29.90

In Stock

Na Japonskem in v Evropi ga že leta uporabljajo za zmanjšanje vnetij in bolečin zaradi operacij, travm in drugih vnetnih stanj

  • Serrapeptaza je proteolitični encim (proteaza), izoliran iz bakterij, ki jih najdemo pri sviloprejki
  • Danes je serrapeptaza široko dostopna kot prehransko dopolnilo in ima številne zdravstvene koristi

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

Compare

Opis

Kaj je serrapeptaza?

Serrapeptaza – znana tudi kot serratiopeptidaza – je proteolitični encim, kar pomeni, da razgradi beljakovine na manjše sestavine, imenovane aminokisline.

Proizvajajo ga bakterije v prebavnem traktu sviloprejk in omogoča nastajajočemu molju prebavo in raztapljanje kokona.

Uporaba proteolitičnih encimov, kot so tripsin, kimotripsin in bromelain, se je v ZDA uveljavila v petdesetih letih prejšnjega stoletja, potem ko so ugotovili, da imajo protivnetne učinke.

Enako opazovanje je bilo na Japonskem s serrapeptazo v poznih šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so raziskovalci sprva izolirali encim iz sviloprejke (Zaupanja vreden vir).

Dejansko so raziskovalci v Evropi in na Japonskem predlagali, da je serrapeptaza najučinkovitejši proteolitični encim za zmanjšanje vnetja (Zaupanja vreden vir).

Od takrat je bilo ugotovljeno, da ima več možnih uporab in obetavne zdravstvene koristi.

POVZETEK Serrapeptaza je encim, ki prihaja iz sviloprejk. Skupaj s svojimi protivnetnimi lastnostmi lahko ponuja številne druge zdravstvene koristi.

Lahko zmanjša vnetje

Serrapeptaza se najpogosteje uporablja za zmanjšanje vnetja – odziv telesa na poškodbe.

V zobozdravstvu se encim uporablja po manjših kirurških posegih – na primer odstranjevanje zob – za zmanjšanje bolečine, zaklepanja čeljusti (krčenje čeljustnih mišic) in otekanje obraza (Zaupanja vreden vir).

Verjame se, da serrapeptaza zmanjša vnetne celice na prizadetem mestu.

En pregled petih študij je želel ugotoviti in potrditi protivnetne učinke serrapeptaze v primerjavi z drugimi zdravili po kirurški odstranitvi modrostnih zob (Zaupanja vreden vir).

Raziskovalci so zaključili, da je bila serrapeptaza učinkovitejša pri izboljšanju sklepne žleze kot ibuprofen in kortikosteroidi, močna zdravila, ki ukrotijo ​​vnetje.

Čeprav so ugotovili, da so kortikosteroidi naslednji dan po operaciji presegli serrapeptazo pri zmanjšanju otekline obraza, so razlike med obema kasneje neznatne.

Zaradi pomanjkanja primernih študij ni bilo mogoče opraviti nobene analize na bolečino.

V isti študiji so tudi raziskovalci ugotovili, da ima serrapeptaza boljši varnostni profil kot druga zdravila, uporabljena v analizi – nakazujejo, da bi lahko služila kot alternativa v primerih nestrpnosti ali neželenih stranskih učinkov na druga zdravila.

POVZETEK Izkazalo se je, da serrapeptaza zmanjšuje nekatere simptome, povezane z vnetjem, po kirurški odstranitvi modrostnih zob.

Lahko ublaži bolečino

Pokazalo se je, da serrapeptaza zmanjšuje bolečino – pogost simptom vnetja – z zaviranjem spojin, ki povzročajo bolečino.

Ena študija je proučevala učinke serrapeptaze pri skoraj 200 ljudeh z vnetnimi stanji ušesa, nosu in grla (Zaupanja vreden vir).

Raziskovalci so ugotovili, da so udeleženci, ki so dopolnjevali serrapeptazo, močno zmanjšali resnost bolečine in nastanek sluzi v primerjavi s tistimi, ki so jemali placebo.

