5% Manj

56.80 53.96

In Stock

Sinergija v paketu “Kronična utrujenost/Pomanjkanje energije” se nanaša na kombinirani učinek vseh sestavin, kot vsota, ki je močnejša od vsote posameznih sestavin


 • Zeolit MED 200g / Zmogljiv in vsestranski naravni kelator težkih kovin z več razstrupljevalnimi aplikacijami
 • Mumio – Shilajit 500mg – 60 kapsul / Tri tisoč let stara ajurvedska smola Mumjo – Shilajit
 • Multivitamini in minerali z B5 – 60 kapsul / Vsebuje puferirani vitamin C, naravni vitamin E, veganski vitamin D, naravni vir kartenoidov, uravnotežen B-kompleks, polno kelirane minerale, vključno s selenom, kromom, železom in cinkom.
Compare

Opis

Kronična utrujenost

Ali želite na splošno izboljšati svoje zdravje? Se telesno in psihično počutite utrujeni? ZaupajNaravi vam v omenjenem paketu sinergije ponuja dopolnila, ki so namenjena optimizaciji zdravja, visoki ravni vašega splošnega počutja in energetski podpori organizma.

Našli boste vse vitamine, v njihovih najboljših oblikah za največjo biološko uporabnost, vse minerale, potrebne za pravilno delovanje telesa, elemente v sledovih, kot sta selen ali bor, pa tudi adaptogene. Adaptogene učinkovine v Mumiu se že več desetletij uporabljajo v tradicionalni kitajski, indijski in ruski medicini za povečanje energetske bilance telesa za obvladovanje stresa, tako kratkotrajnega kot kroničnega. Zeolit pa je znan po tem, da ne oprošča nobenemu toksinu, kar posledično pomeni, da radikalno razbremeni organizem in s tem omogoči dvig ravni delovanja imunskega sistema.

Zeolit s številnimi študijami objavljenimi v Nacionalni zdravstvena knjižnici ZDA (Nacionalni inštitut za zdravje PubMed), Vir:/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=clinoptilolite

in pa seveda klasike kot so MUMIO-SHILAIT in Multivitamini in minerali, ki so ključna dopolnila za odpravo kronične utrujenosti in dvig energije.

Zeolit in njegova uporaba

Zeolit klinoptilolit zmanjšuje poškodbe bioloških struktur z vezavo težkih kovin in nevtralizacijo prostih radikalov, pri čemer se ohrani energija v organizmu, ki bi bila potrošena za procese obnavljanja poškodovanih bioloških struktur. Zeolit klinoptilolit ohrani kisik,  zmanjšuje formiranje novih laktatov (mlečnih kislin), pripomore k hitrejšemu okrevanju.  Glede na to da je dober imuno-stimulator, krepi in normalizira imunski sistem ter preprečuje nastajanje obolenj.

Pri katerih boleznih in stanjih je lahko učinkovit?

 1. Oskrbuje organizem s potrebnimi mikroelementi (Magnezij, Mangan, Kalcij, Železo, Kalij, Silicij).
 2. Stabilizira in popravlja cirkulacijo, krvni tlak, širitve žil, razširjene kapilare, povečuje moč srčne mišice, pospešuje postinfarktno regeneracijo.
 3. Potencialen je pri obnovitvi poškodb pri duodenalnem in želodčnem čiru, pospešuje zdravljenje hepatitisa, ciroze jeter in pomaga pri opstipaciji.
 4. V dermatologiji je odkrit pozitiven učinek pri psoriazi, seboričnem dermatitisu, vseh tipih herpesa, ranah, ekcemih, kjer se je izkazala istočasna uporaba lokalnega posipa pitja.
 5. Dober učinek se dosega tudi parodentozi z direktnim nanašanjem prahu na dlesni.
 6. V endokrinem sistemu stabilizira aktivnost endokrinih žlez, deluje pa tudi na limfne žleze.
 7. Pri sladkorni bolezni tipa 2 (diabetes melitus) stabilizira celotno stanje in popravlja glikoregulacijo sladkorja v trebušni slinavki.
 8. V nevropsihiatriji uspešno odklanja nespečnost, nevroze in depresijo, efektiven pa je tudi kot dodatno sredstvo pri terapiji epilepsije.
 9. Zelo dobro dodatno sredstvo je pri terapiji tumorja žleznega tkiva (tumorji jajčnikov, prostate, dojk), malignega melanoma, planocelularnega in mikrocelularnega karcinoma pljuč. Zmanjšuje negativne posledice sevanja in kemoterapije s povečanjem imunskega sistema organizma.
 10. Značilen je tudi učinek na glivične infekcije, tako na koži, nohtih, kot na tiste, ki so posledica sevanja, kemoterapije, terapije z antibiotiki, uporablja se lokalno in oralno.
 11. Zato ker vsebuje potrebne mikroelemente, izboljšuje absorpcijo kalcija in povečuje gostoto kosti, se priporoča pri osteoporozi.
 12. Ker je močan imunostimulator, je lahko v veliko korist pri vseh boleznih, ki so vezane na motnje imunskega sistema.

Znanstvene publikacije o zeolitu v mednarodni bazi podatkov Medline ameriška nacionalna medicinska knjižnica National Institute of Health (PubMed) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=clinoptilolite

Opis izdelka: Zeolith MED® detox prah – klasični specialist za razstrupljanje, aktiviran, brez dodanih primesi. Zeolit je svetovno poznani mineral iz vulkanskih kamnin, je močan antioksidant.

Preizkušena kakovost – Medicinski pripomoček: Imamo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti našega zeolita: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov.

Visoka kakovost, povsem naravni mineralni prah brez dodatkov – Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

 • Mikronizirana povprečna velikost zrn – pod 26 mikronov – 89-95 %
 • Vsebnost klinoptilolita – 89-95 %
 • Zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
 • Zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4 : 1 )
 • Nestrupeno, brez vlaknin

Priporočen dnevni odmerek: 30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.

Sestavine: Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

Vsebina: V prahu

Neto količina: 200g

Obvestilo: Klinoptilolit – zeolit je v skladu z zahtevami E567 in E568 evropske certifikacije registriran kot medicinski pripomoček. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Naš zeolit v prahu pridobivamo 200 km jugovzhodno od slovitega slovaškega nahajališča Košice in vsebuje zelo visok odstotek blagodejnega mineralnega klinoptilolita, 89-95 %. Redni testi na toksine se izvajajo v certificirnaih nemških laboratorijih. Prav tako ni mogoče zaužiti prevelikega odmerka zeolitnega prahu, saj se presežek zeolita izloča z blatom.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Nemčiji

Distributer: Almatim d.o.o., Ulica bratov Učakar 10, SI-1000 Ljubljana

Mumio ali Shilajit in njegova uporaba

je rjavo-črna visokogorska smola z ostrim vonjem, ki se v ajurvedi in po tradiciji uporablja že več kot 3000 let. Zaradi svojih izjemnih učinkov na telo je bila od nekdaj zelo dragocena surovina, dražja od zlata in so jo lahko uživali le cesarji. Mumio nastaja z interakcijo mikroorganizmov, rastlinskih in živalskih fosiliziranih ostankov ter odgovarjajočih geografskih in klimatskih pogojev. Nahaja se v težko dostopnih gorskih jamah, za katere vedo le redki domačini. Športniki smoli mumio pravijo “eliksir rekordov”. Uživanje je zelo primerno v času, ko nam pade imunska odpornost, pomaga tudi pri presnovi maščob in sladkorjev in pozitivno vpliva na celotni organizem. Mumio je povsem naravni biostimulator, ki krepi fiziološke funkcije organizma, ureja prebavo in delovanje žlez z notranjim izločanjem ter regenerira, ščiti in pomlajuje ves organizem. Mumio ne vsebuje nobenih pomožnih snovi, umetnih barvil ali konzervansov, temveč le uravnotežen kompleks naravnih aktivnih snovi. Analize so pokazale, da vsebuje: 32 mineralov, vitamine A, B1, B6, B12, C, D, E i P, proteine, aminokisline, maščobne kisline, hipurno, elaginsko, humično in fulvično kislino, naravne steroide, sterole, kumarine(benzopirene), eterična olja, smole, vosek, benzoate, terpenoide, saponine, alkaloide, fosfolipde idr.

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula dnevno pred jedjo v obdobju 10 dni, sledi 5 dni prekinitve in ponovno 10 dni jemanja.  Kuro ponovimo čez 1-2 meseca. Celotno kapsulo pogoltnite s kozarcem vode, ali jo odprite in izpraznite vsebino v obrok ali v vodo. Primeren za dolgotrajno uporabo. Oblika v kapsulah omogoča varno in praktično doziranje.

