NOBEL OFFICE – Namizni štiristopenjski prečiščevalec pitne vode z vgrajenim sistemom reverzne osmoze

664.52

In Stock

Najbolj tehnološko dovršen sistem za filtriranje pitne vode


 • Vrhunska filtracija z Reverzno Osmozo
 • Grelnik vode, do 95°C, za čaj, kavo…
 • Brez Montaže – postavite na pult, priklopite v elektriko, uporabljate
 • Izredno preprosta uporaba
 • Naš prečiščevalec bo odličen ne le v kuhinji, temveč tudi v pisarnah in na številnih drugih reprezentativnih mestih
Compare

Opis

S sodobnim sistemom Nobel Office imejte čisto vodo kjerkoli želite!

Ta priročna rešitev vam bo zagotovila popolno čisto vodo, kjer koli želite – tudi v prostorih brez vode ali sanitarij. Naš prečiščevalec bo odličen ne samo v kuhinji ali prostorih, temveč tudi v pisarnah in na številnih drugih reprezentativnih mestih.
Izredno enostavna namestitev – napravo postavite kamor koli, vklopite napajanje – in že je pripravljena!

Naprava ne potrebuje priključka za vodo ali kanalizacijo

Popolno čisto vodo zagotavlja vgrajen sistem reverzne osmoze s proizvodno zmogljivostjo do 200 litrov na dan. Hitra proizvodnja vode zahvaljujoč spodbujevalni črpalki. Štiri različne temperature vas vodijo k željeni izbiri.

Za napravo ni potreben priključek za vodo – preprosto nalijte vodo iz pipe v rezervoar, vgrajeni sistem za filtriranje vode pa naredi vse ostalo. Filtri, ki očistijo notranjost naprave od mehanskih nečistoč, klora in drugih kemičnih spojin, težkih kovin, pa tudi virusov in bakterij. Osmotska membrana zagotavlja popolnoma čisto vodo, v sistemu pa je vgrajen dodaten antibakterijski vložek – tako da je kakovost vode zagotovljena.
Vgrajena črpalka poveča tlak in večkrat prehaja skozi osmotsko membrano – zahvaljujoč temu je razdelilnik veliko bolj ekonomičen kot kateri koli drugi sistem filtracije vode z reverzno osmozo. Naprava sama nadzoruje kakovost vode in zagotavlja informacije o potrebi po zamenjavi. Poleg tega nadzorna plošča prikaže podatke o kakovosti vode v rezervoarju in kakovosti očiščene vode (TDS merjenje dotočne in prečiščene vode). Na nadzorni plošči boste našli tudi podatke o porabi filtrskih kartuš.

Štiri temperature vode, med katerimi lahko izbirate:

1. Voda pri sobni temperaturi – za neposredno porabo
2. Voda pri 50 ° C
3. Voda pri 85 ° C – kuhanje belega in zelenega čaja
4. Voda pri 95 ° C – kuhanje črnega čaja, kave

Izberite količino pijače:

1. Stalna poraba
2. 240 ml
3. 350 ml
4. 500 ml
Vsako od zgornjih možnosti lahko kadar koli spremenite ali zaustavite.

Stopnje filtracije vode:

Naprava je opremljena s štirimi stopnjami čiščenja vode:
1. Filter iz nerjavečega jekla za odstranjevanje mehanskih nečistoč (ne nadomešča)
2. filter usedline-ogljik 1 mikron – natančno odstranjevanje mehanskih in kemičnih nečistoč
3. 50 GPD osmotska membrana – odlična filtracija vode (0,0001 mikronov)
4. Antibakterijski ogljikov filter – izboljšuje okus vode

Tehnični podatki:

 • Dimenzije: višina 388 mm, širina 183 mm, globina 440 mm
 • Neto teža: 7 kg
 • zaslon na dotik
 • štiri nastavljene vrednosti: 25 ° C, 50 ° C, 85 ° C, 95 ° C
 • 5-litrski rezervoar za vodo
 • rezervoar za čisto vodo: 1,5 litra
 • napajalnik: 220-230V 50 Hz
 • Poraba energije: 2300W
 • Povprečna poraba energije: 0,1 kW / 24h
 • Kapaciteta tople vode: 27 l / h (~ 90 ° C)

Povratna osmoza: ključ do varne pitne vode

Sistem NOBEL OFFICE je prilagojen stanju vode in razmeram v Evropi. Opremljen je s funkcionalno komandno ploščo z gumbi na dotik, indikatorji in opozorili, ki omogočajo varno in zanesljivo upravljanje in uporabo. Pri delovanju, obliki in velikosti sistema sta bili upoštevani potreba po čisti pitni vodi in kraj postavitve naprave, to je v kuhinji. Postavitev v kuhinji je optimalna rešitev za čiščenje pitne vode, saj izključuje možnost kontaminacije vode v ceveh, ventilih, pipah in podobno. Očiščena voda je takoj uporabna za pitje, kuhanje in druge namene. Rezultat je izjemen. Čaj na primer ostane čist/jasen tudi potem ko se ohladi. Prav tako lonci, grelniki vode in aparati za kavo ostanejo dlje časa kot novi, ker zaradi mehke vode ne pride do odlaganja apnenca. Voda je okusna in ima veliko pozitivnih lastnosti za zdravje.

Filtracija omogoči pH-nevtralizacijo vode, sprostijo pa se tudi minerali. Fiziološka struktura vode se ne spremeni. Filtracija se ne izvede agresivno in vode ne razbije na molekularne dele. Iz vode se zanesljivo odstranijo težke kovine, kot na primer baker in svinec, klor, ostanki zdravil, pesticidi, mikroorganizmi, delci apnenca in rje, organske snovi, ipd.. Prav tako tudi azbestna vlakna, bakterije in vse druge nečistoče, ki so večje od 0,001 – 0,0001 mikrona.

Reverzna osmoza odstrani minerale

Reverzna Osmosa (RO) odstranil do 99,99% vseh onesnaževal, vključno z anorganskimi minerali. RO odstranjuje minerale, ker imajo večje molekule kot voda. Predmet mineralov in RO je povzročil polemiko in nesoglasja med vodnimi in zdravstvenimi strokovnjaki. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je pojasnila, da prihajajo zdravi minerali potrebni za človeško telo iz rastlinskih virov (organski minerali) in ne iz virov vode iz pipe kjer se nahajajo anorganski minerali. Poleg tega so minerali, ki jih najdemo v vodi, škodljivi za zdravje ljudi.  Voda iz pipe predstavlja različne anorganske minerale, ki jih človeško telo težko absorbira (Misner, 2004). Njihova prisotnost je sum na široko paleto degenerativnih bolezni, kot so otrdelost arterij, artritis, ledvični kamni, žolčni kamni, glavkom, katarakta, izguba sluha, emfizem, diabetes in debelost. Minerali, ki so na voljo, zlasti v “trdi” vodi iz pipe, se slabo absorbirajo ali pa jih zavrne celično tkivo in, če jih organizem ne izloči lahko njihova prisotnost povzroči arterijsko obstrukcijo in notranjo škodo (Dennison, 193; Muehling, 1994; Banik , 1989).

Organski in anorganski minerali

V vodi obstajata dve vrsti mineralov, organski in anorganski. Človeška fiziologija ima biološko sorodnost z organskimi minerali. Večina organskih mineralov za naše telesne funkcije in potrebe izvira iz rastlinske hrane.

Voda, ki jo filtrira ali obdeluje RO, je čista in zdrava. Sistem obdelave RO je trenutno edina tehnologija, ki lahko odstrani večino nastajajočih kontaminantov, vključno z drugimi kontaminanti (tj. Arzen, cianid in fluorid), ki jih je težko odstraniti z drugimi metodami. Nič več zaužitja škodljivih anorganskih mineralov pomeni, da telo ne bo več pod stresom. Potrošnike ne bi smeli skrbeti odstranjevanje mineralov po sistemu RO. WHO (2009) in WQA (2011) sta izpostavila, da človeško telo pridobi veliko večino mineralov iz hrane ali dodatkov, ne iz pitne vode.

In še dodatnih 1000 razlogov za pitje čiste vode:

Pomembno je, da lahko vodo, ki jo pijemo, upravičeno imenujemo pitna. In to pomeni, da je za vsakodnevno neomejeno in varno pitje ljudi. Čaj, kava, sokovi in ostala pijača niso pravo nadomestilo za čisto pitno vodo, le delno jo lahko nadomestimo s sadnimi in zelenjavnimi sokovi.

Danes je varnost in razpoložljivost pitne vode po vsem svetu resna težava. V nobenem obdobju obstoja življenja na Zemlji niti eno živo bitje ni doživelo takega pritiska kemikalij, kot ga čuti organizem sodobnega človeka. Eden od pomembnih virov toksičnih obremenitev je lahko pitna voda, katere kakovost se neizogibno slabša. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije bi bilo skoraj 10% svetovnega bremena bolezni mogoče preprečiti, če bi vsi ljudje na Zemlji dobili dostop do čiste pitne vode.

Čista pitna voda je temelj zdravega življenja in potrebna za vse ljudi, predvsem pa za najbolj ranljive kategorije – otroke, nosečnice, ostarele in bolne ljudi. Oskrba telesa s čisto vodo med boleznijo pomaga, da jo premagate in pospešite okrevanje. Žal pa se na čisto pitno vodo ne moremo zanesti neposredni iz pipe, četudi je na videz prozorna in nima neprijetnega vonja vsebuje onesnaženja, ki so prostim očem nevidna in ogrožajo naše zdravje. Moramo vedeti, da tako imenovana pitna voda, ki nam jo zagotavljajo še zdaleč ni čista. Gre le za to, da je tovrstna voda čista le toliko kot so zahteve parametrov, pravilnika o pitni vodi, ki jih določa zakonodajalec. Kar pa pomeni, da določene mejne vrednosti posameznih onesnaževal in kemikalij niso 0/ml ampak so po pravilniku o čisti pitni vodi vrednotene na manj kot 100/ml.

Vsak tak predpis je seveda nek kompromis, kar pa ne pomeni, da je ta voda zdrava. Ne, samo ni toliko nezdrava, da bi v bližnji bodočnosti resneje zboleli. V razvitem svetu je v pitni vodi v poprečju preko 2.000 različnih kemikalij, ki prispevajo k nastanku raka, mutacij v celicah in nepravilno delovanja živčevja. Industrija vsako leto uporablja 1.000 novih kemičnih spojin in teh je že sedaj preko 100.000.
V Sloveniji pijemo dokaj dobro vodo, toda zaradi nespametnega kmetovanja se kvaliteta vode iz leta v leto poslabšuje. Glavno krivdo gre pripisati predvsem preveliki uporabi pesticidov in herbicidov.
Po predpisih morajo v mestnih vodovodih vodi dodajati klor, zaradi preprečevanja nastanka bolezni, ki se lahko razvijejo v cevovodih (kolera, dizenterija…). Klor je izredno strupen kemični element, zato je v »pitni vodi« v zelo majhnih količinah in človeku ni nevaren. No čisto brez nevarnosti tudi ni, saj nam umivanje s klorirano vodo suši kožo, ob pitju take vode, pa klor škodljivo deluje (uničuje) črevesju koristne bakterije. V vodi je moč najti tudi stranske produkte klora (kloroform…), ki so dokazano kancerogeni. Znanstvene študije so pokazale, da se pri ljudeh, ki pijejo klorirano vodo, poveča možnost za obolelostjo od raka  kar za 90 in več odstotkov. Ker klor oži žile, je tudi glavni krivec za nastanek senilnosti pri starejši populaciji.

Da ne omenjam trdoto vode, ki povzroča Srčno-žilne kalcinacije V zadnjih letih vedno bolj spoznavamo, da je eden glavnih vzrokov za razvoj okvar na srcu in ožilju nastanek srčno-žilnih kalcinacij. V žilni steni, pa tudi v srčnih zaklopkah in drugih mehkih tkivih (obsklepno tkivo) pride do kalcifikacij oz. pokostenevanja vezivnega tkiva. Zato žile in druga mehka tkiva postanejo trda, neprožna in ne morejo učinkovito opravljati svojih nalog. V sklepih se pojavijo bolečine, togost žilja pa onemogoča blaženje srčnih pulzacij, kar zvišuje krvni tlak (predvsem sistolični oz. zgornji krvni tlak), obremenjuje srčno mišico in povzroča njeno zadebelitev ter slabša njeno prekrvavitev. Kalcinirane žile se ne morejo več razširiti in povečati pretoka krvi, kadar je to potrebno. Otrdele srčne zaklopke se zožijo in ovirajo pretok krvi skozi srce. Ena najpogostejših oblik napredovale ateroskleroze oz. poapnenja žil je periferna arterijska bolezen (PAB). Pojavne oblike ateroskleroze pa so poleg periferne arterijske bolezni še koronarna bolezen, možganskožilna bolezen, bolezen aorte in ledvičnih arterij.

Za nastanek kalcinacij žilnih bolezni je več vzrokov najpomembnejši je pitje tako imenovane trde vode 30, 40, 50, 60 let in več. Povišane vrednosti anorganskih mineralov v vodi povzročajo v ožilju nastanek čvrste kalcinacijske obloge. Zato je za uspešno preprečevanje zelo pomembno pitje mehke vode. V Sloveniji ima vsa voda, ki priteče iz vodovodnega javnega omrežja okoli 250 trdih delcev, kar pomeni, da pijemo trdo vodo. Optimalna voda za človeško zdravje po mnenju neodvisne stroke je od 0-50 trdih delcev.

Kakšno vodo potrebujemo?

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije bi morala pitna voda ustrezati 120 parametrom. Razmislite o najpomembnejših izmed njih.

Za izpolnjevanje potreb človeškega telesa se po vodi postavljajo naslednje zahteve:

Fiziološka uporabnost vode 

Voda mora biti fiziološko popolna. Takšna pitna voda vsebuje optimalno količino makro- in mikroelementov in ima ugoden fiziološki učinek na človeško telo. Samo taka voda zagotavlja potrebno vodno-solno ravnovesje in kislinsko-bazno ravnovesje

Čistost vode

Voda mora biti čista, pitna voda, ki ne sme vsebovati klora in njegovih organskih spojin, soli težkih kovin, nitratov, nitritov, pesticidov, bakterij, virusov, gliv in protozojev.

Okusne značilnosti vode

Okus in vonj vode sta odvisna od kemične sestave, ki jo določajo snovi, ki jih vsebuje voda iz naravnih virov ali dodane med predelavo.

Kloriranje in druge metode dezinfekcije vode vplivajo tudi na kakovost vode. Prečiščena pitna voda (iz pipe, ustekleničena) še zdaleč ni vedno fiziološko popolna.

Ozavestiti moramo, da je pitje “običajne” vode iz vodovoda, ki je poleg tega še klorirana, brez vsakega dvoma škodljivo

Večina javnih vodovodov uporablja za uničevanje bakterij v vodovodnem omrežju klor. Dodani klor se po vodovodnem omrežju neenakomerno porazdeli, zato koncentracije klora v omrežju nihajo. Klor je izjemno reaktivna snov. Študija objavljena v zborniku ameriškega inštituta za rakava obolenja dokazuje, da je klor sokrivec za nastajanje raka na mehurju, rektumu in jetrih. Obtožujejo ga tudi da, povzroča kar v tretjini primerov raka na prsih. Ko klor reagira z organskimi snovmi v vodi pa povzroča zelo nevarne kemikalije, kot so trihalometani-THM.

Industrijske kemikalije – industrija in kmetijstvo uporabljata številne nevarne snovi, ki onesnažujejo podtalnico, s tem pa tudi vodne vire. Prisotnost ostankov nevarnih snovi v pitni vodi pa resno ogroža človekovo zdravje. Ena teh snovi je polikloriran bifenil (PCB). V vodi lahko najdemo tudi pesticide, herbicide, detergente, arzen, azbest, krom, svinec, kadmij, algicide, bakterije ,algine spore in na stotine drugih kontaminantov. Obremenitev pitne vode z zdravju škodljivimi snovmi pa je različna glede na lokacijo vodovodnega omrežja.

S prekuhavanjem vode strupov ne odstranimo!

 • Svinec povzroča anemijo in poškoduje višje možganske centre pri otrocih.
 • Kloroform povzroča raka in levkemijo. Radon poveča možnost za razvoj želodčnega črevesnega in pljučnega raka.
 • Bakterije povzročajo obolenja prebavil.
 • Pesticidi povzročajo resne zdravstvene težave, predvsem poškodbe živčnega sistema, žlez notranjega sistema ter motnje v plodnosti.
 • Industrijske kemikalije PCB,PNA,. povzročajo raka in degenerativna obolenja.

Velikokrat mešamo vodo in tekočine. Zavedati se moramo, da to nikakor ni isto. Vsaka druga pijača, pa naj si bo katerakoli, vsebuje v sebi določene snovi, ki tako ali drugače obremenjujejo organizem. Enako ga tudi oporečna voda. Zagotovite sebi in tistim, ki Vas obkrožajo takšno vodo, ki ji lahko zaupate. Prepričajte se kaj vnašate v svoje telo. Nesporne so povezave slabega počutja z pitjem premalo ali oporečne vode.

Znani Pasteur navaja: 90% bolezni popijemo!

Pred 10 leti so police naših trgovin napolnile ustekleničene vode. Omenil bi samo, da je ustekleničena voda draga, nepraktična in zelo vprašljive kakovosti. Pa vendar statistike kažejo, da 30% Slovencev zaupa prav njim. Zakaj?