45.60

In Stock

Pomaga ohranjati mirno in udobno obdobje v menopavzi ter pomaga pri uravnavanju simptomov, povezanih z menopavzo, kot so navali vročine, potenje, nemir in razdražljivost


 • uravnava simptome menopavze
 • kontrolira nemir
 • uravnava razdražljivost

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

 

Compare

Opis

Yam koristi belo

NaPro Krema – Diosgenin: Katere koristi podpira znanost?

Pomaga ohranjati mirno in udobno obdobje v menopavzi ter pomaga pri uravnavanju simptomov, povezanih z menopavzo, kot so navali vročinepotenjenemir in razdražljivost

 

Kaj je NaPro krema?

Napro krema je narejena iz izvlečka diosgenin, iz mehiške koreninice Yam, ki je že več kot 2000 let znana v kitajski medicini. Je krema za kožo, ki vsebuje izvleček diosgenin ter ne vsebuje nobenih barvil ali dišav. Diosgenin je namreč povsem naravni izvleček iz mehiške koreninice divjega jama.

Koristi za zdravje

Divji Jam (Dioscorea) je vrsta gomoljne zelenjave, ki izvira iz Azije, Afrike in Karibov (Zaupanja vreden vir).

Ti gomolji so zelo hranljivi, vsestranski in lahko koristijo vašemu zdravju na več načinov.

Jam je bogat z vitamini, minerali in vlakninami. Ena skodelica (136 gramov) pečenega jama zagotavlja (2):

 • Kalorije: 158
 • Ogljikovodiki: 37 gramov
 • Beljakovine: 2 grama
 • Maščoba: 0 gramov
 • Vlakna: 5 gramov
 • Vitamin C: 18% dnevne vrednosti (DV)
 • Vitamin B5: 9% DV
 • Mangan: 22% DV
 • Magnezij: 6% DV
 • Kalij: 19% DV
 • Tiamin: 11% DV
 • Baker: 23% DV
 • Folat: 6% DV

Divji Jam ni le odličen vir vlaknin, ampak ima tudi veliko kalija in mangana, ki sta pomembna za podporo zdravju kosti, rasti, metabolizma in delovanja srca (Zaupanja vreden virZaupanja vreden vir).

Ti gomolji zagotavljajo tudi dostojne količine drugih mikrohranil, kot sta baker in vitamin C.

Baker je ključnega pomena za proizvodnjo rdečih krvnih celic in absorpcijo železa, vitamin C pa močan antioksidant, ki lahko poveča vaš imunski sistem (Zaupanja vreden virZaupanja vreden virZaupanja vreden virZaupanja vreden vir).

POVZETEK Divji Jam je poln vlakninov in mineralov. Posebej so bogati s kalijem, manganom, bakrom in vitaminom C.

Divji Jam lahko pomaga ublažiti nekatere simptome menopavze

V eni 30-dnevni raziskavi je 24 žensk po menopavzi prešlo iz svoje osnovne riževe hrane na Divji Jam v dveh do treh obrokov na dan (skupaj 390 gramov) na dan. Njihova raven estradiola v krvi se je povečala za 26% oziroma 27% (11 Zaupanja vreden vir).

Krvne ravni estrona in estradiola – dveh hormonov estrogena – se običajno znižujejo med menopavzo. Izboljšanje ravni estrogena lahko olajša simptome menopavze (12 Zaupanja vreden vir13 Zaupanja vreden vir).

Še ena šestmesečna študija pa je pokazala, da ima lokalno nanesena krema iz divjega jama učinek na simptome v menopavzi, kot sta rdečica in nočno znojenje, v primerjavi s placebom (14 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Divji Jam lahko pomaga ublažiti simptome menopavze.

Za optimalno hormonsko ravnovesje bi vas morda zanimal tudi paket sinergije: Napro Krema + Vitex (izjemen pri predmenstrualnem sindromu (PMS) in hormonskem neravnovesju).

Lahko izboljša delovanje možganov

V eni od 12-tedenskih študij so ljudje, ki so jemali dodatek izvlečka jama, na testu možganske funkcije dosegli višji rezultat kot tisti v skupini s placebom (Zaupanja vreden vir).

Divji Jam vsebuje edinstveno spojino, imenovano diosgenin, za katero je bilo ugotovljeno, da pospešuje rast nevronov in izboljšuje delovanje možganov (Zaupanja vreden vir).

Diosgenin je v različnih testih izboljšal tudi sposobnost spomina in učenja pri miših (10 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Divji Jam vsebuje edinstveno spojino, imenovano diosgenin, ki lahko izboljša spomin in delovanje možganov.

Lahko ima lastnosti proti raku

Divji Jam poseduje več antioksidantov, ki imajo lahko protirakave lastnosti (15 Zaupanja vreden vir16 Zaupanja vreden vir).

V študiji na živalih je z bogato z Jam prehrano bistveno zmanjšala rast tumorja debelega črevesa. Ti učinki so bili povezani z antioksidanti, ki so prisotni v Divjem Jamu, kar kaže na to, da lahko gomolji ščitijo pred rakom (16 Zaupanja vreden vir17 Zaupni vir).

Vendar pa so raziskave omejene, študije pa te učinke še niso preizkusile pri ljudeh.

POVZETEK Študije na živalih in epruvetah kažejo, da imajo lahko antioksidanti v Divjem Jamu protirakave učinke. Kljub temu človeških študij primanjkuje.

Antioksidanti v Divjem Jamu lahko pomagajo zmanjšati vnetje.