Podobno je v drugi študiji ugotovljeno, da je serrapeptaza pri odstranjevanju modrostnih zob znatno zmanjšala intenzivnost bolečine v primerjavi s placebom pri 24 ljudeh (Zaupanja vreden vir).

V drugi študiji so ugotovili tudi, da zmanjšuje otekline in bolečine pri ljudeh po zobozdravstvenih operacijah – vendar je bil manj učinkovit kot kortikosteroid (Zaupanja vreden vir).

Konec koncev je potrebnih več raziskav, da se potrdijo možni učinki serrapeptaze na zmanjšanje bolečine in da se ugotovi, katera druga stanja so lahko koristna pri zdravljenju, preden bo mogoče priporočiti.

POVZETEK Serrapeptaza lahko pomaga ublažiti bolečino ljudem z določenimi vnetnimi stanji ušesa, nosu in grla. Koristi lahko tudi pri manjših pooperativnih zobozdravstvenih operacijah.

Lahko prepreči okužbe

Serrapeptaza lahko zmanjša tveganje za bakterijske okužbe.

V tako imenovanem biofilmu se bakterije lahko združijo in tvorijo zaščitno pregrado okoli svoje skupine (Zaupanja vreden vir).

Ta biofilm deluje kot zaščita pred antibiotiki, ki omogoča, da bakterije hitro rastejo in povzročajo okužbo.

Serrapeptaza zavira tvorbo biofilmov in s tem poveča učinkovitost antibiotikov.

Raziskave kažejo, da serrapeptaza izboljšuje učinkovitost antibiotikov pri zdravljenju Staphylococcus aureus ( S. aureus ), ki je glavni vzrok okužb, povezanih z zdravstveno oskrbo (Zaupanja vreden vir).

Pravzaprav so raziskave v epruveti in na živalil pokazale, da so bili antibiotiki pri zdravljenju S. aureus bolj učinkoviti v kombinaciji s serrapeptazo kot samo zdravljenje z antibiotiki (Zaupanja vreden vir10 Zaupanja vreden vir).

Poleg tega je bila kombinacija serrapeptaze in antibiotikov učinkovita tudi pri zdravljenju okužb, ki so postale odporne na učinke antibiotikov.

Številne druge študije in pregledi kažejo, da je lahko serrapeptaza v kombinaciji z antibiotiki dobra strategija za zmanjšanje ali zaustavitev napredovanja okužbe – zlasti bakterij, odpornih na antibiotike (11 Zaupanja vreden vir12 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Serrapeptaza je lahko učinkovita za zmanjšanje tveganja okužbe z uničenjem ali zaviranjem tvorbe bakterijskih biofilmov. Dokazano izboljšuje učinkovitost antibiotikov, ki se uporabljajo za zdravljenje S. aureusa v epruvetah in raziskavah na živalih.

Lahko raztopi krvne strdke

Serrapeptaza je lahko koristna pri zdravljenju ateroskleroze, stanja, kjer se v vaših arterijah nabere plak .

Zdi se, da deluje tako, da razgradi mrtvo ali poškodovano tkivo in fibrin – močan protein, ki nastane v krvnih strdkih (13 Zaupanja vreden vir).

To lahko serrapeptazi omogoči raztapljanje oblog na vaših arterijah ali raztapljanje krvnih strdkov, kar lahko vodi do možganske kapi ali srčnega infarkta.

Vendar pa večina informacij o njegovi sposobnosti raztapljanja krvnih strdkov temelji na osebnih zgodbah in ne na dejstvih.

Zato je potrebnih več raziskav, da se ugotovi, kakšno vlogo serrapeptaze igra – če sploh – igra pri zdravljenju krvnih strdkov (14 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Serrapeptaza je predlagana za raztapljanje krvnih strdkov, kar bi lahko povzročilo srčni infarkt ali možgansko kap, vendar je potrebnih več raziskav.

Uporablja se lahko pri kroničnih boleznih dihal

Serrapeptaza lahko poveča očistek sluzi in zmanjša vnetje v pljučih pri ljudeh s kroničnimi boleznimi dihal (CRD).

