5% Manj

53.70 51.01

In Stock

Sinergija v paketu “Hujšanje in nadzor teže” se nanaša na kombinirani učinek vseh sestavin, kot vsoto, ki je močnejša od vsote posameznih sestavin.


 • Glukomanan v prahu 100g – Potrjeno s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA) kot edino prehransko dopolnilo za  učinkovito pomoč pri hujšanju!
 • Zeolit MED 400g – Zmogljiv in vsestranski naravni kelator težkih kovin z več razstrupljevalnimi aplikacijami
 • Grški ekološki rdeči žafran v nitkah – Zmanjšuje apetit in pomaga pri hujšanju
Compare

Opis

Hujšanje in nadzor teže

Iščete prehransko dopolnilo za hujšanje, ki resnično deluje? Bi radi shujšali, da bi končno našli zdravje? ZaupajNaravi vam ponuja paket treh najboljših naravnih izdelkov za hujšanje, in nadzor teže.

Sredstva, ki zavirajo apetit, odvajajo, izgorevajo maščobe … Vsa so zasnovana iz najnovejših znanstvenih del, da bi maksimizirali učinke naravnih aktivnih sestavin in temeljijo na različnih znanstveno potrjenih konceptih:

TERMOGENEZA. Nekateri izdelki za hujšanje, ki jih skupaj poznamo kot maščobe, lahko povečajo lipolizo (razgradnjo nekaterih maščob) in presnovo.
UREDITEV APETITA. Izdelki, bogati z določenimi vlakninami, kot je GLUKOMANAN, povečajo volumen bolusa in zmanjšajo občutek lakote.
ABSORBCIJA MAŠČOB. Določene snovi, povzročajo razgradnjo visceralne maščobe in lahko zmanjšajo absorpcijo zaužitih maščob z upočasnjevanjem praznjenja želodca.

GLUKOMANAN V PRAHU, je edino prehransko dopolnilo, ki ima znanstveno dokazane učinke pri hujšanju! – Nacionalna zdravstvena knjižnica ZDA (Nacionalni inštitut za zdravje PubMed), Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=glucomannan+weight+loss

in pa seveda GRŠKI EKOLOŠKI RDEČI ŽAFRAN in ZEOLITH MED®

Glukomanan in njegova uporaba?

Glukomannan je prehransko vlakno topno v vodi.

Kot druga topna vlakna velja, da pospešuje izgubo teže na več načinov ( 1 ):

 • Kalorij je zelo malo.
 • Zavzame prostor v vašem želodcu in spodbuja občutek polnosti (sitosti), zmanjšuje vnos hrane ob naslednjem obroku.
 • Zakasni praznjenje želodca in prispeva k večji sitosti (Zaupanja vreden vir).
 • Tako kot druga topna vlakna tudi on zmanjšuje absorpcijo beljakovin in maščob (Zaupanja vreden vir).

Hrani tudi prijazne bakterije v črevesju, ki jih spremenijo v kratke verige maščobnih kislin, kot je butirat, ki je dokazano, da ščitijo pred pridobivanjem maščob v nekaterih študijah na živalih (Zaupanja vreden virZaupanja vreden vir).

Hranjenje bakterij s črevesjem ima lahko tudi druge koristi. Nekatere raziskave so pokazale povezavo med spremenjenimi bakterijami v črevesju in telesno težo (Zaupanja vreden virZaupanja vreden vir).

Glukomannan se razlikuje od večine drugih topnih vlaken, saj je izjemno viskozen, zato je še posebej učinkovit pri hujšanju.

Znanstvene publikacije o Glukomananu v mednarodni bazi podatkov Medline ameriška nacionalna medicinska knjižnica National Institute of Health (PubMed) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=glucomanan

Priporočen dnevni odmerek:

 1. Pol ure pred obrokom vmešajte eno čajno žličko v malo vode in popijte.
 2. Uporabljajte kot nadomestek škroba, kot želirno sredstvo ali z njo nadomestite navadno moko. Shranjevati v temnem in hladnem prostoru, nedosegljivo otrokom.
  Primerno za nosečnice in doječe mamice.
 • zmanšuje telesno težo
 • vzdržuje normalno vrednost holesterola
 • znižuje glikemični indeks

Obvestilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Pakiranje: 100g

Poreklo: Japonska

Zeolit in njegova uporaba

Lahko izboljša glukozo in diabetes

Zeolit ​​lahko pomaga pri absorpciji glukoze in je lahko koristen za hiperglikemijo. R

