5% Manj

127.85 121.45

In Stock

Sinergija v paketu “Sluh in zdravje vida” se nanaša na kombinirani učinek vseh sestavin, kot vsoto, ki je močnejša od vsote posameznih sestavin


  • Lutein plus – (30 kapsul) – K zdravju oči lahko pristopimo z uživanjem specifičnih antioksidantov. Mednje spadata lutein in zaeksantin. Raziskave so pokazale, da je večji vnos omenjenih antioksidantov s prehrano povezan z manjšim tveganjem za nastanek sive mrene in starostne degeneracije rumene pege oziroma makule in očesnih okvar
  • Kalijev Askorbat z Ribozo/100 vrečk (C vitamin) –  ima v našem telesu veliko vlog in je povezan z impresivnimi zdravstvenimi koristmi
  • NM Hidrokolagen (28 vrečk) – je produkt vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov
Compare

Opis

Sluh in zdravje vida

Iščete načine za dolgotrajno vzdrževanje slušnih in vidnih funkcij? ZaupajNaravi je sestavil paket prehranskih dopolnil za vid in sluh.Vsako od teh dopolnil omogoča optimizacijo delovanja vida ali sluha, hkrati pa zmanjšuje njihovo staranje. Dopolnila, namenjena podpori vidne funkcije, običajno vsebujejo karotenoide naravnega izvora, ki so odgovorni za zmanjšanje staranja mrežnice ali makule. LUTEIN PLUS je najbolj priljubljen te vrste. Dopolnila, namenjena boju proti slušnim težavam pa so namenjena izboljšanju krvnega obtoka v notranjem ušesu in preprečevanju odmiranja celic za kar pa se je najbolje izkazal antioksidanti kot je Kalijev askorbat-C vitamin in Hidrokolagen.

Lutein Plus in njegova uporaba

Lutein in zeaksantin delujeta tudi na zaščito oči pred poškodbami prostih radikalov.

Oči so izpostavljene tako kisiku kot svetlobi, kar posledično spodbuja nastajanje škodljivih radikalov brez kisika. Lutein in zeaksantin nevtralizirata te proste radikale, zato ne morejo več poškodovati očesnih celic (Zaupanja vreden vir).

Zdi se, da ti karotenoidi delujejo bolje skupaj in se lahko učinkoviteje borijo proti prostim radikalom, čeprav so v isti koncentraciji (Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Lutein in zeaksantin sta pomembna antioksidanta, ki ščitita vaše celice pred poškodbami.

Podpirata zdravje oči

Lutein in zeaksantin sta edina prehranska karotenoida, ki se nabirata v očesni mrežnici, zlasti na predelu makule, ki se nahaja na zadnji strani očesa.

Ker jih v makuli najdemo v koncentriranih količinah, jih poznamo kot makularne pigmente (Zaupanja vreden vir).

Makula je bistvenega pomena za vid. Lutein in zeaksantin delujeta kot pomembna antioksidanta na tem področju, tako da varujeta oči pred škodljivimi prostimi radikali. Mislimo, da lahko zmanjšanje teh antioksidantov sčasoma poslabša zdravje oči (Zaupanja vreden vir10 Zaupanja vreden vir).

Spodaj je nekaj stanj, pri katerih lahko lutein in zeaksantin pomagata:

Čeprav je na voljo veliko dejavnikov, je dovolj luteina in zeaksantina še vedno ključnega pomena za vaše splošno zdravje oči.

POVZETEK Lutein in zeaksantin lahko pomagata izboljšati ali zmanjšati napredovanje številnih očesnih stanj, vendar morda ne zmanjšata tveganja za zgodnjo starostno degeneracijo.

K zdravju oči lahko pristopimo z uživanjem specifičnih antioksidantov. Mednje spadata lutein in zaeksantin. Raziskave so pokazale, da je večji vnos omenjenih antioksidantov s prehrano povezan z manjšim tveganjem za nastanek sive mrene in starostne degeneracije rumene pege oziroma makule in očesnih okvar. Po tradicionalni kitajski medicini (TKM) so težave z očmi povezane z biopotencialom jeter, saj velja, da se jetra odpirajo v oči. Po TKM so torej oči čutilo, povezano z jetri – če imate kakršnekoli težave z očmi, denimo z zamegljenim vidom, s pordelimi, suhimi ali srbečimi očmi, je to lahko znak, da se energija jeter v telesu ne pretaka gladko. Jetra lahko okrepimo z uživanjem primerne hrane in antioksidantov.

