24.94

In Stock

Veganska oblika najbolj preučene in raziskane oblike glukozamina. Služi kot gradnik različnih funkcionalnih molekul v telesu, vendar je prepoznaven predvsem po razvoju in vzdrževanju hrustanca znotraj naših sklepov


2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enaki izdelki = 7% popusta

Compare

Opis

Glukozamin je molekula

ki se naravno pojavlja v vašem telesu, vendar je tudi priljubljeno prehransko dopolnilo.

Najpogosteje se uporablja za zdravljenje simptomov kostnih in sklepnih obolenj, prav tako se uporablja za zdravljenje številnih drugih vnetnih bolezni.

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je naravno prisotna spojina, ki je kemijsko razvrščena kot amino sladkor (1).

Služi kot gradnik različnih funkcionalnih molekul v telesu, vendar je prepoznaven predvsem po razvoju in vzdrževanju hrustanca znotraj naših sklepov (1).

Glukozamin najdemo tudi v nekaterih živalskih in drugih nečloveških tkivih, vključno z lupinami školjk, živalskimi kostmi in glivami. Dopolnilne oblike glukozamina so pogosto narejene iz teh naravnih virov (2).

Glukozamin se pogosto uporablja za zdravljenje in preprečevanje motenj sklepov, kot je osteoartritis. Lahko ga jemljemo ustno ali lokalno nanesemo v kremo ali namažemo (2).

POVZETEK
Glukozamin je kemična spojina, ki se naravno pojavlja v človeških in živalskih tkivih. Pri ljudeh pomaga pri nastajanju hrustanca in se običajno uporablja kot prehransko dopolnilo za zdravljenje sklepnih motenj, kot je osteoartritis.

Lahko zmanjša vnetje

Glukozamin se pogosto uporablja dopolnilno za zdravljenje simptomov različnih vnetnih stanj.Čeprav so mehanizmi glukozamina še vedno slabo razumljeni, se zdi, da zlahka zmanjšajo vnetje.

Ena študija epruvete je pokazala pomemben protivnetni učinek, ko so glukozamin nanesli na celice, ki sodelujejo pri tvorbi kosti (Zaupanja vreden vir).

Veliko raziskav glukozamina vključuje hkratno dopolnjevanje hondroitina – spojine, podobne glukozaminu, ki je prav tako vključena v proizvodnjo in vzdrževanje zdravih hrustančkov v telesu (4).

Študija na več kot 200 ljudeh je glukozaminske dodatke povezala z 28% in 24% zmanjšanjem dveh specifičnih biokemičnih označevalcev vnetja: CRP in PGE. Vendar ti rezultati niso bili statistično pomembni (Zaupanja vreden vir).

POVZETEK
Način delovanja glukozamina pri zdravljenju bolezni ni dobro razumljen, vendar nekatere raziskave kažejo, da lahko zmanjša vnetje – še posebej, če ga uporabljamo skupaj z dodatki hondroitina.

Deklaracija:

 

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Brez magnezijevega stearata, silicijevega dioksida, maltodekstrina, umetnih barvil. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.