CRD so bolezni dihalnih poti in drugih struktur pljuč.

Med pogoste so kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB), astma in pljučna hipertenzija – vrsta visokega krvnega tlaka, ki prizadene žile v pljučih (15 Zaupanja vreden vir).

Medtem ko so CRD neozdravljivi, lahko različni načini zdravljenja pomagajo razširiti zračne prehode ali povečajo čiščenje sluzi in izboljšajo kakovost življenja.

V eni 4-tedenski študiji je bilo 29 osebam s kroničnim bronhitisom naključno dodeljenih 30 mg serrapeptaze ali placeba na dan (16 Zaupanja vreden vir).

Bronhitis je ena vrsta KOPB, ki vodi do kašlja in oteženega dihanja zaradi prekomerne proizvodnje sluzi.

Ljudje, ki jim je bila dana serrapeptaza, so v primerjavi s skupino, ki je dobivala placebo, proizvajala manj sluzi in so lažje očistili sluz iz pljuč (16 Zaupanja vreden vir).

Za podporo teh ugotovitev pa so potrebne nadaljnje študije.

POVZETEK Serrapeptaza je lahko koristna za ljudi s kroničnimi boleznimi dihal, saj poveča očistek sluzi in zmanjša vnetje dihalnih poti.

Odmerjanje

Ko ga jemljete peroralno, ga vaša želodčna kislina zlahka uniči in deaktivira, preden lahko pride do črevesja, da se absorbira.

Zaradi tega je treba prehranska dopolnila, ki vsebujejo serrapeptazo, prevleči z enterično prevleko, kar preprečuje njihovo raztapljanje v želodcu in omogoča sproščanje v črevesju.

Odmerki, ki se običajno uporabljajo v študijah, so od 10 mg do 60 mg na dan (13 Zaupanja vreden vir).

Encimsko aktivnost serrapeptaze merimo v enotah, 10 mg pa je 20.000 enot encimske aktivnosti.

Zaužiti ga morate na prazen želodec ali vsaj dve uri pred jedjo. Poleg tega se izogibajte jedi približno pol ure po jemanju serrapeptaze.

POVZETEK Serrapeptaza mora biti z enterično prevleko, da se lahko absorbira. V nasprotnem primeru bo encim deaktiviral v kislem okolju vašega želodca.

Potencialne nevarnosti in stranski učinki

Obstaja le malo objavljenih študij o potencialnih neželenih učinkih serrapeptaze.

Vendar pa študije poročajo o več neželenih učinkih pri ljudeh, ki jemljejo encim, vključno z (Zaupanja vreden virZaupanja vreden vir13 Zaupanja vreden vir):

  • kožne reakcije
  • bolečine v mišicah in sklepih
  • slab apetit
  • slabost
  • bolečine v trebuhu
  • kašelj
  • motnje strjevanja krvi

Serrapeptaze ne smete jemati skupaj s sredstvi za redčenje krvi – kot so Warfarin in aspirin – z drugimi prehranskimi dopolnili, kot so česen, ribje olje in kurkuma, kar lahko poveča tveganje za krvavitev ali modrice (13 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Pri ljudeh, ki jemljejo serrapeptazo, so opazili več neželenih učinkov. Ne priporočamo jemanja encima z zdravili ali dodatki, ki vam redčijo kri.

Bi morali dopolnjevati serrapeptazo?

Potencialne uporabe in koristi dopolnila s serrapeptazo so omejene, raziskave, ki ocenjujejo učinkovitost serrapeptaze, pa so trenutno omejene na nekaj majhnih študij.

Prav tako primanjkuje podatkov o prenašanju in dolgotrajni varnosti tega proteolitičnega encima.

Zato so potrebne dodatne obsežne klinične študije, ki dokazujejo vrednost serrapeptaze kot prehranskega dopolnila.

Če se odločite za eksperimentiranje s serrapeptazo, se najprej posvetujte s svojim zdravnikom, da ugotovite, ali je pravi za vas.

