20.95

In Stock

Klorela je bogat vir klorofila – nase veže toksine iz prebavnega trakta – razstruplja, bogat vir rastlinskih beljakovin, lahko spodbuja prebavo


 

 • Veže težke kovine, in pomaga pri razstrupljanju
 • Lahko izboljša vaš imunski sistem
 • Lahko pomaga izboljšati holesterol
 • Pomaga ohranjati krvni tlak
 • Lahko izboljša raven sladkorja v krvi
 • Lahko pomaga pri upravljanju dihalnih bolezni

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

 

Compare

Opis

9 Impresivnih zdravstvenih koristi klorele

Ta članek vam pove vse, kar morate vedeti o kloreli, vključno s tem, kakšne so raziskave o njenih zdravstvenih trditvah in kako jo jemati kot dodatek.

Kaj je klorela?

Chlorella je enocelična, zeleno sladkovodna alga (Zaupanja vreden vir).

Obstaja več kot 30 različnih vrst, vendar se v raziskavah najpogosteje uporabljata dve vrsti – Chlorella vulgaris in Chlorella pyrenoidosa (Zaupanja vreden vir).

Ker ima chlorella trdo celično steno, ki je človek ne more prebaviti, jo morate jemati kot dodatek, da izkoristite njene prednosti ( 3 ).

Na voljo je v obliki kapsul, tablet, praška in ekstrakta ( 3 ).

Klorela se poleg tega, da se uporablja kot prehranski dodatek, uporablja tudi kot biodizelsko gorivo ( 4 ).

Zanimivo je, da študije kažejo, da ima lahko številne koristi za zdravje. Tu jih je 9.

1. Je zelo hranljiva

Zaradi impresivnega prehranskega profila Chlorele so nekateri poimenovali “super živilo”. Čeprav je njegova natančna vsebnost hranil odvisna od pogojev gojenja, uporabljenih vrst in predelave dodatkov, je pa jasno, da vsebuje več koristnih hranil.

Ki vključujejo:

 • Beljakovine: Chlorella je 50–60% beljakovin. Poleg tega je popoln vir beljakovin, kar pomeni, da vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin ( 3 ,Zaupanja vreden vir).
 • Vitamin B12: Nekatere sorte klorele lahko vsebujejo tudi vitamin B12, vendar je potrebnih več raziskav (Zaupanja vreden vir).
 • Železo in vitamin C: Klorela je lahko dober vir železa. Odvisno od dodatka lahko zagotovi od 6 do 40% vaše dnevne potrebe. Je tudi odličen vir vitamina C, ki vam pomaga absorbirati železo (Zaupanja vreden vir3 , 7 ).
 • Drugi antioksidanti: Te drobne zelene celice zagotavljajo široko paleto antioksidantov (Zaupanja vreden vir3 ).
 • Drugi vitamini in minerali: Chlorella zagotavlja majhne količine magnezija, cinka, bakra, kalija, kalcija, folne kisline in drugih vitaminov skupine B (Zaupanja vreden vir3 , 8 ).
 • Omega-3: Tako kot druge alge tudi chlorella vsebuje nekaj omega-3. Samo 3 grame klorele prinesejo 100 mg omega-3 ( 8 ).
 • Vlakna: V velikih količinah je klorela lahko dober vir vlaknin. Vendar večina dodatkov ne vsebuje niti 1 grama vlaknin na odmerek (Zaupanja vreden vir8 ).

POVZETEK: Chlorella vsebuje veliko hranilnih snovi, vključno z vitamini, minerali, antioksidanti in omega-3 maščobami. Natančne količine se med znamkami lahko razlikujejo.

2. Veže težke kovine, pomaga kot Detox

Chlorella je dobila nekaj slovesa zaradi svoje sposobnosti, da pomaga telesu “razstrupiti”. Študije na živalih pravzaprav kažejo, da je učinkovita pri odstranjevanju težkih kovin in drugih škodljivih spojin iz telesa (Zaupanja vreden vir10 Zaupanja vreden vir11 Zaupanja vreden vir).

Težke kovine vključujejo nekatere elemente, ki so v majhnih količinah bistvenega pomena, na primer železo in baker, vendar so te in druge težke kovine, kot sta kadmij in svinec, lahko v večjih količinah strupene.

Medtem ko so ljudjem v njihovih bivalnih okoljih težke kovine redko nevarne, se lahko ljudje izpostavimo težkim kovinam zaradi onesnaženja ali nekaterih delovnih mest, kot je rudarjenje (12 Zaupanja vreden vir).

Pri živalih je bilo ugotovljeno, da alge, vključno s klorelo, razstrupljajo jetra, možgane in ledvice od težkih kovin (13 Zaupanja vreden vir).

Poleg tega se je pokazalo, da klorela pomaga zmanjšati količino drugih škodljivih kemikalij, ki jih včasih najdemo v hrani. Eden od teh je dioksin, hormonski motilec, ki lahko okuži živali v preskrbi s hrano (14 Zaupanja vreden vir15 Zaupanja vreden vir).

Na podlagi teh dokazov se zdi, da bi klorela lahko pomagala povečati naravno sposobnost telesa, da izloči toksine.

POVZETEK: Chlorella lahko telesu pomaga razstrupljati z vezavo težkih kovin in drugih toksinov.

3. Lahko izboljša vaš imunski sistem

Vaš imunski sistem vam pomaga ohranjati zdravje z bojem proti okužbam.

To je zapleten sistem, sestavljen iz več mehanizmov in celic, ki se aktivirajo, ko napadalec vstopi v vaše telo.

V študijah na živalih in ljudeh je bilo ugotovljeno, da chlorella povečuje imunski odziv, čeprav so do zdaj dokazi omejeni.

V eni majhni študiji so moški proizvedli več protiteles pri jemanju klorele kot pri jemanju placeba. Protitelesa pomagajo v boju proti tujim vsiljivcem v telesu, kar pomeni, da je ta ugotovitev precej obetavna (16 Zaupanja vreden vir).

V drugi majhni, osemtedenski študiji so zdravi odrasli, ki so jemali klorelo, pokazali markerje povečane imunske aktivnosti (17 Zaupanja vreden vir).

Kljub temu so bile ugotovitve mešane, nekatere raziskave pa kažejo, da učinki skoraj nimajo učinka.

Na primer, ena študija je pokazala, da dodatki klorele izboljšujejo imunsko funkcijo pri udeležencih, starih od 50 do 55 let, ne pa pri tistih, starejših od 55 let (18 Zaupanja vreden vir).

Možno je, da ima klorela vpliv na imunski učinek pri nekaterih populacijah in starostnih skupinah, vendar ne pri vseh. Potrebnih je več obsežnejših študij.

POVZETEK: Chlorella lahko okrepi imunsko delovanje s povečanjem aktivnosti različnih delov imunskega sistema.

4. Lahko pomaga izboljšati holesterol

Številne raziskave kažejo, da lahko dodatki klorele pomagajo znižati holesterol (Zaupanja vreden vir19 Zaupanja vreden vir20 Zaupanja vreden vir).

Natančneje, več raziskav je pokazalo, da jemanje 5–10 gramov klorele pri ljudeh z visokim krvnim tlakom in / ali rahlo povišanim holesterolom na dan zniža celoten holesterol in trigliceride LDL (Zaupanja vreden vir19 Zaupanja vreden vir).

Hranila, ki jih najdemo v kloreli, vključno z niacinom, vlakninami, karotenoidi in antioksidanti, lahko pomagajo znižati raven holesterola:

POVZETEK: Hranila, ki jih najdemo v kloreli, vključno z niacinom, vlakninami, karotenoidi in antioksidanti, lahko pomagajo znižati raven holesterola.

5. Deluje kot antioksidant

Chlorella vsebuje več spojin, ki veljajo za antioksidante, vključno s klorofilom, vitaminom C, beta-karotenom, likopenom in luteinom (26 Zaupanja vreden vir).

Ti antioksidanti lahko pomagajo v boju proti številnim kroničnim boleznim (26 Zaupanja vreden vir).

Nekateri od teh antioksidantov zmanjšujejo proizvodnjo naprednih končnih produktov glikacije (AGE), ki povzročajo številne zaplete diabetesa (Zaupanja vreden vir27 Zaupanja vreden vir).

V študijah na živalih in laboratorijih je klorela posegala v način staranja genov (Zaupanja vreden vir28 Zaupanja vreden vir).

Študija na ljudeh je pokazala, da dodatki klorele povečajo raven antioksidantov pri kroničnih kadilcih cigaret, pri populaciji z večjim tveganjem oksidativne škode (29 Zaupanja vreden vir30 Zaupanja vreden vir).

Čeprav je večina teh raziskav obetavna, je še vedno preliminarna.

POVZETEK: Vsebnost antioksidantov v Chlorelli lahko nudi neko zaščito pred kroničnimi boleznimi, vendar je za potrditev tega potrebnih več študij na ljudeh.

6. Pomaga ohranjati krvni tlak

Dodatek klorele lahko pomaga pri krepitvi zdravja srca in ledvic, kar je nujno za normalen krvni tlak.

V eni izmed raziskav so ljudje z blago visokim krvnim tlakom 12 tednov jemali štiri grame klorele dnevno.

Na koncu so imeli ti ljudje nižjo vrednost krvnega tlaka kot udeleženci, ki so jemali placebo (31 Zaupanja vreden vir).

Druga majhna študija pri zdravih moških je pokazala, da je jemanje dodatkov klorele povezano z manjšo togostjo arterij, dejavnikom, ki vpliva na krvni tlak (32 Zaupanja vreden vir).

Ena teorija pojasnjuje, da nekatere hranilne snovi klorele, vključno z argininom, kalijem, kalcijem in omega-3, pomagajo zaščititi arterije pred otrdelostjo (32 Zaupanja vreden vir33 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK: Nekatere raziskave klorele so pokazale na učinek zniževanja krvnega tlaka. Pokazalo se je, da veliko njenih hranilnih snovi preprečuje strjevanje arterij.

7. Lahko izboljša raven sladkorja v krvi

Nekatere raziskave kažejo, da lahko klorela pomaga znižati raven sladkorja v krvi (Zaupanja vreden vir).

Ena od raziskav je pokazala, da jemanje klorele 12 tednov nižalo raven krvnega sladkorja na tešče pri zdravih posameznikih in pri tistih, ki so visoko ogroženi zaradi bolezni, povezanih z življenjskim slogom (20 Zaupanja vreden vir).

Druge študije so pokazale, da dopolnjevanje s klorelo izboljša nadzor nad krvnim sladkorjem in poveča občutljivost za inzulin pri bolnikih z brezalkoholnimi boleznimi maščobnih jeter (34 Zaupanja vreden vir35 Zaupanja vreden vir36 Zaupanja vreden vir).

Zaenkrat še ni dovolj raziskav, da bi lahko rekli, da morate za uravnavanje krvnega sladkorja vzeti klorelo, vendar bo morda pomagalo v kombinaciji z drugimi terapijami.

POVZETEK: Jemanje dodatkov klorele lahko pomaga znižati raven sladkorja v krvi in ​​poveča občutljivost za inzulin.

8. Lahko pomaga pri upravljanju dihalnih bolezni

Obvladovanje bolezni dihal, kot so astma in kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB), pogosto zahteva obvladovanje vnetja (37 Zaupanja vreden vir38 Zaupanja vreden vir).

Chlorella ima nekaj sestavnih delov, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja, vključno s številnimi antioksidanti (Zaupanja vreden vir39 Zaupanja vreden vir).

Ena od raziskav je pokazala, da dodatki klorele izboljšajo stanje antioksidantov pri bolnikih s KOPB, vendar to ni vplivalo na izboljšanje sposobnosti dihanja (40 Zaupanja vreden vir).

Potrebnih je več raziskav, da se ugotovi njen dejanski učinek na dihala, vendar bi klorela lahko pomagala pri vnetju.

POVZETEK: antioksidanti v kloreli imajo lahko protivnetne učinke, kar lahko izboljša astmo in druge bolezni dihal.

9. Lahko izboljša aerobno vzdržljivost

Le ena raziskava je proučevala vpliv chlorele na aerobno vzdržljivost, vendar je pokazala pozitiven učinek.

Raziskovalci so skupini štirih mlajših odraslih dajali šest gramov klorele ali placeba na dan štiri tedne.

Ob koncu študije je skupina s klorelo pokazala znatno izboljšano sposobnost nasičenja pljuč s kisikom, kar je merilo vzdržljivosti. V skupini, ki je prejemala placebo, ni bilo nobenih sprememb vzdržljivosti (41 Zaupanja vreden vir).

Ta učinek je lahko posledica vsebnosti aminokislin z razvejano verigo chlorele.

Aminokisline z razvejano verigo so zbirka treh aminokislin, za katere je bilo ugotovljeno, da izboljšujejo aerobno delovanje v različnih študijah (42 Zaupanja vreden vir43 Zaupanja vreden vir).

POVZETEK: Chlorella lahko izboljša vaš aerobni učinek, čeprav je znanstvena podpora za to korist omejena.

Druge potencialne koristi

Predlagano je bilo veliko drugih možnih koristi, vendar je malo raziskav v podporo tem trditvam.

Tu je nekaj glavnih trditev o zdravju:

Medtem ko ni nobenih posebnih raziskav, ki bi podkrepile te trditve, bi te vsebnosti hranilnih snovi chlorella teoretično lahko imele ( 8 ).

VSEBINA: Chlorella naj bi izboljšala raven energije, zdravje jeter, prebavo in simptome PMS. Kljub temu trenutno ni dovolj znanstvenih dokazov, ki bi te trditve neposredno podprli.