Kalijev Askorbat z Ribozo (C vitamin) in njegova uporaba

V našem telesu igra veliko vlog in je povezan z impresivnimi zdravstvenimi koristmi

Vitamin C je eden najbolj preučenih vitaminov v znanstveni skupnosti. Sodeluje pri več sto fizioloških procesov v telesu, kot so izdelava kolagena – beljakovine, ki so ključnega pomena za zdravje kože in kosti, tvorbo rdečih krvnih celic ali celjenje ran.

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E in povečuje absorbcijo železa.

Močan antioksidant, ki lahko zmanjša tveganje za kronične bolezni

Vitamin C je močan antioksidant, ki lahko okrepi naravne obrambe telesa ( 2 ).

Antioksidanti so molekule, ki krepijo imunski sistem. To storijo tako, da celice zaščitijo pred škodljivimi molekulami, imenovanimi prosti radikali.

Ko se prosti radikali kopičijo, lahko spodbujajo stanje, znano kot oksidativni stres, ki je povezano z mnogimi kroničnimi boleznimi (Zaupanja vreden vir).

Študije kažejo, da uživanje več vitamina C lahko poveča koncentracijo antioksidantov v krvi za do 30%. To pomaga naravni obrambi telesa v boju z vnetji (Zaupanja vreden vir5 ).

POVZETEKVitamin C je močan antioksidant, ki vam lahko poveča raven antioksidantov v krvi. To lahko pomaga zmanjšati tveganje za kronične bolezni, kot so bolezni srca.

Opis izdelka

Kalijev askorbat(vitamin C) z ribozo je sol, pridobljena z askorbinsko kislino, zlahka topna v vodi, ki se pridobiva s povezovanjem askorbinske kisline (vitamin C), D-riboze in kalijevega bikarbonata v čisti kristalni obliki.

Kalijev askorbat (vitamin C) je zelo močan antioksidant, ki ga imamo danes na voljo.
Ne škoduje in se hitro absorbira.

Askorbat je sol askorbinske kisline.

Askorbinska kislina opravlja številne fiziološke funkcije v človeškem telesu. Te funkcije vključujejo sintezo kolagena , karnitina in nevrotransmiterjev.

Kalijev askorbat nima stranskih učinkov.

Priporočen dnevni odmerek: 1 zavitek L-askorbinske kisline in D-riboze + 1 zavitek kalijevega bikarbonata, zmešamo skupaj z 20ml vode, zjutraj na tešče, 15 minut pred zajtrkom ali 45 minut pred obrokom.

Prelijemo vsebino obeh vrečk z 20 ml vode
Ne mešatajte s kovinsko žlico
Počakajte, da izginejo mehurčki
Spijte po eni minuti

Povprečna analiza         na 100 g               na dozo
Energijska vrednost     2,64 Kcal               0,012 Kcal
Beljakovine (Nx6,25)   odstotne                odstotne
Ogljikovi hidrati (D-Riboza) 660 mg         3 mg
Maščobe                         odstotne                odstotne
Vitamin C (L-askorbinska kislina) 33 g 150 mg (187,5% PDV)

Sestavine: L-askorbinska kislina (vitamin C) 150 mg, D-riboza 3 mg, Kalijev hidrogenkarbonat 300 mg

Pakiranje: 100 vrečk L-askorbinske kisline in D-riboza 15,3 g, 100 vrečk kalijevega bikarbonata 30g. Prehransko dopolnilo, Askorbinska kislina, Kalij in D-Riboza

Skupna neto količina: 45,3g

Obvestilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. Izdelek ni namenjen zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni.

Koristno pri podpori imunskega odziva telesa in kot dodatek pri intenzivni telesni in duševni dejavnosti

Zanimivost: Raziskave s kalijevim askorbatom z ribozo je izvedla Mednarodna fundacija Valse Pantellini skupaj z ministrstvom za javno zdravje, Univerza v Parmi in Zavod za Mutagenezo in diferenciacijo CNR v Pisi. Izdelki so najčistejšega, popolnoma naravnega izvora.