Dodatek zeolita lahko pomaga pri ravni lipidov in telesni teži pri sladkornih bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 1 , čeprav je na tem področju potrebnih več raziskav.R

V kombinaciji s črno kumino (Nigella Sativa) ima lahko zeolit ​​ugodne učinke na povečanje telesne mase in ravni antioksidantov pri sladkornih bolnikih tipa 2 . R

Znanstvene publikacije o zeolitu v mednarodni bazi podatkov Medline ameriška nacionalna medicinska knjižnica National Institute of Health (PubMed) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=clinoptilolite

Opis izdelka: Zeolith MED® detox prah – klasični specialist za razstrupljanje, aktiviran, brez dodanih primesi. Zeolit je svetovno poznani mineral iz vulkanskih kamnin, je močan antioksidant.

Preizkušena kakovost – Medicinski pripomoček: Imamo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti našega zeolita: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov.

Visoka kakovost, povsem naravni mineralni prah brez dodatkov – Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

 • Mikronizirana povprečna velikost zrn – pod 26 mikronov – 89-95 %
 • Vsebnost klinoptilolita – 89-95 %
 • Zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
 • Zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4 : 1 )
 • Nestrupeno, brez vlaknin

Priporočen dnevni odmerek: 30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.

Sestavine: Aktivni naravni klinoptilolit – zeolit

Vsebina: V prahu

Neto količina: 200g

Obvestilo: Klinoptilolit – zeolit je v skladu z zahtevami E567 in E568 evropske certifikacije registriran kot medicinski pripomoček. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Naš zeolit v prahu pridobivamo 200 km jugovzhodno od slovitega slovaškega nahajališča Košice in vsebuje zelo visok odstotek blagodejnega mineralnega klinoptilolita, 89-95 %. Redni testi na toksine se izvajajo v certificirnaih nemških laboratorijih. Prav tako ni mogoče zaužiti prevelikega odmerka zeolitnega prahu, saj se presežek zeolita izloča z blatom.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: v Nemčiji

Distributer: Almatim d.o.o., Ulica bratov Učakar 10, SI-1000 Ljubljana

Prigrizki so običajna razvada, zaradi katere lahko tvegate, da boste pridobili neželeno težo.

Kot kažejo raziskave, žefran lahko pomaga preprečiti hranjenje z prigrizki, tako da zmanjša apetit.

V eni osemtedenski študiji so se ženske, ki so jemale dodatke žafrana, počutile bistveno bolj site, manj so se posluževala prigrizkov in izgubile bistveno večjo težo kot ženske v skupini s placebom (20 Zaupanja vreden vir).

V drugi osemtedenski študiji je jemanje dodatka ekstrakta žafrana pomagalo znatno zmanjšati apetit, indeks telesne mase (ITM), obseg pasu in skupno maščobno maso (Zaupanja vreden vir).

Vendar pa znanstveniki niso prepričani, kako žefran zavira apetit in pomaga pri hujšanju. Ena teorija pravi, da žafran dvigne vaše razpoloženje, kar posledično zmanjša vašo željo po prigrizku (20 Zaupanja vreden vir).

Znanstvene publikacije o Žafranu v mednarodni bazi podatkov Medline ameriška nacionalna medicinska knjižnica National Institute of Health (PubMed) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=safron

Priporočen dnevni odmerek: dnevni odmerek na osebo je 10 -12 nitk. Zaradi svoje moči bi že gram na dan lahko povzročil odpoved ledvic. Za pripravo čaja uporabimo 10 – 12 nitk katere prelijemo z 500 ml vroče vode, pustimo stati 2 uri, pijemo ga skozi ves dan.

Sestavine: 100% žefran v nitkah

Neto količina: 1g

Obvestilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Večina žensk bo imela predmenstrualne simptome. Ti so lahko pozitivni ali negativni, čeprav bo približno 4 od 10 potrebovalo zdravenje simptomov, med 3 in 8 od 100 pa bodo imeli dovolj hude simptome, da jim lahko simptome diagnosticirajo kot predmenstrualno disforično motnjo

Zunaj farmacevtskih zdravil je Žefran, znan tudi kot priljubljeno blažilo za predmenstrualne simptome in nepravilnosti cikla.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem mestu s temperaturo do 25 ° C. Primerno za dieto brez glutena.

Proizvedeno: Grčija