POVZETEK Trenutnih podatkov o serrapeptazi primanjkuje v smislu učinkovitosti, prenašanja in dolgoročne varnosti.

Spodnja črta

Serrapeptaza je encim, ki ga na Japonskem in v Evropi že desetletja uporabljajo za bolečine in vnetja.

Prav tako lahko zmanjša tveganje za okužbe, prepreči nastanek krvnih strdkov in pomaga pri določenih kroničnih boleznih dihal.

Čeprav so obetavne, je potrebnih več raziskav, da bi potrdili učinkovitost in dolgoročno varnost serrapeptaze.

Natures Aid Serapeptaza se nahaja v enterično obloženih tabletah oz. kapsulah, da se prepreči razgraditev v želodcu.

Vprašanja in odgovori o serrapeptazi

Ali lahko Serrapeptase uporabljamo na živalih, kot so mačke in psi?

Da, izkazal se je za zelo učinkovitega na vseh živalih. Številni veterinarji ga zdaj predpisujejo, pa tudi lastniki artritičnih hišnih ljubljenčkov.

Številni ljudje skrbijo za svoje ljubljenčke kakor zase. Mnogi ljudje poročajo, da imajo njihovi hišni ljubljenčki težave s pljuči, sklepi, cistami, tetivami in hitro spoznajo, zakaj je bila kakovostna serrapeptaza dobra izbira. Nič ne more biti pomembnejše od pravilne odločitve, ko gre za vašega ljubljenčka.

Ali lahko Serrapeptazo jemljem skupaj z drugimi zdravili?

Da, jemljete ga lahko s katerim koli zdravilom. Le kadar jemljete zdravila za redčenje krvi se posvetujte z zdravnikom.

Imam trebušno brazgotinsko tkivo 2 leti po postopku lipoplastike. Slišal sem, da lahko Serrapeptaza pomaga “raztopiti” notranje brazgotinsko tkivo. Ali je to res?

Da, to je zelo učinkovita in varna rešitev. Za odpravljanje nelagodja bo potrebnih približno 3 tedne in nadaljnjih 3-6 tednov, da se zagotovi, da se stanje normalizira.

Še vedno mislite, da je serrapeptaza učinkovita, saj je brazgotinsko tkivo staro?

Starost brazgotine ni pomembna.

Bo Serrapeptaza pomagala pri sindromu razdražljivega črevesja?

Serrapeptaza bo odstranila odmrlo tkivo in vnetja iz prebavnega trakta ter tako olajšala simptome. Kljub temu obstaja več vzrokov IBS, kar pomeni, da bodo nekateri bolj nekateri morda manj zadovoljni z izboljšanjem stanja.

Imam osteoartritis. Dnevno jemljem Vioxx, 25mg, proti vnetju. Ali bo serrapeptaza pomagala tudi ob jemanju 1500mg glukozamina, 1200mg hondroitina in 3g MSM?

Serrapeptaza je izjemno učinkovita pri odstranjevanju vnetja, brez stranskih učinkov, povezanih z zdravili. Ko bo vnetje minilo, se lahko začnejo obnavljati lastni telesni obnovitveni sistemi s pomočjo glukozamina hondroitinaMSM in kolagena.

Kakšna je klinična uporaba serrapeptaze pri otrocih z varnostnimi odmerki in drugimi pomembnimi kliničnimi podatki?

Lahko se varno uporablja pri otrocih po drugem letu starosti za količino se posvetujte z zdravnikom ali naturopatom.

Mi lahko prosim poveste, če lahko svojemu psu dalmatincu dam serrapeptazo, koliko tablet mu lahko dam.

Dobro je poskusiti; Zadostuje 1-3 na dan.

Zakaj zdravniki ne predpisujejo serrapeptaze, če je tako dobra?

V boljših medicinskih sistemih, kot so Nemčija in druge države, imajo boljše rezultate v primerjavi z Združenim kraljestvom in ZDA. Predpisujejo jih zadnjih 25 let.

Ali se lahko popolnoma znebim krčnih žil?

lahko se znebite nelagodja in oteklih žil. Poškodb pa ne more popraviti.

Kako dolgo je dopolnilo Serrapeptase v uporabi?

Približno 25-30 let.

Moj sin ima Crohnovo bolezen, star je 10 let. Ali lahko jemlje serrapeptaze?

Lahko jemlje serrapeptazo, saj je dokaj varen.

Imel bom operacijo ACL in bi rad uporabil ta encim pri okrevanju. Nekoliko poznam encime iz knjige ‘Encimi za avtizem’, ki jih uspešno uporabljam za sina, ki mu je bil diagnosticiran PDD-NOS.

Serrapeptaza vam bo zagotovo pomagala pri okrevanju po operaciji.

Moj dedek je diabetik, vendar bi rad preizkusil ta izdelek za številne naštete stvari. Ali lahko jemlje to zdravilo, če je diabetik? in katere sestavine se uporabljajo za pripravo serrapeptaze?

Da, lahko ga jemlje kot diabetik in z zdravili, ki jih jemlje. Povratne informacije pri uporabnikih, ki imajo sladkorno bolezen govorijo o uravnoteženju krvnega sladkorja, vendar ne moremo vedeti, ali gre za serrapeptazo ali dejstvo, da ljudje zmanjšujejo škrobne ogljikove hidrate.

Zanima me predvsem, kakšne koristi pri srčno-žilnih težavah si lahko obetam pri uporabi serrapeptaze. Ali so dokazi, ki podpirajo serrapeptazo, zelo predhodni ali so dokaj trdni, da kažejo na korist pri arterosklerozi?

Za to ne boste našli nobenih prepričljivih dokazov o učinkovitosti serrapeptaze. Informacije okoli tega so preprosto poročila uporabnikov in zdravnikov, ki so priča rezultatom. Ker je očitno varen, nihče ne čuti potrebe, da bi ga podvrgel dragim preskušanjem.

Serrapeptaza deluje na enak način kot deluje aspirin, tj. Deluje protivnetno. Srčno-žilne bolezni v glavnem povzročajo kronično vnetje in vse, kar zmanjša to vnetje, bo pomagalo očistiti arterije.

Prednost serrapeptaze je, da raztopi mrtve beljakovine, ki vežejo plak, in blokirajo arterije.

Zgodba uporabnika serrapeptaze

Osebno sem imela več kot 20 let nenehne bolečine v hrbtu. To je bilo nekaj, s čimer sem pač živela, in nikoli zares nisem vzela ničesar, razen če je postalo preveč neznosno. Ko sem približno tri tedne jemala serrapeptazo, sem ugotovila, da nimam bolečin. Nad tem izdelkom sem tako presenečena, da se ves čas pogovarjam z ljudmi. Skoraj vsi, ki jih poznam, bi lahko imeli tako ali drugače koristi od tega. Zdaj vzamem 2 do 3 na dan samo za vzdrževanje. Sylvia DeSantis

Akne Rozacea in serrapeptaza

“Trpela sem zaradi akenskih rozacej 13 let,” pravi Pat. Jemala sem že drugo ali tretjo embalažo, ko sem opazila, da se rozacea razčiščuje. Zdaj, ko je vzdrževalni odmerek 1 x 3 dnevno, je Pat vesela, da je njen ton kože popolnoma enakomeren in njen mozolj na rdečem nosu je stvar preteklosti.

