34.95

In Stock

Ekstrakt pridobljen iz ananasovega stebla (bromelain 2000GDU/gram)


2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

Compare

Opis

Pregled

Bromelain je encimska mešanica, ki prebavlja beljakovine, pridobljena iz stebla, sadja in soka rastline ananasa. Ima več stoletno zgodovino, da se uporablja za zdravljenje zdravstvenih obolenj, predvsem po vsej Srednji in Južni Ameriki. Trenutno je ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) kategorizirana kot prehransko dopolnilo in je splošno priznana kot varna (GRAS ).

Bromelain se lahko uporablja sam ali v povezavi z drugimi zdravili. Ljudje uporabljajo bromelain lokalno, da odstranijo odmrlo kožo pred opeklinami in peroralno zmanjšajo vnetja in otekline – zlasti nosnih poti. Bromelain se uporablja tudi kot prebavni pripomoček pri osteoartritisu in za zmanjšanje bolečine v bolečih mišicah.

Oblike in odmerki

Bromelain lahko kupite v obliki tabletk ali tablet za peroralno zaužitje. Na voljo je tudi kot krema za lokalno uporabo. Kljub temu, da se pridobiva iz ananasa, uživanje ananasa ali pitje njegovega soka ne daje dovolj velikega odmerka, da bi bil učinkovit.

Pri uporabi bromelaina je pomembno, da se o njegovi uporabi pogovorite s svojim zdravnikom in upoštevate navodila za odmerjanje.

Bromelain se meri v enotah za prebavo želatine (GDU) na gram. Odmerki znašajo od 80 do 400 miligramov na porcijo, dva do trikrat na dan. Zdravnik vam lahko priporoči, da jemljete bromelain skupaj z obroki, da olajšate prebavo ali na prazen želodec, da zmanjšate vnetje.

Morebitne koristi za zdravje

Bromelain in njegove morebitne koristi za zdravje so bili na mnogih področjih podrobno proučeni. Tej vključujejo:

Osteoartritis

Pregled Zaupan virkliničnih študij so ugotovili, da bromelainove protivnetne in analgetične lastnosti učinkovito zdravijo proti bolečinam, otekanju mehkih tkiv in togosti sklepov, povezanih z osteoartritisom. Pregled se je osredotočil na učinkovitost bromelaina pri zdravljenju artritisa kolena in ramena. Študije, ki so jih analizirali, so se glede na odmerjanje močno razlikovale. Izboljšave so ugotovili pri nekaterih udeležencih študije, ki so jim dajali 400 miligramov bromelaina, dvakrat na dan.

Bolezni srca in ožilja

An povzetek Zaupanja vreden virporočali, da je bromelain učinkovit pri zdravljenju bolezni srca in ožilja, kot so bolezni perifernih arterij, možganska kap, srčni infarkt in visok krvni tlak. Bromelain zavira sposobnost krvnih trombocitov, da se držijo ali strdijo (združevanje). To lahko pomaga zmanjšati nastanek strdkov in kardiovaskularne dogodke.

Astma

Rezultati an študija na živalih Zaupan vir navedel, da bi lahko protivnetni učinki bromelaina koristili ljudem z astmo ali drugimi oblikami alergijskih bolezni dihalnih poti.

Kronični sinusitis (kronični rinosinusitis)

pilotna študija Zaupan virugotovili, da so bromelain tablete učinkovite pri lajšanju oteklin, zastojev in drugih simptomov, povezanih s kroničnim sinusitisom. Udeleženci študije so trimesečno prejemali bromelain vsak dan.

Kolitis

An študija na živalih Zaupan vir ugotovili, da prečiščeni sadni bromelain zmanjšuje vnetje in zdravi razjede na sluznici, ki jih povzročajo vnetne črevesne bolezni pri podganah.

Opekline

pregled študije Zaupan vir ugotovili, da je bromelain, ko se uporablja kot lokalna krema, zelo učinkovit pri varnem odstranjevanju poškodovanega tkiva z ran in pri opeklinah druge in tretje stopnje.

Rak

Študija iz leta 2010 Zaupan virnavedel, da bromelain kaže obljubo v boju proti raku. Bromelain ima lahko pozitiven vpliv na rast rakavih celic in lahko pomaga pri nadzoru ključnih poti, ki podpirajo malignost.

Neželeni učinki in tveganja

Kot pri vseh dodatkih je treba tudi pred uporabo zdravila Bromelain pogovoriti s svojim zdravnikom. Bromelain lahko pri nekaterih ljudeh povzroči blage neželene učinke, zlasti če ga jemljemo v velikih odmerkih. Tej vključujejo:

  • driska
  • slabost
  • bruhanje
  • težje kot običajno menstrualno krvavitev

Izogibajte se uporabi bromelaina, če jemljete sredstvo za redčenje krvi, kot so Warfarin, Pradaxa in drugi. Bromelain lahko ima protitrombocitni učinek na kri, kar poveča možnost za prekomerno krvavitev. Zaradi tega se je treba izogibati uporabi bromelaina pred in po operaciji.

Bromelaina ne smejo uporabljati osebe, ki so alergične na ananas ali na druge snovi, ki lahko povzročijo alergijsko reakcijo pri alergičnih na ananas (navzkrižna reaktivnost). Te snovi vključujejo:

  • cvetni prah
  • lateks
  • zelena
  • koromač
  • korenje
  • pšenica

Bromelain lahko tudi poveča učinke nekaterih zdravil, kot so antibiotiki, pomirjevala in zdravila proti napadu.

Odvzem

Bromelain je naravna snov, pridobljena iz ananasa. Natančno so ga proučevali in lahko ima pomembne pozitivne učinke na več zdravstvenih stanj, vključno z opeklinami, osteoartritisom in rakom. O uporabi bromelaina se pogovorite s svojim zdravnikom, zlasti če jemljete zdravila na recept.

Deklaracija: