločen, temveč pomaga pri rekonstrukciji verige genetskega sporočila. V celico vstopajo kisik in druga hranila, iz njih pa se izločajo toksini, težke kovine in virusi.

Za dobro antioksidativno podporo telesa bi vas morda zanimal tudi paket sinergije: prehransko dopolnilo Kalijev Askorbat z Ribozo + Taksifolin  (izjemna koncentracija polifenolov –  naravni antioksidant in najučinkovitejši revitalizator telesa).

Številne študije so pokazale, da prispeva:

 • vzdrževati optimalno delovanje imunskega sistema (zlasti v primeru intenzivnih aktivnosti ali izpostavljenosti mrazu)
 • vzdrževati optimalno tvorbo kolagena za krvne žile, kosti, zobe in kožo
 • optimizira živčni sistem in psihološko delovanje (s sodelovanjem pri tvorbi nekaterih nevrotransmiterjev, kot sta dopamin in norepinefrin)
 • ščiti celice pred oksidativnim stresom, ki povzroča staranje
 • zmanjša utrujenost
 • povečati regeneracijo zmanjšanih oblik vitamina E
 • povečati absorpcijo železa
 • vzdrževati naravno sintezo karnitina, molekule, ki ima osrednjo vlogo pri transportu in uporabi maščobnih kislin, ki jih mitohondriji proizvajajo, za proizvodnjo energije

Vitamin C zdravstveni delavci pogosto priporočajo za “krepitev” telesa, zlasti v času začasne utrujenosti v obdobju stresa ali med sezonskimi spremembami, ki lahko motijo ​​presnovo. Kot takega ga včasih imenujejo “vitamin proti utrujenosti

Učinki vitamina C

Vitamin C je bistven vitamin, kar pomeni, da ga telo ne more proizvesti. Kljub temu ima v vašem telesu veliko vlog in je povezan z impresivnimi zdravstvenimi koristmi.

Je topen v vodi in ga najdemo v številnem sadju in zelenjavi, vključno s pomarančami, jagodami, kivijem, papriko, brokolijem, ohrovtom in špinačo.

Priporočeni dnevni vnos vitamina C je 75 mg za ženske in 90 mg za moške.

Medtem ko je običajno priporočljivo, da vnos vitamina C uživate iz živil, se mnogi ljudje obrnejo na dodatke, da zadovoljijo svoje potrebe.

Močan antioksidant, ki lahko zmanjša tveganje za kronične bolezni

Vitamin C je močan antioksidant, ki lahko okrepi naravne obrambe telesa.

Antioksidanti so molekule, ki krepijo imunski sistem. To storijo tako, da celice zaščitijo pred škodljivimi molekulami, imenovanimi prosti radikali. Ko se prosti radikali kopičijo, lahko spodbujajo stanje, znano kot oksidativni stres, ki je povezano z mnogimi kroničnimi boleznimi.

Študije kažejo, da uživanje več vitamina C lahko poveča koncentracijo antioksidantov v krvi za do 30%. To pomaga naravni obrambi telesa v boju z vnetji.

POVZETEK Vitamin C je močan antioksidant, ki vam lahko poveča raven antioksidantov v krvi. To lahko pomaga zmanjšati tveganje za kronične bolezni, kot so bolezni srca.

Lahko pomaga v boju proti visokemu krvnemu tlaku

Študije so pokazale, da lahko vitamin C pomaga znižati krvni tlak.

Študija na živalih je pokazala, da jemanje dodatka vitamina C pomaga sprostiti krvne žile, ki prenašajo kri iz srca, kar je pomagalo znižati raven krvnega tlaka.

Poleg tega je analiza 29 raziskav na ljudeh pokazala, da jemanje dodatka vitamina C v povprečju zniža sistolni krvni tlak (zgornja vrednost) za 3,84 mmHg, diastolični krvni tlak (nižja vrednost) pa za 1,48 mmHg pri zdravih odraslih.

Pri odraslih z obstoječim visokim krvnim tlakom so dodatki vitamina C v povprečju znižali sistolični krvni tlak za 4,85 mmHg, diastolični krvni tlak pa za 1,67 mmHg.

Čeprav so ti rezultati obetavni, ni jasno, ali so učinki na krvni tlak dolgoročni. Poleg tega se ljudje z visokim krvnim tlakom za zdravljenje ne smejo zanašati samo na vitamin C.

Srčne bolezni so prvi vzrok smrti po vsem svetu.

Številni dejavniki povečujejo tveganje za srčne bolezni, vključno s povišanim krvnim tlakom, visokim nivojem “slabega” LDL holesterola, nizko raven “dobrega” HDL holesterola in trigliceridov .

