35.95

In Stock

Visoko alkalna mešanica kalijevega citrata, d-manoze, visoko potenciranega izvlečka brusnic in vitamina C, ki se jo vmeša v okusen napitek. Odlična tudi kot pomoč pri urogenitalnih vnetjih.


 • Študija iz leta 2013 je ocenila D-manozo pri 308 ženskah, ki so imele pogoste UTI. D-manoza je delovala enako kot antibiotik nitrofurantoin za preprečevanje UTI v 6 mesecih.
 • študiji iz leta 2014 so za zdravljenje in preprečevanje pogostih UTI pri 60 ženskah primerjali D-manozo z antibiotikom trimetoprim / sulfametoksazol.
 • D-manoza zmanjša simptome UTI pri ženskah z aktivno okužbo. Bila je tudi učinkovitejša od antibiotika za preprečevanje dodatnih okužb.
 • Študija iz leta 2016 je testirala učinke D-manoze pri 43 ženskah z aktivnim UTI. Na koncu študije je imela večina žensk izboljšane simptome.

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

Compare

Opis

Kaj je D-manoza?

D-manoza je vrsta sladkorja, ki je povezana z bolj znano glukozo. Ti sladkorji so preprosti sladkorji. Se pravi, sesta jih samo ena molekula sladkorja. Obe se v telesu pojavita naravno in jih najdemo tudi v nekaterih rastlinah v obliki škroba.

Več sadja in zelenjave vsebuje D-manozo, vključno z:

 • brusnice (in brusnični sok)
 • jabolka
 • pomaranče
 • breskve
 • brokoli
 • stročji fižol

Mnogi ljudje jemljejo D-manozo za zdravljenje in preprečevanje okužb sečil (UTI). Domneva se, da D-manoza preprečuje, da bi nekatere bakterije rastle v sečilih. A deluje?

Kaj pravi znanost

Bakterije E. coli povzročajo 90 odstotkov UTI. Ko te bakterije vstopijo v sečil, se priklenejo na celice, rastejo in povzročijo okužbo. Raziskovalci menijo, da lahko D-manoza deluje na zdravljenje ali prepreči UTI tako, da prepreči, da bi se te bakterije priklenile.

Ko zaužijete hrano ali dodatke, ki vsebujejo D-manozo, ga telo sčasoma izloči skozi ledvice in v sečila.

Medtem ko se nahaja v sečilih, se lahko pritrdi na bakterijo E. coli. Posledično se bakterije ne morejo več pritrditi na celice in povzročati okužbo.

O učinkih D-manoze, ki jih jemljejo ljudje, ki imajo UTI, ni veliko raziskav, vendar nekaj zgodnjih študij kaže, da bi to lahko pomagalo.

Študija iz leta 2013 je ocenila D-manozo pri 308 ženskah, ki so imele pogoste UTI. D-manoza je delovala enako kot antibiotik nitrofurantoin za preprečevanje UTI v 6 mesecih.

študiji iz leta 2014 so za zdravljenje in preprečevanje pogostih UTI pri 60 ženskah primerjali D-manozo z antibiotikom trimetoprim / sulfametoksazol.

D-manoza zmanjša simptome UTI pri ženskah z aktivno okužbo. Bila je tudi učinkovitejša od antibiotika za preprečevanje dodatnih okužb.

Študija iz leta 2016 je testirala učinke D-manoze pri 43 ženskah z aktivnim UTI. Na koncu študije je imela večina žensk izboljšane simptome.

Kako uporabljati D-manozo

Na voljo je veliko različnih izdelkov z D-manozo. Ko se odločite za uporabo, morate upoštevati tri stvari:

 • ali poskušate preprečiti okužbo ali zdraviti aktivno okužbo
 • odmerek, ki ga boste morali vzeti
 • vrsto izdelka, ki ga želite vzeti

D-manoza se običajno uporablja za preprečevanje UTI pri ljudeh, ki imajo pogoste UTI, ali za zdravljenje aktivnega UTI. Pomembno je vedeti, za katero od teh vrst ga uporabljate, saj se bo odmerek razlikoval.

Vendar pa najboljši odmerek za uporabo ni povsem jasen. Zaenkrat predlagajo le odmerke, ki so bili uporabljeni v raziskavah:

 • Za preprečevanje pogostih UTI: 2 grama enkrat dnevno ali 1 gram dvakrat na dan
 • Za zdravljenje aktivnega UTI: 1,5 grama dvakrat dnevno 3 dni in nato enkrat dnevno 10 dni; ali 1 gram trikrat na dan 14 dni

D-manoza je na voljo v kapsulah in prašku. Oblika, ki jo izberete, je odvisna predvsem od vaših želja. Morda boste raje v prahu, če ne marate jemati kapsul ali se želite izogniti polnilom, ki so vključene v kapsule nekaterih proizvajalcev.

Upoštevajte, da veliko izdelkov zagotavlja 500-miligramske kapsule. To pomeni, da boste morda morali vzeti dve do štiri kapsule, da dobite želeni odmerek.

Če želite uporabiti prašek D-manoze, ga raztopite v kozarcu vode in nato mešanico popijte. Prah se raztopi zlahka in voda bo imela sladek okus.

Deklaracija: