5% Manj

69.75 66.26

In Stock

Sinergija v paketu “Prebava, stanje gastrointestinalnega trakta in črevesja” se nanaša na kombinirani učinek vseh sestavin, kot vsoto, ki je močnejša od vsote posameznih sestavin


 • Glukomanan 100g – zaradi velike vsebnosti vlaknin na svoji poti po črevesju nase veže strupe in toksine in jih odnaša iz telesa. V prebavnem traktu prav tako zmanjšuje absorbcijo ogljikovih hidratov in holesterola
 • Simbiotična dnevna mešanica probiotikov 90 kapsul –  je strokovna formula, ki vsebuje dobre črevesne bakterije (splošno znane kot probiotike), z dodanimi prebiotiki
 • Zeolit MED 400g – Zmogljiv in vsestranski naravni kelator težkih kovin z več razstrupljevalnimi aplikacijami
Compare

Opis

Glukomanan in njegova uporaba

Kako deluje? Glukomanan v želodcu ustvarja občutek sitosti, saj nase veže vodo in se ob tem razširi. Zaradi velike vsebnosti vlaknin po svoji poti po črevesju nase veže strupe in toksine in jih odnaša iz telesa. V prebavnem traktu prav tako zmanjšuje absorbcijo ogljikovih hidratov in holesterola ter spodbuja k izgubi telesne teže.
Ne povzroča napihnjenosti in odvečnih plinov.

Izboljšana prebava. Številna dvojno slepa preskušanja so pokazala, da je glukomanan učinkovito zdravljenje zaprtja. Ena od študij iz leta 2008 je posebej ugotovila, da je skromen odmerek dodatka glukomanana spodbudil gibanje črevesja pri zaprtih odraslih za 30 odstotkov in izboljšal ekologijo debelega črevesa ( 3 )

Znižuje holesterol. Glukomannan lahko zmanjša absorpcijo holesterola v črevesju s spuščanjem vode v prebavnem traktu, kar telesu zmanjša absorpcijski holesterol. Študija iz leta 2008 je pokazala, da glukomanan ugodno vpliva na skupni holesterol, LDL holesterol in trigliceride ( 4 ).

Koristi za sladkor v krvi. Obstaja več kot 20 znanstvenih raziskav, ki vključujejo glukomanan in diabetes. Eden od načinov, kako lahko pomagajo diabetikom, je odložitev naravnega procesa praznjenja želodca – kar vodi do postopne absorpcije sladkorja in nižje ravni krvnega sladkorja po obrokih. Študija, objavljena v reviji Diabetes Care, je pokazala, da vlaknine glukomanana, dodane običajnemu zdravljenju, lahko izboljšajo glikemični nadzor, krvni lipidni profil in sBP pri osebah z visoko stopnjo tveganja, ki bi lahko izboljšale učinkovitost običajnega zdravljenja sladkorne bolezni tipa 2 ( 5 ).

Priporočen dnevni odmerek:

 1. Pol ure pred obrokom vmešajte eno čajno žličko v malo vode in popijte.
 2. Uporabljajte kot nadomestek škroba, kot želirno sredstvo ali z njo nadomestite navadno moko. Shranjevati v temnem in hladnem prostoru, nedosegljivo otrokom.
  Primerno za nosečnice in doječe mamice.
 • zmanšuje telesno težo
 • vzdržuje normalno vrednost holesterola
 • znižuje glikemični indeks

Obvestilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Pakiranje: 100g

Poreklo: Japonska

Probiotiki dnevna simbioza in njihova uporaba

Edinstven prebiotik FS2-60 ponuja polni spekter prebiotičnih oligosaharidov in rastlinski izvor inulina. FS2-60 se ne abosrbira, ampak pomaga ustvarjati prijazno floro in naseljevanje kolonizacij dobrih bakterij Lactobacilli in Bifidobakterij, med tem ko zmanjša oporo za slabe bakterije.

Človeško črevesje, mikrobiota, je dom ogromne populacije bakterij. Več kot 100 trilijonov bakterij naseljuje človeško črevesje, kar je 10x več od števila celic v našem telesu. Zaradi velikosti in pomembnosti črevesnih bakterij, lahko to populacijo mikrobiote gledamo tudi kot bakterijski organ, velikosti naših jeter in prav tako, če ne še bolj, pomembnega.

V črevesju se nahaja okoli 400 vrst bakterij, vključno z Bacteroides, Lactobacillus, Clostridium, Fusobacterium, Bifidobacterium, Eubacterium in Peptostreptococcus bakterijami. Črevesne bakterije, ugotovljene kot ustrezne sestavine v prehranskih dopolnilih vključujejo Bifidobakterije in Lactobacillus vrste. Ključnega pomena, za zdravje ljudi je, da se ohranja ravnotežje med temi vrstami.