Vitamin C lahko pomaga zmanjšati te dejavnike tveganja, kar lahko zmanjša tveganje za srčne bolezni.

Na primer, analiza devetih študij s skupno 293.172 udeleženci je pokazala, da so po 10 letih ljudje, ki so jemali vsaj 700 mg vitamina C na dan, imeli 25% manjše tveganje za bolezni srca kot tisti, ki niso jemali dodatka vitamina C ).

Druga analiza 13 raziskav je proučila vpliv jemanja vsaj 500 mg na dan vitamina C na dejavnike tveganja za srčne bolezni, kot sta raven holesterola v krvi in ​​trigliceridov.

Analiza je pokazala, da jemanje dodatka vitamina C znatno zmanjša »slab« LDL holesterol za približno 7,9 mg / dl, krvne trigliceride pa za 20,1 mg / dl.

POVZETEK Dodatki vitamina C so povezani z zmanjšanim tveganjem za srčne bolezni. Ti dodatki lahko zmanjšajo dejavnike tveganja za srčno bolezen, vključno s “slabim” LDL holesterolom in trigliceridi v krvi.

Lahko zmanjša raven sečne kisline v krvi in ​​pomaga preprečiti napade protina

Je neverjetno boleča in vključuje vnetje sklepov, zlasti tistih velikih prstov. Ljudje z protinom doživljajo otekanje in nenadne, hude napade bolečine.

Simptomi protina se pojavijo, ko je v krvi preveč sečne kisline. Sečna kislina je odpadni proizvod, ki ga proizvaja telo. Pri visoki ravni se lahko kristalizira in odloži v sklepih.

Zanimivo je, da je več raziskav pokazalo, da lahko vitamin C pomaga zmanjšati sečno kislino v krvi in ​​posledično zaščiti pred napadi protina.

Na primer, raziskava s 1.387 moškimi je ugotovila, da so imeli ljudje, ki so zaužili največ vitamina C, občutno nižjo raven sečne kisline v krvi kot tisti, ki jih uživajo najmanj.

Druga raziskava je sledila 46.994 zdravim moškim, starejšim od 20 let, in ugotovila, ali je vnos vitamina C povezan z razvojem protina. Zanimivo je, da so imeli ljudje, ki so jemali dodatek vitamina C, za 44% manjše tveganje za protin.

Poleg tega je analiza 13 kliničnih študij pokazala, da jemanje dodatka vitamina C v 30 dneh znatno zmanjšalo sečno kislino v krvi v primerjavi s placebom.

POVZETEK Hrana in dodatki, bogati z vitaminom C, so povezani z znižanjem ravni sečne kisline v krvi in ​​manjšim tveganjem za protin.

Železo je pomembno hranilo, ki ima v telesu različne funkcije. Bistvenega pomena je za izdelavo rdečih krvnih celic in prevoz kisika po telesu.

Zanimivo je, da lahko dodatki vitamina C pomagajo izboljšati absorpcijo železa iz prehrane. Vitamin C pomaga pretvoriti železo, ki se slabo absorbira, na primer rastlinske vire železa, v obliko, ki se lažje absorbira.

To je še posebej koristno za ljudi, ki so na dieti brez mesa, saj je meso glavni vir železa.

Pravzaprav lahko preprosto uživanje 100 mg vitamina C izboljša absorpcijo železa za 67%.

Zato lahko vitamin C pomaga zmanjšati tveganje za anemijo pri ljudeh, nagnjenih k pomanjkanju železa.

V eni raziskavi je 65 otrokom z blago anemijo s pomanjkanjem železa prejelo dodatek vitamina C. Raziskovalci so ugotovili, da je samo dopolnilo pomagalo nadzorovati njihovo anemijo.

Če imate nizko raven železa, lahko uživanje več hrane, bogate z vitaminom C ali jemanje dodatka vitamina C, pomaga izboljšati raven železa v krvi.

POVZETEK Vitamin C lahko izboljša absorpcijo železa, ki se slabo absorbira, na primer železa iz virov brez mesa. Prav tako lahko zmanjša tveganje za pomanjkanje železa.

Eden glavnih razlogov, da ljudje jemljejo dodatke vitamina C, je, da povečajo svojo imuniteto.

Vitamin C sodeluje v mnogih delih imunskega sistema.

Prvič, vitamin C pomaga spodbuditi proizvodnjo belih krvnih celic, znanih kot limfociti in fagociti, ki pomagajo zaščititi telo pred okužbami.

Drugič, vitamin C pomaga tem belim krvnim telesom učinkoviteje delovati, hkrati pa jih ščiti pred poškodbami potencialno škodljivih molekul, kot so prosti radikali.

Tretjič, vitamin C je bistven del obrambnega sistema kože. Aktivno se prenaša na kožo, kjer lahko deluje kot antioksidant in pomaga krepiti kožne ovire.

Študije so tudi pokazale, da lahko jemanje vitamina C skrajša čas celjenja ran.

Še več, nizka raven vitamina C je bila povezana s slabšimi zdravstvenimi rezultati.

Ljudje, ki trpijo za pljučnico, imajo na primer nižjo raven vitamina C, dokazano pa je, da dodatki vitamina C skrajšajo čas okrevanja.

POVZETEK Vitamin C lahko poveča imunost, saj pomaga, da bele krvne celice bolj učinkovito delujejo, krepijo obrambni sistem kože in pomagajo, da se rane hitreje zacelijo.

Ščiti spomin

Demenca je širok pojem, ki se uporablja za opis simptomov slabega razmišljanja in spomina.

Študije kažejo, da lahko oksidativni stres in vnetje v bližini možganov, hrbtenice in živcev (skupaj poznano kot centralni živčni sistem) povečajo tveganje za demenco.

Poleg tega je več raziskav pokazalo, da imajo lahko ljudje z demenco nižjo raven vitamina C v krvi.

Poleg tega se je pokazalo, da visoki vnosi vitamina C iz hrane ali dopolnil zaščitno vplivajo na razmišljanje in spomin s starostjo.

Nadomestki vitamina C lahko pomagajo proti razmeram, kot je demenca, če ne boste v prehrani dobili dovolj vitamina C.

POVZETEK Nizka raven vitamina C je povezana s povečanim tveganjem za motnje spomina in razmišljanja, kot je demenca, medtem ko je dokazano, da visok vnos vitamina C iz živil in dopolnil ima zaščitni učinek.

Dobri razlogi za izbiro Natrijevega Askorbata z Ribozo – C vitamin

 • Za razliko od drugih sesalcev je človeško telo izgubilo sposobnost sinteze vitamina C. Zaužijemo ga lahko le z uživanjem sadja in zelenjave, da zagotovimo zadostne vnose. Na žalost se ta poraba že nekaj desetletij vztrajno zmanjšuje zaradi globokih sprememb v naših prehranjevalnih navadah.
 • Vitamina C ni mogoče shraniti v telesu: ponavljajoč vnos vitamina C je ključnega pomena za vzdrževanje ustrezne ravni.
 • Pomaga pri rekonstrukciji verige genetskega sporočila
 • V celico vstopajo kisik in druga hranila
 • Pomaga zmanjšati utrujenost in podpira imunski sistem.
 • Pomaga varovati celice pred oksidativnim stresom, ki povzroča staranje.
 • Iz celic se izločajo toksini, težke kovine in virusi

Pozor: kajenje, uživanje aspirina, protivnetnih zdravil in peroralnih kontraceptivov lahko zmanjša raven vitamina C v telesu

 

Brand

Holistic

Podjetje Holistic se z leti razvija, raste, širi svojo ponudbo in gradi močno mrežo zvestih uporabnikov. Ukvarjamo se z lastnim razvojem, uvozom in prodajo kakovostnih prehranskih dopolnil, nudimo tudi svetovanja ter različna testiranja, sodelujemo s priznanimi strokovnjaki  in zdravniki. Ponosni smo na našo bazo zvestih strank, zaradi katerih imamo zagon in številne nove ideje za ustvarjanje. Mnenja strank:
 • Polona - Kranjska Gora: Vitex + zdrave maščobe (omega3, olivno olje.....) = hormonsko ravnovesje!! Priporočam! Odličen skupaj z Omega 3 in Napro kremico. Se prazni že druga steklenička. Izdelek priporočam vsem, ki imajo težave s PMS-jem. Meni je zelo pomagalo ublažiti negativne simptome.
 • Klara S.- Ptuj: Ne da se opisati, kako zelo ta izdelek pomaga pri hormonskem ravnovesju. Uporabljam ga slab mesec v kombinaciji s Super omega 3 in lahko rečem, da je postal del mene. Ni več nervoze pred menstruacijo, potrebe po sladkem, napetosti v prsih. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.
 • Elvira - Novo Mesto: Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormonov ze spremenilo na bolje. Pa še dragi je srečen, ker njegova draga ni nervozna pred menstruacijo :)
 • Barbara Požun - Horjul: Izdelek je kvaliteten in vreden nakupa! Sama imam od kar ga jemljem urejeno menstruacijo. Mislim, da se mi je izboljsalo tudi stanje z nohti, prvič so tako mocni in se ne lomijo.
 • Maja - Postojna: Priporočam, ker je izdelek nr. 1 pri lajšanju ženskih zadev - preizkušeno!
 • Mojca - Kranj: Zelo zadovoljna,
Proudly powered by Themelexus.com
Add to cart