19.90

In Stock

Mazilo z dodanim cinkovim oksidom, primerno za občuljivo ali aknasto kožo nagnjeno k vnetjim in alergijam. Primeren tudi za področja pod pleničko


2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

 

Compare

Opis

  • Mazilo, namenjeno negi kože pri atopičnem dermatitisu
  • Primeren za občutljivo kožo nagnjeno k srbečici in rdečici
  • Vsebuje 20% cinkovega oksida  v ne-nano obliki
  • Primeren za občutljivo in k alergijam nagnjeno kožo
  • Za nego suhih predelov na koži (ekcemi)
  • Za nego mastne in k aknam nagnjene kože
  • Za nego kože pod pleničko

 

Inci:

helianthus annuus seed oil, zinc oxide, simmondsia chinensis seed oil, hydrogenated rapeseed oil, mangifera indica seed butter, aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, polyglyceryl-3 polyricinoleate, tocopheryl acetate, allantoin

Sestavine:

Sončnično olje, cinkov oksid, jojobino olje, hidrogenizirano repično olje, mango maslo, voda, glicerin, caprylic/capric triglyceride, polyglyceryl-3 polyricinoleate, vitamin e, alantoin

Opis:

Mazilo vsebuje 20% cinkovega oksida. Cink je učinkovit mineralni filter, ki dobro absorbira tako UVA kot UVB sončne žarke. Kožo ščiti in ne prodira vanjo, zato ne povzroča alergij in vnetij. Telesu pomaga pri grajenju novih celic. Mazilo je primerno za celotno telo, tudi za nego pod pleničkami. Cink kožo prisili v obnavljanje, zato je primeren tudi za suha področja.
Pri negi večje površine kože z ZincBalmom svetujem uporabo negovalne vlažilne kreme (npr. AtopicCream ali ProtectBalm a ne istočasno), da se koža tudi navlaži.  Dodano mangovo maslo je bogato z vitamini in minerali, v izobilju sta vitamin E in stearinska kislina, zato je odličen antioksidant. Deluje blago protivnetno in spodbuja nastanek kolagena in elastana. Kožo pomirja in ščiti.
Mazilo je primerno tudi za aknasto in mastno kožo na obrazu in telesu.

*Cinkov oksid je v ne-nano obliki ( kljub temu, da narejene študije ne govorijo o negativnih vplivih cinka v nano obliki, smo se odločili, da v naše balme ne vključujemo sestavin v nano obliki)

* veganski izdelek

 

Navodilo za uporabo:

Mazilo nanesete v tankem sloju na obolelo mesto. Primerno je za nego pleničnega predela in za nego atopičnega dermatitisa in sidroma rdeče kože. Za še večjo učinkovitost predlagam, da kožo po nanosu prekrijete z povojem ali oblačili, ki dihajo. Ob negi atopične kože in RSS s cinkom svetujem se vlažilno kremo AtopicCream a ne oba izdelka hkrati.
Pri mastni ali aknasti koži uporabite mazilo na očiščenem obrazu v tankem sloju enkrat do dvakrat dnevno. Po potrebi uporabite vlažilno kremo ali serum.

Opozorilo:

Kljub naravni sestavi, lahko kot katerikoli drug izdelek izzove alergijsko reakcijo, če ste na katero od sestavin alergični. Če niste prepričani o določenih sestavinah, testirajte izdelek najprej na manjši površini kože. Če se po 24h ne pojavi nobena negativna sprememba na koži, izdelek za VAS ni alergen.

Hranite v hladnem in temnem prostoru.
Opozorilo: Mazilo lahko pusti bele sledi na oblačilih.
50ml

Cinkov oksid v kozmetologiji

Komu se priporočajo izdelki cinkovega oksida? Cinkov oksid je nepogrešljiv sestavni del medicinske kozmetike, katerega glavni namen je nega problematične kože. Zaradi širokega spektra delovanja kreme in mazila na osnovi cinkovega oksida pomagajo pri soočanju s skoraj vsako težavo – lajšajo draženje, odpravljajo vnetja in kožo ščitijo pred škodljivimi vplivi okolja. Izdelki s cinkovim oksidom prav tako ne povzročajo alergij in so primerni za vse tipe kože, vključno z občutljivo kožo. Glavne kozmetične lastnosti cinkovega oksida vključujejo: odprava neprijetnega vonja znoja; protimikrobno delovanje; protivnetni učinek; zaščita pred soncem; vlaženje in beljenje kože; odprava prhljaja; boj proti znakom prezgodnjega staranja kože; zmanjšano tveganje za nastanek kožnega raka.