Sestavine: 500 mg očiščenega 100% naravnega mumio. Ovoj kapsule: želatina

Pakiranje: 30 g/60 kapsul po 500 mg

Opozorilo: prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke do 12. leta. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino. Izdelek ni namenjen za neposredno uživanje. Shranjujte na suhem mestu s temperaturo do 25 ° C. Uporabite takoj po odstranitvi iz ovoja kapsule. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Rusiji

Multivitamini in minerali z B5 in njihova uporaba

Vsebuje puferirani vitamin C, naravni vitamin E, veganski vitamin D, naravni vir kartenoidov, uravnotežen B-kompleks, polno kelirane minerale, vključno s selenom, kromom, železom in cinkom. Selen prispeva k normalnemu vzdrževanju zdravja las in nohtov, normalnemu delovanju imunskega sistema, normalnemu delovanju ščitnice in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prav oksidativni stres naj bi igral pomembno vlogo pri številnih boleznih. Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi. Železo je bistvenega pomena za zdravo proizvodnjo hemoglobina in rdečih krvnih celic.

Ta formula vsebuje železo v bisglicinat obliki, ki je nežna za naš prebavni sistem. Železo prispeva k zmanjševanju utrujenosti in ter vzdrževanju normalnih kognitivnih funkcij. Cink je mineral, ki je bistvenega pomena za mnoge procese telesa, vključno z vzdrževanjem normalnih kognitivnih funkcij, vzdrževanje dobrega vida, plodnosti, zdravih las, nohtov in za vzdrževanje imunskega sistema. Cink prav tako prispeva k normalnemu metabolizmu maščobnih kislin in makrohranil. Ne vsebuje bakra.

Opis

Vsebuje puferirani vitamin C, naravni vitamin E, veganski vitamin D, naravni vir kartenoidov, uravnotežen B-kompleks, polno kelirane minerale, vključno s selenom, kromom, železom in cinkom. Selen prispeva k normalnemu vzdrževanju zdravja las in nohtov, normalnemu delovanju imunskega sistema, normalnemu delovanju ščitnice in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prav oksidativni stres naj bi igral pomembno vlogo pri številnih boleznih. Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi. Železo je bistvenega pomena za zdravo proizvodnjo hemoglobina in rdečih krvnih celic.

Ta formula vsebuje železo v bisglicinat obliki, ki je nežna za naš prebavni sistem. Železo prispeva k zmanjševanju utrujenosti in ter vzdrževanju normalnih kognitivnih funkcij. Cink je mineral, ki je bistvenega pomena za mnoge procese telesa, vključno z vzdrževanjem normalnih kognitivnih funkcij, vzdrževanje dobrega vida, plodnosti, zdravih las, nohtov in za vzdrževanje imunskega sistema. Cink prav tako prispeva k normalnemu metabolizmu maščobnih kislin in makrohranil. Ne vsebuje bakra.

Sestava:

Pantotenska kislina (Vitamin B5 kot d-Ca pantothenate) 150mg
Magnezij askorbat zagotavlja:
askorbinska kislina (vitamin C) 100mg/Magnezij 7mg 107mg
Naravni beta karoten/kartenoid mešanica D.Salina
(enakovredna vitaminu A 833ug)
zagotavlja:
beta karoten 5mg/kriptoksantin 39ug/zeaksantin 32ug/lutein 25ug 5mg
Niacin (Vitamin B3 kot nikotinamid) 50mg
Kelp (zagotavlja jod) 25ug
Kalcij (citrate) 10mg
Magnezij (citrate) 5mg
Vitamin B6 (piridoksin HCI) 25mg
Tiamin (vitamin B1 kot tiamin mononitrat) 25mg
Riboflavin (Vitamin B2) 25mg
Izvleček grozdnih pešk 95% proantocianidini 20mg
Cink (citrate) 5mg
Selen (L-selenometionin) 50ug
Kalij (citrate) 2mg
Holin (bitartrat) 5mg
Inositol 5mg
Železo (bisglicinat) 1mg
Bor (natrijev borat) 0.5mg
Vitamin D2 (ergokalciferol – vegan) 10ug
Folna kislina 400ug
Krom (pikolinat) 50ug
Vitamin B12 (cianokobalamin) 50ug
Biotin 50ug
v osnovi kalčkov alfaalfa, spiruline in borovnic

Uporaba:

Kot prehransko dopolnilo vzemite 1 kapsulo dnevno s hrano ali po navodilih zdravstvenega delavca.