Serrapeptaza

„V treh tednih sem začutil olajšanje Od septembra 2006 sem trpel zaradi trebušnih adhezij in trikrat na dan jemal zdravila na recept, vse brez rezultatov. Poskusila sem s kapsulami Serrapeptaze in v treh tednih sem čutila olajšanje. Izboljšalo se mi je za 85% do 90%. Pomagalo mi je tudi pri krčnih žilah. KF – ZDA

Zdravljenje živali in serrapeptaza

“pes je imel takojšnje rezultate.” Imamo 14-letnega artritičnega psa, ki bi težko hodil. Ko se je postaral, mu je postajalo precej slabše. Naleteli smo na Serrepeptase in na naše veliko olajšanje je pes imel takojšnje rezultate. Zdaj ga je nehalo boleti, sposoben je veliko udobneje spati in je na splošno bolj sproščen. S spoštovanjem, AH – ZDA

Ruth je zelo razburjena, ker je bila njena 26-letna kobila tako kronično ohromljena z artritisom, da so ji trije veterinarji priporočili, naj jo uspavajo. Priporočili smo ji, naj poskusi s Serrapeptaze, saj je preizkusila že vse ostalo. Kobili dajemo po 12 tablet na dan in jo držimo tako dolgo, dokler Ruth ni opazila izboljšanja, nato pa je odmerek znižala na 8 na dan. 18 mesecev nazaj, Ruth in Walnut se vračata po vasi in navdušena, Ruth ohranja kobilo na vzdrževalni odmerek 4 tablet na dan. Ruth Kelso – Združeno kraljestvo

“Navdušen sem nad rezultati, doseženimi na mojem Pekineseju, ki je imel težave s hrbtom / nogami in ni pravilno hodil. Veterinar je predlagal operacijo! Kura Serrapeptaze ga je vrnil in zmagal v razstavnem krogu. Veterinarju sem dal vašo brošuro, da bo lahko prebral o tem, saj je bil navdušen nad dečkom! Gospa Jan / je

Arterijska bolezen in serrapeptaza

Karotidne arterije – “Serrapeptaza je naredila trik.” Hotel sem samo povedati, da imam rezultate svojih ultrazvokov na karotidnih arterijah. Leva je zdaj popolnoma jasna od 48% blokiranih, desna pa ima majhen vidni znesek od približno 5% do 10% od 50% blokiranih.

Iz nečesa, česar ni mogoče odvrniti, je dobra stara serrapeptaza naredila trik. Najlepša hvala za vse nasvete in spodbudo. Lep pozdrav, Harold

To je mojega brata ohranilo pri življenju in ogromno pomagalo moji sestri dvojčici. ” Moja sestra ima v možganih zamašeno arterijo (ugotovljeno z nekakšnim testiranjem). BlockBuster in Serrapeptase sta ji preprečila, da bi od začetka terapije potrebovala še eno težavo.

Moj brat se je prav tako drastično izboljšal, odkar uporabljam priporočene izdelke (zamašitev srca, brez kakršnih koli težav, ker ni zavarovanja) Zdaj lahko deluje, medtem ko ga pred bolečinami niso bile sposobne. Lep pozdrav, Charline

Artritis in serrapeptaza

“Odločil sem se, da bi poskusil” “Rad bi rekel, da je delal čuda tako za hrbet kot za kolena”. Močne bolečine v hrbtu in kolenih so slabo vplivale na življenje gospoda Owena. Kot je rekel, je hodil bočno. To je bilo, dokler ni slišal za Serrapeptase v programu radia “Dennis the Chemist”.

“Sem se odločil, da bom poskusil,” pravi. “Rada bi povedala, da je delala čudeže tako za hrbet kot kolena. Te dni imam zelo malo bolečin. Priporočila sem ga tudi eni od sester in odpravila je težave s prsmi.” Hvala

Decembra 2007, ko sem spet sprehajal vsakodnevne napade angine, ko sem sprehajal svojega malega psa. Odkar sem na serrapeptazi, so se vsi simptomi angine ustavili in vsak dan sprehajam svojega psa na Floridi v vročini okoli 80 do 90 stopinj – hoja na en kilometer in brez angine.

Poleg tega so mi pri 80 letih postavili diagnozo Crohnova bolezen. Če ne bi našel serrapeptaze, ne bi imel nadzora nad svojim Crohnom tudi zdaj. LH. – ZDA .

Ciste in serrapeptaza

“V treh mesecih je cista izginila.” “Počutim se, kot da sem dobil dodatno življenje!” pravi 64-letna Dorothy Antrobus : “Počutim se in izgledam dobro, in to po zaslugi Serrapeptase. Prisežem nanjo.”

Pred časom je Dorothy imela operacijo na kolenu in vse kaže, da ji gre dobro. Nato je začela doživljati veliko bolečine in rekli so ji, da je razvila cista. Ostalo je zgodovina. V treh mesecih je cista izginila. Dorothy Antrobus

Sladkorna bolezen: tip II in serrapeptaza

Vaša ‘dobra beseda’ se širi. Moj zdravnik specialist za sladkorno bolezen (endokrinolog) je nad mojim stanjem navdušen in vsi ukrepi kemije krvi so bili praktično “nediabetični”. Če poznate lestvico, je bila moja tako imenovana mera A1 c 6,8.

Edino vprašanje, ki se mojemu specialistu ne zdi idealno, je, da je moja tako imenovana številka “dobrega holesterola” približno 36, kjer bi, če bi bil sladkorni bolnik tipa II, raje videl, da je več kot 40,1 temeljito prebral in si prizadeval, da bi sledite, režim je v vaši odlični knjižici “Čudežni” encim serrapeptaza 2. darilo sviloprejk “. Robert Rivard

“Sladkorna bolezen mojega tipa II je povzročila otrplost nog”, vsaj deset let sem živel z otrplostjo v nogah in postopno slabšal. Moj zeliščar mi je pripovedoval o serrapeptazi. Vzela sem 6-8 od 80.000IU tablet enkrat na dan, potem ko sem prišla domov iz službe. Vzamem tudi pšenično travo. Po samo enem tednu in pol sem bil popolnoma presenečen, da se je otrplost v nogah umirila in spet sem lahko čutila noge! Ne grem več za “okrog” in lahko normalno hodim. Zelo sem navdušena nad tem! KS – ZDA

Emfizem in serrapeptaza

“Imam emfizem, zdaj pa imam občutek, kot sem ga pred 30 leti.” Spoštovano osebje, hvala za hitro storitev. Ne pišem tega, da bi zahteval zastonj, ampak če rečem s Serrapeptazo, se je moje življenje spremenilo mimo mojih najbolj divjih sanj! Imam emfizem, zdaj pa imam občutek, kot sem ga pred 30 leti. Svoje inhalatorje sem znižal za 50% in z manj. Danes sem se počutila, kot da sem v sanjah! Lep pozdrav, Tom Scally

Emfizem – Jaz sem Caroline Harvey komplementarna terapevtka. “Najboljši rezultat sem imel pri moškem, ki je bil star 93 let, ko sem ga prvič videl; to je bilo pred približno dvema letoma. Trpel je zaradi zelo slabega emfizema, kolikor je komaj lahko hodil, kaj šele, da bi šel gor po stopnicah in bil na kisiku 12 ur na dan. Odkar je jemal zdravilo Serrapeptase, mu je lahko zmanjšal vnos kisika za 50%. Videla sem ga pred nekaj meseci, ko je zdaj star 95. Šel je v zdravstveni dom na tekalno stezo in rekel, da išče za novo ženo. Tudi on jemlje minerale in vitamine, toda najboljši rezultat je serrapeptaza, ki zmanjšuje vnetja v pljučih. Caroline Harvey

“Še so zgodnji dnevi,” pravi Joy, “počakali bomo, dokler naslednjič ne bo prišel k specialistu. Toda moj mož vsekakor jemlje serrapeptazo. Za razliko od steroidov, ki vplivajo na nadledvično žlezo in povzročajo depresijo, se zdi, da serrapeptaza da sploh ne bo slabih stranskih učinkov. Mogoče ga bomo pravočasno odstranili od drugih zdravil. Vem, da dolgoročno niso dobri zate. ” Gospa in gospod Clarke

Pakiranje

60 kapsul (45 g)

Sestavine

serapeptaza, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Shranjevanje

Shranjevanje na sobni tempereturi do 25°C, zaščiteno pred svetlobo in vlago.