Kronično vnetje je povezano s povečanim tveganjem za različna stanja, kot so bolezni srca, diabetes in debelost (20 Zaupanja vreden vir21 Zaupanja vreden vir22 Zaupanja vreden vir).

Uživanje protivnetne hrane, kot je Divji Jam, lahko pomaga pri obvladovanju kroničnega vnetja (23 Zaupanja vreden vir24 Zaupanja vreden vir).

Več študij na podganah je ugotovilo, da je Divji Jam (v prahu) zmanjšal vnetja, povezana z več boleznimi, vključno z rakom debelega črevesa, sindromom razdražljivega črevesja (IBS) in želodčnimi razjedami (16 Zaupanja vreden vir19 Zaupanja vreden vir25 Zaupanja vreden vir26 Zaupanja vreden vir).

Kljub temu pa je potrebnih še več raziskav, da se ugotovi, ali ima uživanje yams enake protivnetne učinke pri ljudeh.

POVZETEK Bogata vsebnost antioksidantov v Divjem Jamu pomaga zmanjšati vnetja, povezana z različnimi boleznimi. Za potrditev teh rezultatov pa je potrebnih več človeških raziskav.

V eni študiji so pri podganah, ki so jim dajali Divji Jam (v prahu) so v primerjavi s kontrolnimi skupinami znižale raven krvnega sladkorja in hemoglobina A1c (HbA1c). HbA1c je merilo dolgotrajne kontrole krvnega sladkorja (27 Zaupanja vreden vir).

Druga raziskava je pokazala, da so podgane z večjimi količinami izvlečka Divjega Jama pokazale zmanjšan apetit, večjo izgubo teže in izboljšanje nadzora krvnega sladkorja v primerjavi s kontrolno skupino ( 28 ).

Poleg tega je še ena raziskava na podganah ugotovila, da dopolnjevanje z jamovo moko zmanjša hitrost absorpcije krvnega sladkorja, kar je privedlo do izboljšanja nadzora krvnega sladkorja. Ti učinki se pripisujejo odpornemu škrobu in vlakninam v jamu ( 29 ).

Odporen škrob prehaja skozi vaše črevesje neprebavljen. Ta vrsta škroba je povezana z različnimi zdravstvenimi koristmi, vključno z zmanjšanim apetitom, pa tudi z izboljšanimi nivoji sladkorja v krvi in ​​občutljivostjo na inzulin (30 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Več študij na živalih je ugotovilo, da jam izboljšuje nadzor krvnega sladkorja. Učinek naj bi bil posledica bogate odpornosti škroba in prehranskih vlaknin.

Druge možne koristi

Divji Jam je povezan s številnimi drugimi zdravstvenimi koristmi, vključno z:

 1. Izboljšanim zdravjem prebave. Študije kažejo, da odporni škrob v jamu lahko poveča prebavne encime, ki pomagajo razgraditi hrano in povečajo število dobrih bakterij v vašem črevesju (31 Zaupanja vreden vir32 Zaupanja vreden vir).
 2. Izguba teže. Ena študija na živalih je pokazala, da izvleček jama zmanjšuje vnos hrane, kar kaže, da lahko ti gomolji pomagajo zmanjšati apetit in izboljšati izgubo teže. Vlakna v jamu lahko spodbudijo tudi izgubo teže ( 28 ).
 3. Protimikrobni učinki. Čeprav je natančen mehanizem neznan, več raziskav ugotavlja, da lahko izvleček jama ščiti pred določenimi bakterijami, odpornimi na zdravila (33 Zaupanja vreden vir34 Zaupanja vreden vir).
 4. Izboljšana raven holesterola. V eni izmed raziskav so ženske, ki so 30 dni pojedle 18 unč (390 gramov) jama na dan, zabeležile 6-odstotno znižanje ravni holesterola v krvi (11 Zaupanja vreden vir).

Čeprav se zdi, da je bogata prehranska vsebnost jamska prinesla številne koristi, je potrebno več človeških raziskav, da bi te učinke podrobno preučili.

POVZETEK Zaradi gostote hranljivih snovi jama je njegovo uživanje povezano s številnimi zdravstvenimi koristmi, vključno z izgubo teže, protimikrobnimi učinki in izboljšanim zdravjem prebave in holesterola.

Napro krema vsebuje:

 • diosgenin – povsem naravna sestavina, pripravljena iz koreninice divjega yama
 • izvleček lubja – je naravni organski konzervans in je učinkovit naravni nadomestek za pogosto uporabljene škodljive kemične konzervanse, kot so “parabeni”
 • vitamin E – iz rastlinskih olj
 • destilirano vodo
 • kapronske trigliceride-rastlinske maščobne kisline pridobljene iz kokosovega olja, ki so idealni “prevoznik” za progesteron, saj prodrejo v kožo in se zlahka absorbirjo, ne pustijo mastnih madežev in kožo dobro vlažijo – to ni mineralno olje in je nerafinirano
 • cetearilni olivat – naravni emulgator iz oljčnega olja, ki zmanjšuje izgubo vlage in ima visok vlažilni učinek

Priporočen dnevni odmerek:  Krema iz divjega yama se uporablja za osebno nego žensk in moških, najbolje na notranji strani zapestja.

Sestavine (INCI): Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Glycerin, Dioscorea Villosa Root Extract, Cetyl Alcohol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Cymbopogon Schoenanthus Oil

Optimalna doba mazanja: 3,6 ali 9 mesecev. Odvisno od posameznika.
Ne škoduje tudi stalna uporaba, ki skrbi za optimalno delovanje.

Količina: 60g

Poreklo: ZDA