5% Manj

81.75 77.66

In Stock

Sinergija v paketu “Krvni sladkor in holesterol” se nanaša na kombinirani učinek vseh sestavin, kot vsota, ki je močnejša od vsote posameznih sestavin


 • Spirulina v kosmičih 75g/vsebuje astronomsko količino hranilnih snovi v zelo majhni prostornini
 • L-Glutamin 100g/predstavlja pomembno hrano za imunske celice (limfociti in makrofagi) in je pomemben za optimalno delovanje imunskega sistema
 • Zeolit MED 400g – Zmogljiv in vsestranski naravni kelator težkih kovin z več razstrupljevalnimi aplikacijami
Compare

Opis

Krvni sladkor in holesterol

Iščete naravne in inovativne rešitve za znižanje ravni krvnega sladkorja ali holesterola? Ali želite postaviti stvari na svoje mesto, da zmanjšate srčno-žilna tveganja? Tukaj je seznam najboljših prehranskih dopolnil za zmanjšanje krvnega sladkorja in za boj proti diabetesu tipa II.

Vsi ti izjemni izdelki imajo skupno eno stvar: vsebujejo izjemna mikrohranila in v najboljši obliki povečajo njihovo biološko uporabnost v telesu. To je priložnosti za uravnavanje ravni krvnega sladkorja in holesterola v krvi, ne da bi pri tem nastali stranski učinki.

Spirulina: študije objavljene v Nacionalni zdravstveni knjižnici ZDA (Nacionalni inštitut za zdravje PubMed), Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=spirulina+diabetes

L-glutamin: študije objavljene v Nacionalni zdravstveni knjižnici ZDA (Nacionalni inštitut za zdravje PubMed), Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=glutamine+diabetes

Zeolit: študije objavljene v Nacionalni zdravstveni knjižnici ZDA (Nacionalni inštitut za zdravje PubMed), Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=clinoptilolit+diabetes

 

Spirulina in njena uporaba

Pomaga nadzororovati sladkor v krvi

Študije na živalih povezujejo spirulino z znatno znižanjem ravni sladkorja v krvi.

V nekaterih primerih je prekašala priljubljena zdravila proti sladkorni bolezni, vključno z Metforminom (30 Zaupanja vreden vir31 Zaupanja vreden vir32 Zaupanja vreden vir).

Obstaja tudi nekaj dokazov, da je spirulina lahko učinkovita pri ljudeh.

V dvomesečni študiji pri 25 ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2 je 2 grama spiruline na dan povzročilo impresivno znižanje ravni krvnega sladkorja (Zaupanja vreden vir).

HbA1c, marker dolgotrajne ravni krvnega sladkorja, se je znižal z 9% na 8%, kar je veliko. Študije ocenjujejo, da lahko 1-odstotno znižanje tega markerja zmanjša tveganje za smrt zaradi sladkorne bolezni za 21% (33 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK Nekateri dokazi kažejo, da lahko spirulina koristi ljudem s sladkorno boleznijo tipa 2, kar znatno zmanjša raven sladkorja v krvi na tešče.

Medtem ko je pred morebitnimi kategoričnimi trditvami potrebnih več raziskav, je spirulina morda ena izmed redkih superživil, vrednih tega naziva.

Opis izdelka: Spirulina je tržno ime za prehransko dopolnilo iz alg rodu Spirulina, predvsem vrst Spirulina platensis in Spirulina maksima (nekateri ju uvrščajo tudi v rod Arthrospira). 

Priporočen dnevni odmerek: Priporočen dnevni vnos je 1-2 poravnani čajni žlički, kar je enako kot 1-2g. Primereno za dolgotrajno uporabo.

Sestavine: 100% Spirulina, beljakovine 65.1g/100g, B2 3.38mg/kg, B12 30nanogr/kg, D 2.28mg/kg, K1 2.31mg/kg, B12 90nanogr/kg, KLOROFIL  486mg/kg, FIKOCIANIN 3.4g/kg, Betakaroten 164mg/kg, Antioksidant Superoksid dismutaza 568 enot/kg;

Vsebina: V kosmičih

Neto količina: 75g

Obvestilo: Ta izdelek ne sme nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Upoštevajte navodila za uporabo, priporočeni dnevni odmerek in datum izteka roka uporabnosti. Ni priporočljivo za nosečnice ali doječe ženske in otroke, mlajše od 15 let. Hraniti izven dosega majhnih otrok.