Potencialni pomisleki

Chlorella “splošno priznana kot varna” (Zaupanja vreden vir50 Zaupanja vreden vir).

Vendar morate upoštevati nekaj stvari, ko razmišljate o dodatkih klorele:

 • Možni neželeni učinki: Nekateri ljudje so občutili slabost in trebušno nelagodje (51 Zaupanja vreden vir).
 • Pomanjkanje predpisov: Nekatere države, vključno z ZDA, ne urejajo dodatkov in ne morete biti prepričani, da boste dobili tisto, kar piše na etiketi.
 • Neskladni izdelki: Vsebnost hranilnih dodatkov klorele je lahko različna, odvisno od vrste alg, rastnih pogojev in predelave (52 Zaupanja vreden vir53 Zaupanja vreden vir).
 • Imunski učinki: Ker klorela vpliva na imunski sistem, morda ni primerna za ljudi z imunsko pomanjkljivostjo ali za zdravila za imunski sistem.

Poleg tega je pomembno upoštevati, da lahko prehranska dopolnila vplivajo na nekatera zdravila.Čeprav je klorela na splošno priznana kot varna in so poročali o malo stranskih učinkov, morda ni primerna za vse.

POVZETEK: Za večino ljudi jemanje dodatkov klorele ne predstavlja resnih tveganj.

Kako uporabljati klorelo

V trenutni znanstveni literaturi o kloreli ni natančno določeno odmerjanje.

To je zato, ker ni dovolj dokazov za določitev količine, potrebne za prikaz terapevtskih učinkov (Zaupanja vreden vir).

Nekatere raziskave so odkrile koristi z 1,2 grama na dan, druge pa so preučile odmerke 5–10 gramov na dan (Zaupanja vreden vir19 Zaupanja vreden vir34 Zaupanja vreden vir35 Zaupanja vreden vir36 Zaupanja vreden vir).

Večina dopolnil kaže na dnevni odmerek 2–3 grama, kar je glede na raziskavo očitno pravilno. Poleg tega je pomembno najti kvaliteten dodatek. Najboljši način za to je, da poiščemo tisto, ki ima kakovostni pečat iz preizkušanja tretjih oseb.

Poleg tega nekateri opisi izdelkov omenjajo testiranje za zagotavljanje kakovosti, pa tudi izvor in rastne razmere klorele.

POVZETEK: Poiščite pečat za zagotavljanje kakovosti, s katerim boste zagotovili plačilo. Odmerek 2–3 grama, ki ga kaže večina dodatkov, se zdi primeren glede na odmerke, uporabljene v študijah.

Spodnja črta

Chlorella je vrsta alg, ki ima dober vir hranil,  vitaminov, mineralov in antioksidantov.

V resnici nove raziskave kažejo, da bi lahko med drugimi koristmi za zdravje pomagale izločiti strupe iz telesa in izboljšati raven holesterola in krvnega sladkorja.

Za zdaj se zdi, da jemanje dodatkov klorele ni škodilo in bi lahko podprla vaše zdravje.

Vir: https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-chlorella#section9

Opis:

Klorela je s hranili bogato superživilo, ki je polno klorofila.

Lahko pomaga spodbujati delovanje imunskega in prebavnega sistema.

Ima počene stene celic za boljšo absorbcijo.

S hranili bogato superživilo vsebuje vitamine B, klorofil, proteine in cink. Klorela je mikro alga, ki naj bi zagotovljala najbolj koncentrirani vir klorofila, ki ga najdemo v naravi. Znana je tudi svojih razstrupljevalnih lastnostih, njena prednost pa naj bi bila tudi krepitev imunskega sistema, stimulacija rasti in obnove tkiv ter izboljšanje prebavnih in črevesnih funkcij. Klorelo sestavlja 60% proteinov, vsebuje pa tudi vse esencialne aminokisline.

Uporaba: 

1-3 čajne žličke dnevno dodajte v smuti ali zaužijte po navodilih zdravstenega delavca.

Sestava:

Klorela (Chlorella pyrenoidosa)

Fushi superživila prihajajo iz trajnostnih in obnovljivih virov, so bio-dinamično vzgojena, hladno predelana in 100% presna, da ohranijo svoje popolne hranilne lastnosti.

Narejeno iz sveže zmletih zelišč letošnje sezone. Kapsulirano 1 uro po mletju v naši polnilnici.

Ne vsebuje polnil, veziv, glutena, pšenice, laktoze, konzervansov, umetnih barvil, kvasa, sladkorja in ni testirano na živalih.