Izdelek je zaveden na ministrstvu za zdravje, prijavljen z D. LGS 27/01/92 n.111
Patentirano E.P. N 0945075
Patented U.S. 6,416,791
Prehransko dopolnilo

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago

Poreklo: Italija

NM Hidrokolagenin njegova uporaba

je produkt vodilnega laboratorija na svet na področju kolagenskih peptidov

Sticklerjev sindrom je genetska motnja, ki lahko povzroči resne težave z vidom, sluhom in sklepi. Znan tudi kot dedna progresivna artro-oftalmopatija, Sticklerjev sindrom običajno diagnosticiramo pri dojenčkih ali v otroštvu.

Vzroki

Sticklerjev sindrom povzročajo mutacije določenih genov, ki sodelujejo pri tvorbi kolagena – enega od gradnikov mnogih vrst vezivnih tkiv. Najpogosteje prizadeta vrsta kolagena je tista, ki se uporablja za nastanek sklepnega hrustanca in materiala, podobnega želeju (steklast), ki ga najdemo v očeh.

Kaj vsebuje NM Hidrokolagen?

Vsebuje hidrolizirani morski kolagen, čist in koncentriran. Je naravni vir vseh tipov kolagena, najpomembnejše beljakovine, ki jo najdemo v vezivnem tkivu in koži. Sestavljen je iz molekul z nizko molekulsko maso, ki mu dajejo zelo dobre asimilacijske lastnosti.

Kolagen predstavlja 80% teže vezivnega tkiva: igra bistveno vlogo pri zagotavljanju kohezije, elastičnosti, mehanske odpornosti in regeneracije tkiv v telesu. Žal se z leti proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar kaže na vidne posledice na kakovost kože in sklepov. Po 25. letu je stopnja upada sinteze kolagena približno 1,5% na leto. Do 45. leta se je raven kolagena lahko zmanjšala za kar 30%.
Ker prehrana ne zagotavlja kolagena, lahko dopolnjevanje igra še posebej pomembno vlogo.

Dekleracija:

HydroCollagen NM, s sladkorji in sladili

Prehransko dopolnilo z okusom grenivke

 

100 g(g) Na 1 odmerek (6 g)(g) Na 2 odmerka (12 g)(g)
Energijska vrednostKJKCAL 1512356 9121 18143
BELJAKOVINE 75,1 4,5 9,0
OGLJIKOVI HIDRATI–          OD TEH SLADKORJI 13,63,2 0,80,2 1,60,4
MAŠČOBE–          OD TEH NASIČENE MAŠ.KIS. SLEDI SLEDI SLEDI
PREHRANSKE VLAKNINE 0,4 SLEDI SLEDI
NATRIJ 0,81 0,05 0,10
RIBJI HIDROLIZIRAN KOLAGEN 83 5 10

Priporočen dnevni odmerek: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece

Sestavine: Hidroliziran morski kolagen (iz rib), kislina: natrijev citrat, naravne arome grenivke z ostalimi naravnimi aromami, fruktoza, sredstvi proti sprijemanju: magnezijev karbonat, silicijev dioksid, sladila: kalijev acesulfam, sukraloza, barvilo: beta-karoten, maltodekstrin, koncentrat soka rdeče pese.

Sestavljen je iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov z najvišjo stopnjo absorpcije, pridobljenih iz divjih globokomorskih rib, in obogaten s koncentrati aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena (glicin, prolin in hidroksiprolin).
Klinično dokazano izboljšuje hidratacijo kožeupočasni staranje kože in učinkovito pripomore h glajenju gubic.
Naravne sestavine, brez umetnih sladil, škodljivih konzervansov, emulgatorjev, brez GSO.
Molekulska masa pod 2000 Daltonov omogoča 90 % absorpcijo v krvni obtok že v eni uri po zaužitju.
Edinstvena formula, razvita s pomočjo vodilnih znanstvenikov in zdravnikov omogoča izjemno visok izkoristek in zagotavlja učinkovito delovanje v ciljnih tkivih: koži, laseh, nohtih, sklepih, kosteh, kjer spodbuja tvorbo novih kolagenskih vlaken.

Hidrokolagen Novelius Medical je edini izdelek, namenjen spodbujanju tvorbe kolagena, ki je pri nas na voljo tudi v dermatoloških in estetskih klinikah.

Vsebina: V prahu

Neto količina:  28 vrečic po 6 g (168 g)

Obvestilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Uporabno najmanj do: datum naveden  na spodnjem delu embalaže

Shranjevanje: Shranjujte v suhem prostoru in na temperaturi do 25º C

Proizvedeno: Francija