 

Sončnično olje v kozmetologiji

Edinstveno orodje vsebuje dragocene elemente:

  • stearinska kislina neguje, vlaži površinske plasti kože, kar vam omogoča, da ocenite učinek transformacije po prvem nanosu, tvori zaščitni film, preprečuje suhost, luščenje;
  • palmitinska kislina aktivira regeneracijo, vrača elastičnost, čvrstost, ima pomlajevalni učinek, spodbuja sintezo kolagena;
  • miristična kislina ščiti in obnavlja poškodbe, uporablja se za preprečevanje zgodnjega staranja, nevtralizira učinke toksinov, alergenov;
  • arahidonska kislina osveži barvo, tone, krepi kapilare, gladi relief, ji daje gladkost, elastičnost, pomirja razdraženo, vneto dermis;
  • oleinska kislina zagotavlja transport hranilnih snovi do globokih plasti dermisa, vlaži povrhnjico, preprečuje nastanek gub;
  • linoleinska kislina zagotavlja zaščito pred ultravijoličnim sevanjem, proste radikale, nevtralizira mikrobe, ima sposobnost zadrževanja vlage, preprečuje rast bakterij, ki povzročajo akne;
  • linolenska kislina lajša rdečico, vnetje, povečuje zaščitne funkcije, spodbuja regeneracijske procese;
  • tokoferoli gladijo gubice, se uporabljajo za preprečevanje staranja kože, odpravljanje luščenja, normalizacijo hidrolipidnega ravnovesja in spodbujanje regeneracije tkiva;
  • vitamina in D izboljšujeta barvo, gladko strukturo, zmanjšujeta hiperpigmentacijo, obnavljata gostoto, čvrstost, gladijo globoke gube.

 

Prednosti jojobinega olja

Jojobino olje je eden najbolj vsestranskih izdelkov za nego obraza, telesa in las . Za obraz je še posebej uporaben – ima veliko vitaminov, mineralov, mikro in makro elementov, ki prispevajo k pomlajevanju kože in izboljšajo njeno stanje. Tu so prednosti tega olja:

  • Proteini in aminokisline, ki jih vsebuje olje, nekoliko spominjajo na kolagen. Prav on naredi kožo mehko prožno in mladostno. In vitamin E v sestavi spodbuja proces regeneracije celic in s tem spodbuja pomlajevanje kože.
  • Olje vlaži in neguje kožo s koristnimi snovmi. Poleg tega, da koža postane mehka, se njen ton in barva izenačita. To orodje vam bo pomagalo trajno opustiti temeljne kreme in druga korektivna sredstva, ki se prekrivajo. Po tem olju bo koža videti čim bolj naravna.
  • Olje deluje protivnetno. Zaradi regeneracije celic koža postane ne samo mlada in tonirana, ampak tudi čista. To olje bo pomagalo pri aknah, aknah, dermatitisu, luskavici in drugih vrstah kožnih bolezni. Uporablja se lahko tudi kot odstranjevanje starostnih peg.
  • Jojobino olje pravzaprav ni ravno maslo, ampak bolj vosek. To ji daje prednost pred drugimi olji. Na obrazu ustvari lahek film, ki omogoča, da olje zadrži vlago v koži, zaradi česar je koža videti sveža in navlažena. Hkrati se pore ne zamašijo, koža pa je videti negovana. Poleg tega plast olja na obrazu preprečuje vdor bakterij in okužb v pore, kar pomeni, da lahko pozabite na akne, akne in akne.

Fizikalne in kemijske lastnosti mangovega masla

Kemična sestava

Čeprav je mangovo olje alternativa drugim oljem, ima pred njimi močne prednosti, saj vsebuje višjo raven maščobnih kislin:

  • oleinska – 43,
  • stearin – 39,
  • palmitinska – 9,
  • linolejska – 5,
  • arahin – 2,
  • linolenska – 1 in neamponibilna frakcija (tokoferoli, steroli, karotenoidi).

Mangovo olje je odporno na oksidacijo in ima dobro sposobnost emulzije.

Vsebuje visoko raven antioksidantov in koristnih vitaminov A, C in E.

Koristne lastnosti mango masla so za kožo številne

Olje je eno najmočnejših naravnih vlažilcev kože. Sposoben je dolgo časa zadrževati vlago v koži.

Je univerzalno primeren za vsako vrsto kože, predvsem pa se priporoča za nego zrele, suhe in poškodovane kože. Ni komedogen.