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Zeolit in njegova uporaba

„Puščanje črevesja“ pomeni, da lahko strupi, mikrobi in vnetne molekule iz črevesja uhajajo v krvni obtok. To lahko povzroči utrujenost, avtoimunske bolezni, depresijo in drugo [ 46 ].

V kliničnem preskušanju 52 vzdržljivostnih športnikov je zeolit ​​(1,85 g dnevno 12 tednov) zategnil črevesno steno in preprečil uhajanje. Imel je tudi blag protivnetni učinek na črevesju [ 47 ].

Pri miših z ulceroznim kolitisom, ki so bili tipi KVČB, je klinoptilolit lahko popravil poškodbe črevesja. Izkazalo se je enako učinkovito kot običajno zdravilo za KVČB (5-aminosalicilna kislina). Testi so potrdili, da miši niso absorbirale delcev zeolita v krvni obtok [ 48 ].

Zeolit ​​je pokazal podobno delovanje v študiji na prašičih z vnetjem črevesja [ 49 ].

Nabiranje sečnine, amoniaka in plinov v črevesju lahko privede do ulceroznega kolitisa, IBS in celo do raka debelega črevesa. Visoka raven sečnine v krvi (uremija) je lahko smrtno nevarna. Zeolit ​​veže tako sečnino kot amonijak, kar lahko zaščiti pred temi črevesnimi toksini [ 50 51 52 53 54 ].

Glede na omejene klinične dokaze je zeolit ​​lahko koristen v primerih “puščajočega črevesja.”

Mikrobiom črevesja

Pozitiven vpliv zeolita na črevesne bakterije prispeva k zgornjim koristi, hkrati pa pomaga pri lajšanju driske in izboljšuje splošno zdravje.

Kubanski zdravniki so razvili zdravilo proti driski (Enterex), narejeno iz klinoptilolita. V štirih kliničnih preskušanjih in dodatnih celičnih poskusih so dokazali njeno varnost in učinkovitost. Pri tem je imela ključno vlogo sposobnost klinoptilolita, da obnovi zdravo floro črevesja 55 ].

Ko ga dodamo piščančji krmi, zeolit ​​zmanjša število škodljivih bakterij v črevesju, ne da bi motil dobre bakterije. Piščanec, okužen s salmonelo, glavnim povzročiteljem zastrupitev s hrano, se je hitreje okreval in utrpel manj oksidativne škode [ 56 11 57 ].

Drug naravni zeolit, chabazit, je pri psih pokazal podobno delovanje. Povečala je celo število probiotičnih sevov Lactobacillus in Bifidobacterium ob boju proti črevesnim patogenom [ 10 ].

V celičnih študijah je zeolit ​​zaviral rast 2 virusnih sevov ( coxsackievirus in echovirus ), ki nas napadajo skozi črevesje [ 58 ].

Zeolit ​​lahko spodbuja rast koristnih bakterij v črevesju in zavira rast patogenih bakterij in virusov.

Opis izdelka: Zeolith MED® detox prah – klasični specialist za razstrupljanje, aktiviran, brez dodanih primesi. Zeolit je svetovno poznani mineral iz vulkanskih kamnin, je močan antioksidant.

Preizkušena kakovost – Medicinski pripomoček: Imamo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti našega zeolita: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov.

Visoka kakovost, povsem naravni mineralni prah brez dodatkov – Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

 • Mikronizirana povprečna velikost zrn – pod 26 mikronov – 89-95 %
 • Vsebnost klinoptilolita – 89-95 %
 • Zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
 • Zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4 : 1 )
 • Nestrupeno, brez vlaknin

Priporočen dnevni odmerek: 30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.

Sestavine: Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

Vsebina: V prahu

Neto količina: 200g

Obvestilo: Klinoptilolit – zeolit je v skladu z zahtevami E567 in E568 evropske certifikacije registriran kot medicinski pripomoček. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Naš zeolit v prahu pridobivamo 200 km jugovzhodno od slovitega slovaškega nahajališča Košice in vsebuje zelo visok odstotek blagodejnega mineralnega klinoptilolita, 89-95 %. Redni testi na toksine se izvajajo v certificirnaih nemških laboratorijih. Prav tako ni mogoče zaužiti prevelikega odmerka zeolitnega prahu, saj se presežek zeolita izloča z blatom.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Nemčiji

Distributer: Almatim d.o.o., Ulica bratov Učakar 10, SI-1000 Ljubljana