Aktivno življenje po operaciji srca

Pregledana skupina (študije so bile izvedene v Ruskem znanstvenem centru za rekonstruktivno medicino in balneologijo na podlagi 6. Centralne vojaške klinične bolnišnice Ministrstva za obrambo Ruske federacije, Moskva, 2006) je vključevala 30 bolnikov, ki so bili podvrženi operaciji obvoda koronarne arterije. Starost od 32 do 68 let (povprečna starost 47,6 ± 3,2 leta).

Bolniki so 21 dni jemali 80 mg TAXIFOLIN-a na dan

Najpogostejši očitki pregledanih bolnikov v fazi rehabilitacije so bili: zasoplost med običajnim telesnim naporom, splošna šibkost, ki je znatno zmanjšala kakovost življenja teh ljudi.

Rehabilitacija bolnikov, katere zdravljenje je bilo dopolnjeno z jemanjem TAXIFOLIN-a, je privedlo do izboljšanja centralne in periferne hemodinamike, nasičenja krvi s kisikom in izboljšane mikrocirkulacije.

Treba je opozoriti, da je bilo najpomembnejše subjektivno izboljšanje povečanje tolerance na vadbo. To je privedlo do izboljšanja psihoemocionalnega stanja pacientov in navsezadnje do povečanega učinka rehabilitacije.

Pooperativna stanja:

Dihidrokvercetin prispeva k hitri začetni napetosti sklepov. Ima antiedematozni učinek. Izboljša metabolizem s povečanjem mikrocirkulacije, prispeva k razvoju kapilarskih kolateral. Zavira razvoj relapsa sočasnih bolezni. Zaradi visokega angioprotektivnega učinka zmanjšuje tveganje za nastanek zapletov CNS po anesteziji. Zahvaljujoč svojem hepatoprotektivnemu učinku izboljša učinek razstrupljevalne terapije v pooperativnem obdobju. Preprečuje nastanek krčnih žil, pooperativne tromboembolije.Zmanjša nalezljivo in avtosenzibilizirajočo aktivnost virusne kulture, tveganje za razvoj bolnišničnih okužb. Zavira geneacijo specifičnih citotoksičnih T-limfocitov, ki jih povzroča alonigen, in zavira razvoj pooperativnih vnetnih procesov. Primeren za uporabo po operacijah na splošno, pri presaditvah, plastični in kozmetični operaciji.

Kako začeti znova živeti po akutnem srčnem infarktu

V raziskavo je bilo vključenih 30 bolnikov z akutnim miokardnim infarktom, vključenih v rehabilitacijsko zdravljenje 16-28 dni po incidentu. Pregledali smo moške, stare od 47 do 68 let (povprečna starost 57,6 ± 3,2 leta). Velika večina bolnikov je delavcev visoko čustvenega in duševnega dela.

Napadi angine so se pojavili pri hoji po vodoravni površini, plezanju po stopnicah s pospešenim tempom pri 53,3% bolnikov, hoji po vodoravni površini v normalnem tempu, plezanju po stopnicah s povprečnim tempom manjšim od dveh stopnic – 39,8% bolnikov. Pri nekaterih bolnikih so se napadi angine pojavili v mirovanju – 6,6%.

Ponavljajoči se napadi angine pektoris (bolečina v srcu) prestrašijo bolnike, ki so pravkar doživeli smrtonosni akutni srčni infarkt. Bolniki se bojijo njegove ponovitve in to jih čustveno preplavi.

 

Pri bolnikih iz glavne skupine, ki so jemali TAXIFOLIN, se je število napadov angine znatno zmanjšalo.

Zaradi tega se je znatno povečalo število bolnikov brez oslabljene psihološke prilagoditve in z blago okvaro psihološke prilagoditve, kar kaže na učinkovitost rehabilitacijskega programa z vključitvijo TAXIFOLIN-a.

V kontrolni skupini je bila pozitivna dinamika zanemarljiva.