Uporaba mangovega olja v kozmetologiji

Uporabne lastnosti:

  • Zmanjšuje vnetje kože in pomaga pri zdravljenju številnih kožnih bolezni, kot so akne, dermatitis, ekcem in luskavica.
  • Mangovo olje ima naravne olajševalne lastnosti, celjenje ran in regenerativno delovanje zaradi visoke antioksidativne sposobnosti (antioksidativne lastnosti)
  • Olje se lahko uporablja kot zaščitno sredstvo pred UV žarki.
  • Dokazana je učinkovitost mangovega olja za odstranjevanje gub. Večina ljudi, ki vsakodnevno 4-6 tednov uporabljajo mangovo olje, imajo zmanjšane znake staranja kože in izginotja drobnih linij in drobnih gub.
  • Zaradi prisotnosti taninov ima olje manga protivnetne, protiglivične in antibakterijske lastnosti.
  • Učinkovito lajša kožne alergije in srbenje pred piki žuželk.

Uporabne lastnosti repičnega olja

Po svoji sestavi je repično olje v marsičem podobno olivnemu olju, medtem ko so njegove glavne sestavine skoraj popolnoma uravnotežene, kar omogoča koži in telesu kot celoti, da zagotovi potrebno nasičenost s hranili. Uporaba repičnega olja zelo pozitivno vpliva na stanje kože, saj pomaga očistiti telo toksinov, in sproži številne pomembne biološke procese.

Ker je olje oljne repice poleg kislin, pomembno za telo, bogato z vitamini (zlasti A, E in skupine B), se v kozmetologiji aktivno uporablja za izboljšanje stanja kože in povečanje njenih zaščitnih funkcij ter za odpravljanje sledi utrujenosti. Poleg tega ima olje izrazite protivnetne in baktericidne lastnosti, pospešuje celjenje poškodovanih tkiv, zato ga lahko uporabljamo tudi za zdravljenje aken in odpravljanje draženj.

Repično olje odlično napne kožo, izboljša njen ton in poveča elastičnost. Z njim lahko celo poudarite olajšanje in celoten ton kože ter ji dajo bolj zdravo barvo. Olje odlično pomlajuje kožo, ustavi naravni proces staranja in preprečuje pojav različnih znakov, povezanih s starostjo.

Proizvedeno: v Sloveniji

Dermatitis – vzroki, simptomi, zdravljenje in prehrana

Dermatitis je bolezen kože, ki jo povzročajo zunanji ali notranji (fizični, kemični, biološki) povzročitelji, pogosto so v ozadju dedne nagnjenosti in stres, ki se kažejo z lokalnimi in splošnimi reakcijami, odvisno od narave in resnosti patogeneze, ki spremlja zmanjšanje kožnih funkcij, oslabljena telesna homeostaza.

Alergijski dermatitis pri odraslih in otrocih

Alergijski dermatitis enako pogosto prizadene ljudje iz različnih držav z različnimi podnebnimi razmerami in različnimi tradicijami. To je nenalezljiva bolezen, ki se kaže z vnetno reakcijo na koži kot odziv na vpliv enega ali več dražilnih dejavnikov. Rdečina, luščenje, oteklina – preprosto je nemogoče, da ne bi opazili.

Atopijski dermatitis pri odraslih in otrocih

Atopijski dermatitis je difuzni nevrodermatitis. Manifestira se kot močno srbenje in je kronični alergijski dermatitis, ki se pojavi pri ljudeh, ki imajo genetsko nagnjenost k temu. Ta vrsta dermatitisa je tesno povezana z nagnjenostjo k atopijskim boleznim.

Kontaktni dermatitis

Kontaktni dermatitis je bolezen, ki temelji na vnetni leziji povrhnjice. Značilna je manifestacija v obliki izpuščaja. Običajno se pojavi kot posledica izpostavljenosti na koži snovi dražilnega tipa. Lahko govorimo o obstoju dveh oblik bolezni. Enostavni kontaktni dermatitis se pojavi zaradi dejstva, da koža pride v stik s strupenimi snovmi kemikalije …

Ustni dermatitis

Ustni dermatitis je patološki proces, katerega mehanizem je vnetna lezija kože okoli ust, brade in sosednjih predelov obraza, ki se manifestira z izpuščaji in pikami.

Seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis je ena od vrst vnetja kože. Ob tej bolezni obstaja še eno ime – seboroični ekcem. V tem stanju se po statističnih podatkih najpogosteje znajdejo mladi. Najvišja starost je 40 let. Toda obstajajo bolniki, stari 1 leto in 25 let. Pogosteje so ogroženi moški.