Zanimivost: Učinki, ki jih proučujejo, so vpliv spiruline na imunski sistem, povečanje aktivnosti makrofagov, stimulacija produkcije protiteles in citokinov ter aktivacija in mobilizacija T in B celic. Poleg tega proučujejo učinke proti nekaterim virusom, npr. herpes virusu, citomegalovirusu, influenza virusu in virusu HIV, na alergije, anemijo, raka, kardiovaskularne bolezni, hiperglikemijo, hiperlipidemijo ter oslabljen imunski sistem.[5]

Shranjevanje: Shranjujte na suhem mestu s temperaturo do 25 ° C. Primerno za dieto brez glutena.

Proizvedeno: v Grčiji

L-Glutamin in njegova uporaba

Kako glutamin lahko zniža krvni sladkor?

Glutamin lahko tudi zniža krvni sladkor. Primarni način tega je, da glutamin poveča količino peptida podobnega glukagonu-1 (GLP-1), ki se sprosti v kri iz celic v črevesju. GLP-1 je protein, ki lahko zniža krvni sladkor z:

 • Povečanjem sproščanja inzulina iz celic, ki proizvajajo inzulin v trebušni slinavki; Inzulin je glavni hormon, ki telesnim celicam pomaga prevzeti glukozo in tako zniža raven sladkorja v krvi.
 • Zmanjšanje sproščanja glukagona iz trebušne slinavke, kar zmanjša količino proizvedene glukoze v jetrih.
 • Zmanjšanje hitrosti, s katero hrana zapusti želodec, potem ko jeste. Ker se hrana absorbira v vaše telo šele, ko doseže črevesje, počasnejše praznjenje želodca upočasni hitrost absorpcije hrane. To pa zmanjšuje največje zvišanje ravni krvnega sladkorja, ki se pojavi, ko jeste.

Zeolit in njegova uporaba

Lahko izboljša glukozo in diabetes

Zeolit ​​lahko pomaga pri absorpciji glukoze in je lahko koristen za hiperglikemijo. R

Dodatek zeolita lahko pomaga pri ravni lipidov in telesni teži pri sladkornih bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 1 , čeprav je na tem področju potrebnih več raziskav.R

V kombinaciji s črno kumino (Nigella Sativa) ima lahko zeolit ​​ugodne učinke na povečanje telesne mase in ravni antioksidantov pri sladkornih bolnikih tipa 2 . R

Znanstvene publikacije o zeolitu v mednarodni bazi podatkov Medline ameriška nacionalna medicinska knjižnica National Institute of Health (PubMed) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=clinoptilolite

Opis izdelka: Zeolith MED® detox prah – klasični specialist za razstrupljanje, aktiviran, brez dodanih primesi. Zeolit je svetovno poznani mineral iz vulkanskih kamnin, je močan antioksidant.

Preizkušena kakovost – Medicinski pripomoček: Imamo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti našega zeolita: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov.

Visoka kakovost, povsem naravni mineralni prah brez dodatkov – Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

 • Mikronizirana povprečna velikost zrn – pod 26 mikronov – 89-95 %
 • Vsebnost klinoptilolita – 89-95 %
 • Zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
 • Zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4 : 1 )
 • Nestrupeno, brez vlaknin

Priporočen dnevni odmerek: 30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.

Sestavine: Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

Vsebina: V prahu

Neto količina: 200g

Obvestilo: Klinoptilolit – zeolit je v skladu z zahtevami E567 in E568 evropske certifikacije registriran kot medicinski pripomoček. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Naš zeolit v prahu pridobivamo 200 km jugovzhodno od slovitega slovaškega nahajališča Košice in vsebuje zelo visok odstotek blagodejnega mineralnega klinoptilolita, 89-95 %. Redni testi na toksine se izvajajo v certificirnaih nemških laboratorijih. Prav tako ni mogoče zaužiti prevelikega odmerka zeolitnega prahu, saj se presežek zeolita izloča z blatom.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Nemčiji

Distributer: Almatim d.o.o., Ulica bratov Učakar 10, SI-1000 Ljubljana