Njegova korenina se tradicionalno uporablja za krepitev energije, krepitev naravne obrambe, povečanje telesne in intelektualne zmogljivosti ter na splošno za lažje premagovanje obremenitvenih obdobij. Tradicionalna ruska medicina že stoletja uporablja Eleuterokok za obnavljanje telesnih rezerv ter za podporo spolnemu zdravju.

Z zahodnega vidika je Sibirski ginseng podobno kot schisandra, eno izmed tako imenovanih “adaptogenih” in ne “spodbujajočih” rastlin. Zato na splošno in nespecifično poveča splošno odpornost telesa na različne obremenitve (fizične, kemične ali biološke) in stresne situacije, ki vplivajo nanj.

Sibirski ženšen oz. elevterokok – vodno-alkoholni ekstrakt korenike in korenin (1:1) elevterokoka – poživljajoče naravno krepčilo ob stresih in drugih napetostih, ki pomaga dvigniti vašo energijo!

Elevterokok je zelo močno krepčilno zelišče s številnimi pozitivnimi lastnostmi. Sibirski ženšen-elevterokok v kitajskem zeliščarstvu imenujejo wu ji pi, uporablja pa se pri težavah zaradi »hladnih in vlažnih » stanj. Elevterokok prispeva k izboljšanju naravnih obrambnih mehanizmov telesa,podpira koncentracijo in čuječnost, v primeru izčrpanosti in utrujenosti, ter v obdobju po preboleli bolezni prispeva k povečanju energije.

Priporočen dnevni odmerek: otroci nad 12 let in odrasli 20 kapljic 2 krat na dan v 100-200 ml vode,  30 min pred jedjo  v obdobju 25-30 dni.  Če je potrebno, po posvetovanju z zdravnikom ponovite tretma po dvotedenski prekinitvi. Pred uporabo je potrebno stekleničko pretresti.

Sestavine:  vodno-alkoholni ekstrakt korenike in korenin (1:1) elevterokoka  (Eleutherococcus senticosus), etanol 33%.

Pakiranje: 50ml (1ml=20 kapljic)

Opozorilo: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Rusiji

Sladki pelin – Artemisinin in njegova uporaba

Pri katerih težavah je sladki pelin lahko še v pomoč?

Nekateri verjamejo, da sladki pelin lahko pomaga pri:

 • hemoroidih
 • zaprtje
 • prebavne motnje
 • driska
 • bolečine v sklepih
 • prehladi

Artemisinin ima protiglivične in protivirusne lastnosti. Kot rezultat tega, lahko pomaga pri težavah različnih stanj, kot so:

 • hepatitis B in C
 • herpes
 • gripa
 • druge virusne okužbe

Artemisinin ima lahko tudi protivnetne koristi, kar bi lahko bilo koristno za zdravljenje vnetnih in avtoimunskih stanj. Na primer, lahko pomaga pri zdravljenju simptomov multiple skleroze. Potrebnih je več raziskav.

Lastnosti:

 • Primerno za vegetarijance in vegane.
 • Ne vsebuje dodanega sladkorja.
 • Ne vsebuje glutena.
 • Ne vsebuje alkohola, barvil, konzervansov ali drugih dodatkov.
 • Ne vsebuje alergenov.

Stekleničke so izdelane iz mironskega stekla, ki zagotavlja ustrezno zaščito pred UV svetlobo in ostalimi zunanjimi vplivi.

Opis izdelka: Sladki pelin (Artemisia annua L.), znan tudi pod imenom enoletni pelin, je trenutno ena izmed najbolj iskanih zdravilnih rastlin. V kitajski medicini je bil prvič omenjen že leta 300 pr. n. št. kot sredstvo za lajšanje vročičnih in mrzličnih stanj. Med iskanjem zdravila v boju proti malariji, je znanstvenica Tu Youyou odkrila, da pripravki iz sladkega pelina izkazujejo največji potencial. Odkrila je tudi, da je aktivna komponenta sladkega pelina artemizinin, za kar je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado.

Priporočen dnevni odmerek: Priporočeni odmerek je ena kapalka (en stisk kapalke – napolni se malo čez polovico – 0,7 ml) 2 do 4 krat dnevno na prazen želodec (najmanj eno uro pred jedjo ali dve uri po jedi).

Vsebnost in sestavine:

 • en odmerek oziroma kapalka (0,7 ml) vsebuje 6,3-8,5 mg kvantificiranega CO2 ekstrakta lista in cvetnega brsta sladkega pelina (ekvivalentno 150,0-200,0 mg posušenega lista in cvetnega brsta sladkega pelina), ki ustreza 2,5-3,4 mg artemizinina.
 • 100-% jedilno sončnično olje s podobno sestavo maščobnih kislin, kot ga ima oljčno olje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli od sestavin. Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere. Izdelek ni primeren za otroke in mladostnike do starosti 18 let. Prehransko dopolnilo ni namenjeno preprečevanju in zdravljenju bolezni in bolezenskih stanj.

Zanimivost: Artemizinin je pritegnil pozornost mnogih raziskovalcev širom sveta. V zadnjem desetletju se je pojavilo mnogo namigov, da aktivnost artemizinina ni omejena zgolj na malarijo in da je morda uporaben tudi za druge namene. Svetovna zdravstvena organizacija ugotavlja, da je koristen za človekovo zdravje in je naravni vir vitamina E.

Shranjevanje: Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi.

Proizvedeno: v Sloveniji