14.90

In Stock

BeautySleep sproščujoča referenčna formula za boljši spanec


 • Vsebuje uspavalno Vitanijo (Ashwaghanda) in izvleček cvetov kamilice, ki spodbujata sprostitev
 • Vitamini B1,2,3 in 6 pomagajo zmanjšati utrujenost
 • Vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema
 • Kalcij in magnezij prispevata k delovanju živčnega sistema

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

 

Compare

Opis

Rezultat iskanja slik za sleep

Beauty Sleep: Katere koristi podpira znanost?

Kaj vsebuje napredna formula za spanje? Napredna formula za spanje je močna prehranska formula, namenjena obnovi spanja. Vsebuje več naravnih sestavin, ki pomagajo skrajšati čas zaspanja in pospešujejo sprostitev. BeautySleep vsebuje izvleček cvetov kamilice z visoko vsebnostjo apigenina, korenino uspavalne vitanije (Ashwaghanda), vitamine B1,2,3,6, D3, magnezij, kalcij ter aminokislino l-triptofan. Vse sestavine so naravne in organske, brez umetnih sladil, konzervansov ali kakršnihkoli drugih, zdravju škodljivih sestavin.

Kakovosten spanec je ključnega pomena za naše zdravje in je pomemben del regeneracije, saj se takrat celijo mikropoškodbe, polnijo zaloge energije, regenerira tkivo in psiha.

Komu je namenjena napredna formula za spanja? Ta formula pomoči za spanje je namenjena vsem, ki imajo naslednje simptome:

 • težave s zaspanjem občasno ali redno
 • občasna prebujenja v noči
 • prezgodnje prebujanje zjutraj
 • občutek utrujenosti ob prebujanju
 • razdražljivost in motnje razpoloženja, povezane z utrujenostjo
 • tesnoba ob odhodu v posteljo
 • zmanjšanje kognitivnih in telesnih zmogljivosti zaradi kopičenja utrujenosti in pomanjkanja spanja

Natančneje namenjena je ženskam in moškim, ki pogosteje trpijo zaradi nespečnosti, in osebam nad 50 let.

Pomanjkanje spanca vpliva tako na delovanje imunskega sistema, hormonsko ravnovesje in telesno težo. Pomanjkanje spanca je povezano z srčno-žilnimi boleznimi in depresijo. Dober spanec pomaga pri izboljšanju koncentracije in produktivnosti. Zadostna količina kvalitetnega spanca je nujna za odpravljanje posledic stresa, kar je še posebej pomembno za sodobni način življenja.

Motnje spanja so eden prvih razlogov za posvetovanje z zdravnikom. Kadar niso povezane z organskimi motnjami, kot sta anksioznost ali depresija, lahko pri premagovanju pomagajo nekateri preprosti ukrepi, zlasti zeliščna medicina. Gotovo so rastlinske snovi tiste, ki dajejo najbolj prepričljive rezultate.

Prav to ponuja Napredna formula za spanje. Združuje danes najbolj raziskane, najvarnejše in najbolje preizkušene rastlinske sestavine.

Za optimalno spanje bi vas morda zanimal tudi paket sinergije: Beauty Sleep + CBD, (ki je 100% naraven in ne vsebuje CBD izolata ter sintetičnega CBD-ja).

Izvleček cvetov kamilice z visoko vsebnostjo apigenina

spodbuja in vzdržuje zdrav spanec. Kamilice so že Rimljani in Grki uporabljali za pomiritev, pri razdražljivosti, jezi in nespečnosti. Kamilica ima še danes pomembno mesto v naravni medicini.

Korenina uspavalne vitanije (ASHWAGANDHA)

spada med adatogene, naravne snovi, ki pomagajo telesu, da se prilagodi stresu. Korenina uspavalne vitanije pomaga v obdobjih duševne napetosti, povečanega stresa in tesnobe ter pomaga pri sproščanju. Pomaga pri čustvenem ravnovesju in vsesplošnem dobrem počutju.

Aminokislina l-triptofan

sodi med esencialne aminokisline, torej je človek ne more sam sintetizirati, zato jo lahko dobimo samo s prehrano. L triptofan je v telesu predhodnik živčnega prenašalca serotonina in hormona melatonina. Oba sta pomembna za regulacijo počutja, apetita in spanja.

Vitamini B1,2,3 in 6 prispevajo k delovanju živčnega sistema. Te biološko aktivne oblike vitaminov imajo ključno vlogo pri prenosu živčnih impulzov in sintezi več nevrotransmiterjev, kot so serotonin, melatonin, dopamin in gama-amino-maslačna kislina.

Vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema.

Kalcij in magnezij prispevata k delovanju živčnega sistema.

Apigenin

 

Več rastlinskih bioaktivnih spojin je pokazalo funkcionalne dejavnosti, ki nakazujejo, da bi lahko igrale izjemno vlogo pri preprečevanju širokega spektra kroničnih bolezni. Največja skupina naravno prisotnih polifenolov so flavonoidi, vključno z apigeninom. Pričujoče delo je posodobljen pregled apigenina, s poudarkom na njegovih vplivih na zdravje / terapevtskih funkcijah in zlasti na rezultate raziskav in vivo. Poleg uvoda v njegovo kemijo so bile opisane tudi prehranske lastnosti. Povzete so glavne ključne ugotovitve raziskav in vivo, vključno z živalskimi modeli in študijami na ljudeh. O koristnih indikacijah se podrobno poroča in razpravlja, vključno z učinki pri diabetesu, amneziji in Alzheimerjevi bolezni, depresiji in nespečnosti, raku itd. Na koncu se zberejo podatki o flavonoidih iz glavnih javnih zbirk podatkov, ki poudarjajo ključno vlogo apigenina pri oceni prehrane in pri ocenjevanju sestavljene prehrane, da bi ugotovili izpostavljenost in raziskali njegove vplive na zdravje in vivo.

Kronične bolezni, kot so rak, možganska kap, sladkorna bolezen, Alzheimerjeva bolezen, depresija in upadanje funkcij, povezanih s starostjo, so velika bremena javnega zdravja po vsem svetu, zlasti v razvitih državah. Menijo, da lahko kombinacija redne telesne aktivnosti in zdrave prehrane prepreči te različne bolezni, pa tudi pomaga pri boju proti že obstoječim boleznim. Posebna pozornost je bila namenjena prehrani, ki temelji na sadju in zelenjavi, ki sta vir naravnih bioaktivnih spojin z zdravstvenimi lastnostmi. Največja skupina naravnih polifenolov so flavonoidi, ki vključujejo flavone, flavonole, flavanone, flavanole, izoflavonoide in antocianidine. Za flavonoide je značilno široko biološko delovanje, ki se kaže v številnih sistemih sesalcev in vitro in in vivo. Te spojine delujejo kot sredstva za odstranjevanje prostih radikalov in antioksidanti, saj kažejo proti mutageno, protivnetno in protivirusno delovanje. Poleg tega so flavonoidi sposobni znižati raven lipoproteinov v plazmi, zavirati agregacijo trombocitov in zmanjšati proliferacijo celic. Te lastnosti med drugim izhajajo iz njihovih mehanizmov delovanja: zaviranje celičnega cikla, zmanjšanje oksidativnega stresa, izboljšanje encimov za razstrupljanje, induciranje apoptoze in spodbujanje imunskega sistema. Od vseh flavonoidov je apigenin (4 ′, 5,7-trihidroksiflavon) eden najbolj razširjenih v rastlinskem kraljestvu in eden najbolj preučenih fenolov. Apigenin je večinoma prisoten kot glikoziliran v pomembni količini v zelenjavi (peteršilj, zelena, čebula), sadju (pomaranče), zeliščih (kamilica, timijan, origano, bazilika) in pijačah na rastlinski osnovi (čaj, pivo in vino). Ta pregled je osredotočen na učinke apigenina, ki spodbujajo zdravje, zlasti z in vivo raziskavami.

Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6472148/

L-triptofan

je aminokislina. Aminokisline so gradniki beljakovin. L-triptofan se imenuje “esencialna” aminokislina, telo ga ne zmore samo sintetizirati. Pridobiti ga je potrebno iz hrane.

Ljudje uporabljajo L-triptofan za nekatere motnje v duševnem zdravju, pomagal naj bi pri prenehanju s kajenjem, za atletske zmogljivosti in pri simptomih z predmenstrualno disforično motnjo (PMDD), vendar ni dobrih znanstvenih dokazov, ki bi podpirali številne od teh uporab.

Kako deluje?

L-triptofan se naravno nahaja v živalskih in rastlinskih beljakovinah. L-triptofan velja za esencialno aminokislino, ker ga naša telesa ne zmorejo proizvajati. Pomemben je za razvoj in delovanje mnogih organov v telesu. Po absorpciji L-triptofana iz hrane ga naša telesa pretvorijo v 5-HTP (5-hidroksitriptofan), nato pa v serotonin, melatonin in vitamin B6 (nikotinamid). Serotonin je hormon, ki prenaša signale med živčnimi celicami. Prav tako povzroči zožitev krvnih žil. Spremembe ravni serotonina v možganih lahko spremenijo razpoloženje. Melatonin je pomemben za spanec, vitamin B6 pa je nujen za presnovo energije.

Kakšne so prednosti cvetov kamilice?

Na splošno velja, da kamilični čaj pomaga ljudem, da se sprostijo in zaspijo. Kar nekaj kliničnih preskušanj pa je to potrdilo.

V eni študiji je 10 od 12 bolnikov s srčno-žilnim sistemom navedlo, da so zaspali kmalu po zaužitju kamiličnega čaja. Kar nekaj drugih raziskav kliničnih modelov tudi kaže, da lahko kamilični čaj ljudem pomaga pri sprostitvi.

študiji na podganah je ekstrakt kamilice pomagal glodalcem, ki so imli motnje spanja. Mnogi raziskovalci verjamejo, da čaj iz kamilice lahko deluje kot benzodiazepin. Benzodiazepini so zdravila na recept, ki lahko zmanjšajo tesnobo in sprožijo spanec. Nekatere raziskave kažejo, da se kamilica veže na benzodiazepinske receptorje.

Kaj je Ashwagandha?

Ashwagandha ( Withania somnifera ) je zelišče, ki se uporablja v ajurvedi, tradicionalni indijski medicini. Njegova korenina ima vonj po konju (v sanskrtu ashva pomeni “konj”, gandha pa pomeni “vonj”) in pravi se, da daje konju moč. Uporabljajo se različni deli rastline, najpogostejši v dodatkih pa je izvleček njenih korenin.

Kakšne so prednosti Ashwagandha?

Ashwagandho so imenovali kralja ajurvedskih zelišč. Omejene raziskave kažejo, da deluje dobro za zmanjšanje stresa in tesnobe. Lahko tudi skromno poveča zmogljivost, izboljša metabolizem glukoze in poveča raven testosterona, vendar je za potrditev tega potrebno več raziskav.

Številne študije kažejo, da ima anksiolitične (anti-tesnobne) učinke; Študije večinoma podpirajo opazen učinek ashwagandhe v ta namen in zdi se, da zmanjšuje raven kortizola. Vendar pa je potrebnih še več raziskav, preden bomo lahko zelo zaupali vanj ali poznali optimalni odmerek. Ashwagandha bi lahko tudi zmanjšala nespečnost, utrujenost in simptome depresije, vendar za te namene ni bila dobro raziskana.

Kakšni so neželeni učinki in pomanjkljivosti Ashwagandhe?

Aswagandha je varno živilo, vendar potrebuje več dolgoročnih raziskav, ki so posebej zasnovane za oceno njene varnosti. Pri nekaterih ljudeh lahko povzroči blago zaspanost in sedacijo.

Lahko uživam Ashwagandho vsak dan?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, ker trenutno iz kliničnih preskušanj primanjkuje veliko dolgoročnih informacij. Zaradi možnih učinkov, ki so podobni zdravilu na nevrotransmisijo, je težko dolgoročno izključiti nenamerne stranske učinke ali izgubo učinkovitosti. Vendar pa študije na splošno kažejo, da se učinki Ashwagandhe na stres / tesnobo nenehno izboljšujejo vsaj dva meseca po začetku vsakodnevnega dopolnjevanja. Poleg tega študije uporabljajo Ashwagandha vsak dan, in če študija ugotovi učinek, je najboljši način, da dosežemo enak učinek, tako da opozorimo na odmerek in shemo odmerjanja v študiji. Ni znano, ali bodo odmori pri uporabi Ashwagandhe ali jemanje vsak drugi dan enake imeli enake učinke.

Zdi se, da Ashwagandha znatno zmanjšuje simptome stresa in njegove komorbidnosti (utrujenost, začasne kognitivne okvare itd.), Pa tudi biomarkerje, kot je kortizol.

Študije:

Perspektivna, randomizirana dvojno slepa, s placebom nadzorovana študija varnosti in učinkovitosti visoko koncentracijskega izvlečka korenine Ashwagandha s celotnim spektrom pri zmanjševanju stresa in tesnobe pri odraslih

Prilagodljiva uporaba standardiziranega izvlečka Withania Somnifera (Ashwagandha) za zdravljenje poslabšanja simptomov pri shizofreniji: randomizirana, dvojno slepa in s placebom nadzorovana študija

Standardizirani ekstrakt Withania Somnifera znatno zmanjša parametre, povezane s stresom, pri ljudeh s kronično obremenjenostjo: dvojno slepa, randomizirana, s placebom nadzorovana študija

Opis izdelka: Beauty sleep, je namenjen sprostitvi in tistim, ki trpijo za nespečnostjo. Izdelek Beauty Sleep sledi filozofiji blagovne znamke ter vsebuje visoko kakovostne organske in čiste sestavine, med drugim tudi: ašvagando kamilico, Ltriptopan ter vitamine B1, B2, B6 in D3. Na voljo bo kmalu v izbranih klinikah, kozmetičnih salonih in prodajalnah Sanolabor. BeautySleep je prehransko dopolnilo z prodorno novo recepturo, ki vsebuje naravne ekstrakte starodavnih rastlin ter optimizirano razmerje mineralov in vitaminov, ki jih telo potrebuje med spanjem.

Priporočen dnevni odmerek: Ena vrečka neposredno pred spanjem v vodi ali soku

Sestavine:  Izvleček cvetov kamilice 500mg od tega Apigenin 5mg, Izvleček Uspavalne Vitanije (Ashwaghanda) 500mg, Kalcij 200mg (25% PDV), Magnezij 175mg (47% PDV), Tiamin (vitamin B1) 1,5mg (137% PDV), Riboflavin (vitamin B2) 1mg (69% PDV),  Niacin (vitamin B3) 11mg (69% PDV), Vitamin B6 1mg (69% PDV), Vitamin D3 5mic.g (100% PDV), L-triptofan 175mg

Vsebina: 10 vrečk

Neto količina: 1 vrečka 5g

Obvestilo:  Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Zanimivost: Ko gre za vašo življensko rutino, je spanje morda najbližji vodnjak mladosti in zdravja. Telo se regenerira in ​​si opomore med spanjem, kar vodi k dolgemu seznamu koristi za naše zdravje in videz. Ključno je, da si zagotovite dovolj spanja od 7 do 9 kakovostnih ur na noč.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle.

Proizvedeno: V Franciji